reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Wypisalam sie. Obstawiam ze szybko urodze, pisaly sie skurcze nawet do 60% a po badaniu boli caly dol..... W plecach tez dziwnie czuje jak na okres. Powiedzieli mi, ze jak wroce z bolami itp to mnie na lajcie przyjmia i wszystko ok, tylko np nie wystawia mi zwolnienia (mam od gina i tak)

reklama
Trzeba
@Ola0303 wydzielina się zupełnie nie przejmuj, miałam tak samo ostatnio, po prostu podrazniono szyjke, ja plamilam tak kilka dni, teraz czysto :)

@karelka to byłam dzisiaj niedaleko Ciebie (w poradni na ktg). Ale widzę że niewesolo z miejscem w takim razie. A miałam dzisiaj plan rodzic. No nic, poczekam do pon, po weekendzie pewnie sporo mam wypuszcza. 3mam kciuki żeby i Ciebie szybko puścili i żebyście z maluszkiem już byli razem spokojnie w domku!
Trzeba bylo wpasc w odwiedziny :D no opalamy sie intensywnie :) dzis juz wyniki lepsze takze mam nadzieje, ze jutro beda calkiem dobre i zrobię Ci miejsce ;)

Iza a nie możesz odciągać laktatorem ? Czy to spowoduje dodatkowy przyrost mleka ?
No wlasnie nie wiem. Jestem w szpitalu jeszcze, nie mam tu laktatora. Do jutra musze jakos przezyc.. przystawiam malego co okolo 2-3 godzinki, masuje lekko piersi, i mysle czy czasem nie probowac wycisnac troche mleka, ale nie chce tez zaburzyc laktacji, żeby to nie poszło w drugą stronę :( tu mi w szpitalu doradzili tylko żeby częściej przystawiac, ale po pierwsze Szymon wtedy nie chce jeść, a po drugie nie chce zeby mi go w nocy spod lamp przynosili co godzine bo wtedy nic to naświetlanie nie da..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie nie wiem. Jestem w szpitalu jeszcze, nie mam tu laktatora. Do jutra musze jakos przezyc.. przystawiam malego co okolo 2-3 godzinki, masuje lekko piersi, i mysle czy czasem nie probowac wycisnac troche mleka, ale nie chce tez zaburzyc laktacji, żeby to nie poszło w drugą stronę :( tu mi w szpitalu doradzili tylko żeby częściej przystawiac, ale po pierwsze Szymon wtedy nie chce jeść, a po drugie nie chce zeby mi go w nocy spod lamp przynosili co godzine bo wtedy nic to naświetlanie nie da..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Pani z poradni laktacyjnej mowila wczoraj koleżance, ze jak bedzie odciągać to tego mleka bedzie jeszcze więcej wiec to chyba nie najlepszy pomysl. Poradzila zeby karmic jedno karmienie jedna piersią kolejnd druga no i patrzeć czy pierś staje sie miekka. Ewentualnie doradzala oklady z kapusty. Ten nawal ponoc nie trwa dlugo ;) nie masz w szpitalu doradcy laktacyjnego? Oni maja różne sposoby...

reklama
Iza z tego co mi mowili na szkole to laktator to slaby pomysl. no chyba ze tylko odrobinke zeby ulzyc w bolu. chyba wszystko dobrze robisz i powinno ci sie samo ustabilizowac. ewentualnie zimne oklady po karmieniu (schlodzona w lodowce pielucha).

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry