reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Hej dziewczyny. Mam problem. Poprzytulalismy się z mezem jakos tak ze 2-3 godziny temu i od tamtej pory mam skurcze ale nieregularne. Nie stanowiloby to problemu, gdyby nie fakt ze skurcze sa coraz silniejsze. Boli juz bardzo mocno, ale dalej sa nieregularne, i trwaja okolo poltora minuty.. nie ma plamien, dziecko sie rusza.. nie wiem co robic.. czekac az sie to ureguluje ? Odstepy sa mniej wiecej od 6 do 12 minut.. raz tak raz tak. Jedne sa slabsze, a jedne mega mocne az nie moge sie ruszyc. Czuje tez napór na odbyt, tak jakby mi sie chcialo kupke, ale jak usiade na ubikacje to mnie boli a nic nie idzie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Iza I jak u Ciebie!????

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej
Ja w szpitalu dalej, ordynator znów mnie zbadał. W piątek wyliczył mi wagę 4300g, dzisiaj 3490g... Tak się pomylił.
Jutro próba oksytocynowy, szansę na poród małe ale mogę rodzić sn, pod warunkiem że tętno nie będzie spadać i przepływy będą ok
:)

Kciuki proszę trzymajcie by te skurcze były i szyjka się otwierała!!!

Hej
Ja w szpitalu dalej, ordynator znów mnie zbadał. W piątek wyliczył mi wagę 4300g, dzisiaj 3490g... Tak się pomylił.
Jutro próba oksytocynowy, szansę na poród małe ale mogę rodzić sn, pod warunkiem że tętno nie będzie spadać i przepływy będą ok

E tam! Nie pomylił się nawet kilograma. czepiasz się. :-p
Kciuki zaciśnięte.

Hej

Ci mowilam ze polecial z ta waga [emoji6]
Kochana mocneee kciukasy za to aby twa zelazna macica odpuscila.
Powodzenia

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mam zielone światło dla próby porodu sn :)
Jak do terminu porodu nie ruszy to w dniu tp kładę się do szpitala i czekamy na akcję. Po max 7 dniach indukcja która wygląda tak. Najpierw cewnik foleya potem żel potem test oxy.
Nawet jeśli byłoby cięcie to lekarz mówi że lepiej ciąć jak dół jest gotowy. Mniej wtedy powikłań.

Byłam też na spotkaniu z doulą i mam pełną czapkę rad uwag i generalnie dużo wsparcia.

Nic tylko wywoływać Lilke na świat :)

Aha i dziewczyna jest. Pan doktor potwierdził :)

reklama
A ja mam zielone światło dla próby porodu sn :)
Jak do terminu porodu nie ruszy to w dniu tp kładę się do szpitala i czekamy na akcję. Po max 7 dniach indukcja która wygląda tak. Najpierw cewnik foleya potem żel potem test oxy.
Nawet jeśli byłoby cięcie to lekarz mówi że lepiej ciąć jak dół jest gotowy. Mniej wtedy powikłań.

Byłam też na spotkaniu z doulą i mam pełną czapkę rad uwag i generalnie dużo wsparcia.

Nic tylko wywoływać Lilke na świat :)

Aha i dziewczyna jest. Pan doktor potwierdził :)
Super, mam nadzieje ze uda sie bez indukcji!!! :) a moze podzielisz sie cennymi radami? :)

Do góry