reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

@majka23x jak tam? Co do wagi to może jest drobna po rodzicach/dziadkach. Co do łożyska to jeśli stwierdzą niewydolność to lepiej jej będzie na zewnątrz i na twoim mleczku. Ale to muszą naprawdę stwierdzić te przepływy złe. Ty cukrzycy nie masz co nie?

♡ 39 tc jeszcze tydzień do spotkania z Lilcią ♡

reklama
@Ola0303 wydzielina się zupełnie nie przejmuj, miałam tak samo ostatnio, po prostu podrazniono szyjke, ja plamilam tak kilka dni, teraz czysto :)

@karelka to byłam dzisiaj niedaleko Ciebie (w poradni na ktg). Ale widzę że niewesolo z miejscem w takim razie. A miałam dzisiaj plan rodzic. No nic, poczekam do pon, po weekendzie pewnie sporo mam wypuszcza. 3mam kciuki żeby i Ciebie szybko puścili i żebyście z maluszkiem już byli razem spokojnie w domku!

Ostatnia edycja:
@Ola0303
Ja tak właśnie wczoraj miałam, ok 12 było badanie, i dziś dalej mi tak wylatuje. Po badaniu mnie tak bolało, że mało nie wyłam. Przeszło dopiero w domu jak poleżałam. Teraz moje skurcze są o wiele boleśniejsze. A zrobić siku i kupę to dopiero ból, tak mnie tam ciśnie.

Dziekuje @Jadwiga orłowska i @Tuiles za odpowiedz. :)
Jadwiga wspolczuje :( nadal sie meczysz....nadal w domku jestes? mnie tez troche boli i kluje tam na dole po badaniu ale mam jeszcze 3 tygodnie do terminu. Ale szczerze nie sugeruje sie tym co powiedziala pani doktor ze porodu nie widzi. Moze jednak cos sie ruszy...:)
@majka23x czekamy na wiesci :*

@elifit przeplywy ok, wody ok, stwierdzono niska mase urodzeniowa po rodzicach i dziadkach wlasnie. Zastanawiam sie czy sie nie wypisac na wlasne zadanie. Mam miec ktg 3x dziennie, chetnie na nie podjade. W poniedzialek badanie przeplywow i do domu. To kur... Po cholere ja tu siedze, za genetyke?!?!?!? Lekarz powiedzial, zebym najlepiej juz urodzila. To juz wole isc do domu i stosowac 4S. Doradzcie....

@elifit przeplywy ok, wody ok, stwierdzono niska mase urodzeniowa po rodzicach i dziadkach wlasnie. Zastanawiam sie czy sie nie wypisac na wlasne zadanie. Mam miec ktg 3x dziennie, chetnie na nie podjade. W poniedzialek badanie przeplywow i do domu. To kur... Po cholere ja tu siedze, za genetyke?!?!?!? Lekarz powiedzial, zebym najlepiej juz urodzila. To juz wole isc do domu i stosowac 4S. Doradzcie....
Super wieści! :happy: Idź do domu. Lekarze to naprawdę czasami są... Najlepiej będzie kiedy urodzisz kiedy Twoje dziecko zechce. Skoro przepływy dobre i ktg będzie ok, to naprawdę nie ma po co się męczyc w szpitalu.
Ja się zarejestrowałam na kolejne ktg we wtorek. Obym nie doczekała...

@majka23x jeśli masz siedzieć w szpitalu tylko o ktg a nie ma problemu żebyś na to ktg pojechała sama to pewnie że nie ma sensu kisic się tam. Rób ktg, staw się w pon na przepływy i już. Takie moje zdanie :)

@Antiope @Tuiles chyba na serio pojde. Pierworodka wiec sie boje troche, bo nie jestem tak obcykana jak wy, ale mimo wszystko nie bede swirowac i gnic tu caly weekend, dla mnie to meczarnia, chce wypoczac w domu i w koncu spedzic czas z moim facetem, bo wraca ma weekend z pracy. Czekam na ktg, bo ma zaraz byc, a potem pojde do lekarza i z nim powaznie porozmawiam co i jak.

Cudowna kobieta naprawdę... Ta lepsza salę miałam tylko do porodu... Po porodzie byłam w 2 osobowej- pani położna zadzwoniła z porodówki zeby zajęli mi jakies dobre miejsce) pozniej z powód przepelnienia na patologii ciazy przenieśli mnie do sali 4 osobowej i jeszcze nie wyszłam bo mala ma zoltaczke... Chyba jutro wuyjdziemy
Mój też ma żółtaczkę i dalej siedzimy w szpitalu i sie naświetlamy :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@majka23x trzymam kciuki żeby wszystko było u Ciebie ok i czekamy na wieści.. nie stresuj się na zapas, co lekarz to inna opinia, także nie ma co się sugerować jednym.. kciuki żeby wszystko było dobrze.

Do góry