reklama
Fiolka_130
Fanka BB :)
Ja uwielbiam wszelkiego rodzaju więc już większość jadłam oczywiście można je modyfikować
Mam też przepis na sałatkę z makaronem podziałam przepis więc napiszę z głowy
- makaron muszelki
- ser zółty
- pieczarki marynowane
- papryka świeża
- szynka
Makaron ugotować, pokropić pieczarki, paprykę szynkę w kostkę
ser zółty zetrzeć i wszystko wymieszać dodać majonez i przyprawy.
Ja jeszcze do sałatek dodaję odrobine musztardy, fajny wyrazisty smak wychodzi
Mam też przepis na sałatkę z makaronem podziałam przepis więc napiszę z głowy
- makaron muszelki
- ser zółty
- pieczarki marynowane
- papryka świeża
- szynka
Makaron ugotować, pokropić pieczarki, paprykę szynkę w kostkę
ser zółty zetrzeć i wszystko wymieszać dodać majonez i przyprawy.
Ja jeszcze do sałatek dodaję odrobine musztardy, fajny wyrazisty smak wychodzi
betiks
full time mummy :)
Fiolka super te sałatkowe przepisy W najbliższym czasie muszę wypróbować tą czosnkową
Fiolka_130
:-) ja też mam w planach ją robić
a ja mówię na nią sałatka gyros bo w sumie tak się mówi ale na komputerze mam zapisaną czosnkowa
a ja mówię na nią sałatka gyros bo w sumie tak się mówi ale na komputerze mam zapisaną czosnkowa
Fiolka ja też często robię tą sałatke i też nazywam gyros ale mięso marynuję dzień wcześniej w przyprawie, aby przesiąknęło.
Robię tak, że na spód troche pekinki poszatkowanej, połowa mięsa i polewam keczupem, potem ogórki,cebula,majonez,kukurydza,mięso, keczup i pekinka na to:-)
Robię tak, że na spód troche pekinki poszatkowanej, połowa mięsa i polewam keczupem, potem ogórki,cebula,majonez,kukurydza,mięso, keczup i pekinka na to:-)
Fiolka_130
O sorry ja tez robię tak, lepiej się miesza ale tak jak mówię przepis mam swój w główce
Vivienne
Marysiowa Mama :) Moderatorka
Bardzo prosty przepis na naleśniki z pieczarkami i groszkiem:Co dziś na obiad - Naleśniki z pieczarkami i zielonym groszkiem
Groszek brałam z puszki, nie dodawałam sera brie tylko serek topiony w sztabce (emmentaler lub pieczarkowy), a naleśniki smażyłam tak jak zawsze.
Groszek brałam z puszki, nie dodawałam sera brie tylko serek topiony w sztabce (emmentaler lub pieczarkowy), a naleśniki smażyłam tak jak zawsze.
reklama
Ja już dawno planowałam naleśniki w sosie lub "tort z naleśników" przekładany mięsem, serem i pieczarkami. Kiedyś jadłam i był pyszny.
Dziś na obiad też miałam naleśniki (kupione w sklepie ale sami je robili i są zawsze świeże) i może komuś spodoba się pomysł... do farszu - sera białego na słodko dodali pokrojone w plasterki winogrona i kawałeczki ananasa. Boskie.
Dziś na obiad też miałam naleśniki (kupione w sklepie ale sami je robili i są zawsze świeże) i może komuś spodoba się pomysł... do farszu - sera białego na słodko dodali pokrojone w plasterki winogrona i kawałeczki ananasa. Boskie.