reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

A ja przez cala ciaze miałam wizyty co 4 tygodnie... na ostatnią gin kazał mi się zapisać w odstepie 3 tyg ale oczywiście nie było terminu a teraz już mam koniec wizyt. Ale takie sa uroki gin na NFZ
no u nich to rzadziej, chociaz kuzynka Tomka chodzi na nfz i ma czesciej, ale ona choruje na padaczke, ma zaplanowana cc i inaczej to wyglada u niej...

reklama
Ja co miesiąc miałam teraz ostatni msc ciąży co dwa tygodnie. Ta dzisiejsza to dodatkowa jej nie liczę.

Joshi kawalarz z twojego dzidziusia. Najbardziej oczekiwany grudniaczek :)

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Rekomendacje są takie,że jeśli wszystko jest okej to co miesiąc a później co 2-3 tygodnie. Ja chodzę częściej od samego początku ale u mnie jest powód. No ale przecież już wszystkie wiemy,że lux ma osobliwa panią doktor [emoji1][emoji1][emoji1][emoji1][emoji1]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

pytanie za sto punktow...moja ginka twierdzi, ze na ostatku ciazy wizyty musza byc co tydzien, kolejna mam za tydzien, czyli po dwoch tygodniach od ostatniej, ale co tydzien? nie wystarczyloby ktg? nie zgodze sie na tak czeste wizyty, bo zbankrutuje...jak tak czytam i gadam z dziewczynam, ktore sa na koncowce to zadna nie ma co tydzien wizyty na samym koncu
Znam takiego gina u mnie w miescinie co tak ustala wizyty ....ale sprawia wrażenie lapczywego na kasę.
Bo jak raz do niego poszłam na luxmed to potraktowal mnie olewczo, ledwo co usg zrobił a o zdj nie było nawet mowy ani o wyjaśnieniu....

Takie podejście.

A jak u Ciebie ok to po co nabijać szuflade zlotowkami - no chyba że chcesz...
Ja mam ci dwa tyg a i szyjka krótka i male rozwarcie.

Z reszta mnie wysyłają do szpitala tydzień jakoś przed terminem bo cukrzyca i szpital daleko....
Oby mnie przyjęli choć indukcji nie chciałbym - z waszych opinii warto czekać

Ja mialam co miesiac, potem co dwa tygodnie, bo szyjka sie skracala. Co tydzien to mysle, ze jesli cos sie dzieje, ale nie wiem, nie chce sie madrowac w tym temacie, moze niektorzy lekarze tak praktykuja, ale jesli wszystko przebiega ok to po co podgladac co chwile maluszka

Lux też uważam, że co 2 tyg to minimum, tym bardziej, że u Ciebie ciaza przebiega prawidłowo. Ja podobnie jak większość dziewczyn najpierw wizyty co miesiąc, a od miesiąca co 2tyg

Hej dziewczyny. Mam problem. Poprzytulalismy się z mezem jakos tak ze 2-3 godziny temu i od tamtej pory mam skurcze ale nieregularne. Nie stanowiloby to problemu, gdyby nie fakt ze skurcze sa coraz silniejsze. Boli juz bardzo mocno, ale dalej sa nieregularne, i trwaja okolo poltora minuty.. nie ma plamien, dziecko sie rusza.. nie wiem co robic.. czekac az sie to ureguluje ? Odstepy sa mniej wiecej od 6 do 12 minut.. raz tak raz tak. Jedne sa slabsze, a jedne mega mocne az nie moge sie ruszyc. Czuje tez napór na odbyt, tak jakby mi sie chcialo kupke, ale jak usiade na ubikacje to mnie boli a nic nie idzie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Mam problem. Poprzytulalismy się z mezem jakos tak ze 2-3 godziny temu i od tamtej pory mam skurcze ale nieregularne. Nie stanowiloby to problemu, gdyby nie fakt ze skurcze sa coraz silniejsze. Boli juz bardzo mocno, ale dalej sa nieregularne, i trwaja okolo poltora minuty.. nie ma plamien, dziecko sie rusza.. nie wiem co robic.. czekac az sie to ureguluje ? Odstepy sa mniej wiecej od 6 do 12 minut.. raz tak raz tak. Jedne sa slabsze, a jedne mega mocne az nie moge sie ruszyc. Czuje tez napór na odbyt, tak jakby mi sie chcialo kupke, ale jak usiade na ubikacje to mnie boli a nic nie idzie..

Ja bym jechała sprawdzić czy to juz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja bym jechała sprawdzić czy to juz :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tylko boje sie ze znow mnie zatrzymaja w szpitalu. Nie jestem jeszcze w ustawowym terminie i beda na pewno blokowac, dlatego tez bym nie chciala jechac za wczesnie.. kompletnie nie wiem co robic :( jak bym miala jechac to juz urodzic a nie znowu tam lezec tyle czasu :( ciezko trafic w odpowiedni moment ze skurczami. Teraz np odstep między skurczami wynosil az 15 minut..

reklama
Jestem jestem kochana dopiero zalizlam do domu.
Odebralam odrazu malego ze szkoly [emoji23][emoji23]
Moje dziecko pozostalo dalej kinder niespodzianka [emoji23] .
Dzis chyba z 10 minut walczylismy aby sie pokazalo I nic [emoji23]. Nawet poczestowal mnie czekoladkami gin I kazal pochodzic troche a co wy zero reakcji [emoji23][emoji23][emoji23] .za to pieknie pokazywalo nam kregoslup [emoji41] buzke I krocze ma wywiniete do mojego kregoslupa I mialo nas w dupce. Nie bylo mozliwosc zeby cos zobaczyc. Nawet nie dyglo [emoji23] .za to jak tylko wyszlam od lekarza I znalazlam sie na chodniku obudzilo sie I wali mnie z kazdej strony do tej pory.
Wazymy 2240 g. Czyli przez 7 dni przybral 200g. I jak to lekarz stwierdzil bardzo dobrze .klocka nie urodze napewno , po prostu drobnego maluszka.licza mi tygodnie skonczone wiec 35 u mnie. Mowil ze o ile bedzie przybierac jak do tej pory to 2800 - 3000 gram bedzie mialo. Przeplywy I lozysko w normie wiec wartosci odzywcze ode mnie ciagnie I to ze male napewno nie jest wina lozyska .takze urodze kurczaczka [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No I ja Sama zglupialam teraz zaczelam Mysle ze moze to faktycznie dziewczynka ? Bo taka drobna. Filip mial w 35 tyg 3030g z taka waga go wyciagneli.
Ehhh no nic cc dalej planowane 12 grudnia. W 38 tygodniu .Wiec wtedy poznam swoje trzecie dziecko. Czy syn czy corka obojetnie aby bylo zdrowe .
Teraz w czwartek mam sie zglosic po papiery do szpitala.
29 listopada we wtorek w klinice robimy meldunek .
8 grudnia ostatnia wizyta z moim ginem I jego ojcem ( Oni beda mnie ciac) wtedy skontroluja jeszcze wage .liczac ze srednio 200g tygodniowo. To powinno wazyc ponad 2600 . I wtedy napewno 12 grudnia cc . Jezeli nie przekroczy wagi 2500 g ( w co lekarz watpi) cc przeloza na 19 grudnia.
Ze wzgledu na zrosty o 2 cc które dawaly popalic mi przy okresie . Nie chca dopuscic aby akcja zaczela sie Sama. Uspokajali ze senior ginekolog ma w swoim zyciu juz tyle cc za soba ze wszystko bedzie dobrze I Wroce cala szczesliwa z drobnym zdrowym kurczaczkiem do domu.
No ooo oczywiscie sie poryczalam przy lekarzu a on widzac moje zmieszanie rzekl " nie przejmuj sie nie taki upust emocji juz widzialem.[emoji23]pamietaj ze jestem ginekologiem I przyjmuje kobiety w ciazy " [emoji23]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Ale figlarz/figlara z tego Twojego maleństwa. No ale tak jak piszesz, najważniejsze, że zdrowe. Tak czy siak niedługo się przekonasz kto to.

pytanie za sto punktow...moja ginka twierdzi, ze na ostatku ciazy wizyty musza byc co tydzien, kolejna mam za tydzien, czyli po dwoch tygodniach od ostatniej, ale co tydzien? nie wystarczyloby ktg? nie zgodze sie na tak czeste wizyty, bo zbankrutuje...jak tak czytam i gadam z dziewczynam, ktore sa na koncowce to zadna nie ma co tydzien wizyty na samym koncu
Ja miałam co miesiąc, a pod koniec co 2 tygodnie, a potem co tydzień tylko ktg. Ale moja ginka jakoś nie ściąga kazy za bardzo, bo sama mi poleciła się już zgłosić do szpitala w którym rodzę na kolejną wizytę. No ale u niej z moimi wizytami, czy bez i tak tłumy.

Jak ja rodziłam Bazylka, to też nie miałam na początku regularnych, tylko raz co 3-5 minut. Weź ciepłą kąpiel, Nospę i jak nie przejdzie w ciągu godziny, to ja bym jechała do szpitala.

Do góry