reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ale jeśli miałaś wysokie crp to pewnie dlatego ten kwas moczowy. To się jakoś tam ze sobą łączy

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No też mi się wydaje, że to przez te crp, a bywa podwyższone z tego co czytałam w takich przypadkach jak jelitówka i wydaje mi się, że to był powód.. i pewnie dlatego też ten kwas moczowy.. nic, nie będę się nakręcać bez sensu bo się trochę przestraszyłam..ale zrobię wynik i zobaczymy, mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Dzięki dziewczyny za odpowiedzi:)

reklama
A ja mam zielone światło dla próby porodu sn :)
Jak do terminu porodu nie ruszy to w dniu tp kładę się do szpitala i czekamy na akcję. Po max 7 dniach indukcja która wygląda tak. Najpierw cewnik foleya potem żel potem test oxy.
Nawet jeśli byłoby cięcie to lekarz mówi że lepiej ciąć jak dół jest gotowy. Mniej wtedy powikłań.

Byłam też na spotkaniu z doulą i mam pełną czapkę rad uwag i generalnie dużo wsparcia.

Nic tylko wywoływać Lilke na świat :)

Aha i dziewczyna jest. Pan doktor potwierdził :)
Super wieści. Trzymam kciuki, żeby udało się bez jakiejkolwiek indukcji.

Hej
Ja w szpitalu dalej, ordynator znów mnie zbadał. W piątek wyliczył mi wagę 4300g, dzisiaj 3490g... Tak się pomylił.
Jutro próba oksytocynowy, szansę na poród małe ale mogę rodzić sn, pod warunkiem że tętno nie będzie spadać i przepływy będą ok
:)

Kciuki proszę trzymajcie by te skurcze były i szyjka się otwierała!!!

Trzymam kciuki za Was. Oby wszystko poszło po twojej myśli:)

Tak z innej beczki dziewczyny. Męczą Was krwotoki z nosa? Bo mnie sporadycznie ale w listopadzie to już 4 raz:( a w nocy zawroty głowy miałam. Do tego biodra bolą i spać nie mogę, dziś znowu egoistycznie o sobie ale się martwię troche a przy lekarce niechce wyjść na panikare

Tak z innej beczki dziewczyny. Męczą Was krwotoki z nosa? Bo mnie sporadycznie ale w listopadzie to już 4 raz:( a w nocy zawroty głowy miałam. Do tego biodra bolą i spać nie mogę, dziś znowu egoistycznie o sobie ale się martwię troche a przy lekarce niechce wyjść na panikare
Ja nie miałam krwotoku ani razu chyba. Zgłoś to, może masz wysokie ciśnienie, lepiej wyjść na panikarę niż potem pluć sobie w brodę.
Oby to nie było nic poważnego :)

Normalka.
Byc moze nie krwotoki które nie mozna zatrzymać obite itp. Ale krwawienia z nosa to u mnie norma w kazdej ciazy.
Teraz jest wszystko tak ukrwione ze zwykle kichniecie moze do tego doprowadzic. Ale do spokojnosci podpytaj lekarza.
U mnie sie uspokoilo .wez rutinoscorbin.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Pomarancze jem wole naturalne sposoby. Dzis bylo w miare 5 min i po strachu ale wczesniej nad wanna wisiałam po 20-30 min:( mój to zobaczył to mowil ze takie cos to mu się zdarzyło jak nos złamał

Pomarancze jem wole naturalne sposoby. Dzis bylo w miare 5 min i po strachu ale wczesniej nad wanna wisiałam po 20-30 min:( mój to zobaczył to mowil ze takie cos to mu się zdarzyło jak nos złamał
To w takim razie lepiej zglosic to lekarzowi. Ja po 20 minut nigdy nie mialam. Gora kilka chwil

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Nie dzialalo mi wczoraj forum. Bylan w szpitalu bo skurcze mialam co 3-5 minut, ale nie urodzilam ;) pobadali mnie (dalej 2 cm), zrobili usg (maluch wazy dobre ponad 3 kg), i zrobili ktg (nawet tetno Szymus mial idealne). Nagle mi skurcze przeszly.. chcieli mnie zostawic, ale sie wypisalam. Co ja tam mialam robic ? W domu lepiej. Noc przespalam, dzis czuje sie dobrze, slurczy nie mam.. wszystko jest ok ;) Normalnie sama juz nie wiem kiedy trzeba jechac, jak poznac ze to juz [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry