reklama
Misia ja robie rozki z jablkiem i marmolada, podam przepis, moze sie przyda na nastepny raz
Skladniki:
ciasto francuskie (kupuje takie gdzie w opakowaniu jest szesc prostokatow, ktore potem kroje na trojkaty, kupuje dwa opakowania i wychodzi mi 24 sztuki).
owoce – ja najczesciej robie z jablkiem albo z marmolada
cukier puder zmieszany z waniliowym
cynamon
jajko
Jak robie z jablkiem, to jablko kroje na osemki. Ciasto francuskie kroje na trojkaty. Na kazdej klade owoce lub marmolade. Zawijam i klade na blache wylozona pergaminem. Ciastka smaruje jajkiem i jak robie z jablkiem to posypuje cynamonem, a jak robie z marmolada to posypuje cukrem. Pieke az do zrumienienia. Zdejmuje i posypuje cukrem pudrem z waniliowym.
Skladniki:
ciasto francuskie (kupuje takie gdzie w opakowaniu jest szesc prostokatow, ktore potem kroje na trojkaty, kupuje dwa opakowania i wychodzi mi 24 sztuki).
owoce – ja najczesciej robie z jablkiem albo z marmolada
cukier puder zmieszany z waniliowym
cynamon
jajko
Jak robie z jablkiem, to jablko kroje na osemki. Ciasto francuskie kroje na trojkaty. Na kazdej klade owoce lub marmolade. Zawijam i klade na blache wylozona pergaminem. Ciastka smaruje jajkiem i jak robie z jablkiem to posypuje cynamonem, a jak robie z marmolada to posypuje cukrem. Pieke az do zrumienienia. Zdejmuje i posypuje cukrem pudrem z waniliowym.
naty1990
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 27 Wrzesień 2012
- Postów
- 1 033
witam wszystkie panie:* sąsiadka dała mi przepis na fajne ciasto-może do tanich nie należy ale ożna sobie pozwolic na nie czasem latwe w wykonaniu i jakie dobreee ale nie wiem jak je nazwac haha
skladniki:
opakowanie sucharów-takie zwykle, u nas w polsce niebieskie opakowanie
sloik nutelli 350g
smietana 36% - 500ml
3 serki smietankowe twój smak
zelatyna
2smietanfiksy
5lyzek cukru pudru
3galaretki-o ulubionym smaku-ja dalam z owocow lesnych
przygotowanie:
suchary rozgniesc na male kawaleczki badz zemlec blenderem zostawiajac troche wiekszych kawalkow - wtedy fajnie chrupia
do tego dac cala nutelle i wymiezac dokladnie, wylozyc tym spod tortownicy i porzadnie uklepac-wstawic do lodowki.
smietane ubic z cukrem i smietanfiksami, dodac 5lyzeczek zelatyny rozpuszczonej w 3/4szklanki wody-schlodzone i dokladnie zmiksowac. po wymieszaniu dodac serki smietankowe i wymieszac, masę wylozyc na schlodzony spód z nutelli i sucharków.
wstawic do lodówki. galaretki ugotować w 3szklankach wody i zostawic do wystygniecia.
w miare zastygniety spód z masa smietankowa zalac tężejącą galaretka-jeszcze chlodzic razem ok 3 godzin
pysznosci
smacznego
skladniki:
opakowanie sucharów-takie zwykle, u nas w polsce niebieskie opakowanie
sloik nutelli 350g
smietana 36% - 500ml
3 serki smietankowe twój smak
zelatyna
2smietanfiksy
5lyzek cukru pudru
3galaretki-o ulubionym smaku-ja dalam z owocow lesnych
przygotowanie:
suchary rozgniesc na male kawaleczki badz zemlec blenderem zostawiajac troche wiekszych kawalkow - wtedy fajnie chrupia
do tego dac cala nutelle i wymiezac dokladnie, wylozyc tym spod tortownicy i porzadnie uklepac-wstawic do lodowki.
smietane ubic z cukrem i smietanfiksami, dodac 5lyzeczek zelatyny rozpuszczonej w 3/4szklanki wody-schlodzone i dokladnie zmiksowac. po wymieszaniu dodac serki smietankowe i wymieszac, masę wylozyc na schlodzony spód z nutelli i sucharków.
wstawic do lodówki. galaretki ugotować w 3szklankach wody i zostawic do wystygniecia.
w miare zastygniety spód z masa smietankowa zalac tężejącą galaretka-jeszcze chlodzic razem ok 3 godzin
pysznosci
smacznego
reklama
nathani
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 21 Kwiecień 2012
- Postów
- 8 427
mummy 2 przepraszam ze dopiero dzisiaj - zapomniałam
Sk ladniki na ciasto:
- 1 kostka masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 żółtek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 szklanki mąki
Składniki zagniatasz , dzielisz ciasto na 2 części i wkładasz do zamrażalnika
Masa serowa:
- 1 kg twarogu zmielić , lub w wiaderku ( ja taki kupuję gotowy zmielony do serników)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- pół kostki miękkiego masła
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
Jajka z cukrem miksujesz dodajesz masło plus mąka i twaróg porcjami
Brzoskwinie z puszki , odsączasz, kroisz na częsci, plasterki . W między czasie ubijasz 5 białek z 3/4 szklanki cukru.
Na blaszkę trzesz jedną część ciasta na to wlewasz masę serową, układasz brzoskwinię, następnie ubita piana z białek i na końcu znów warstwa ciasta.
Pieczesz 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, Aha ciasto najlepiej upiec dzień przez spożyciem.
smacznego :-)
Sk ladniki na ciasto:
- 1 kostka masła
- 3 łyżki cukru pudru
- 5 żółtek
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 szklanki mąki
Składniki zagniatasz , dzielisz ciasto na 2 części i wkładasz do zamrażalnika
Masa serowa:
- 1 kg twarogu zmielić , lub w wiaderku ( ja taki kupuję gotowy zmielony do serników)
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- pół kostki miękkiego masła
- 3 jajka
- 1 szklanka cukru
Jajka z cukrem miksujesz dodajesz masło plus mąka i twaróg porcjami
Brzoskwinie z puszki , odsączasz, kroisz na częsci, plasterki . W między czasie ubijasz 5 białek z 3/4 szklanki cukru.
Na blaszkę trzesz jedną część ciasta na to wlewasz masę serową, układasz brzoskwinię, następnie ubita piana z białek i na końcu znów warstwa ciasta.
Pieczesz 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, Aha ciasto najlepiej upiec dzień przez spożyciem.
smacznego :-)
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 5
- Wyświetleń
- 886
- Odpowiedzi
- 14
- Wyświetleń
- 2 tys
Podziel się: