reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej. Nie dzialalo mi wczoraj forum. Bylan w szpitalu bo skurcze mialam co 3-5 minut, ale nie urodzilam ;) pobadali mnie (dalej 2 cm), zrobili usg (maluch wazy dobre ponad 3 kg), i zrobili ktg (nawet tetno Szymus mial idealne). Nagle mi skurcze przeszly.. chcieli mnie zostawic, ale sie wypisalam. Co ja tam mialam robic ? W domu lepiej. Noc przespalam, dzis czuje sie dobrze, slurczy nie mam.. wszystko jest ok ;) Normalnie sama juz nie wiem kiedy trzeba jechac, jak poznac ze to juz [emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak Ty nie wiesz jak poznać czy to już to ja to nie wiem jak ja poznam, że zaczynam rodzic[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej. Nie dzialalo mi wczoraj forum. Bylan w szpitalu bo skurcze mialam co 3-5 minut, ale nie urodzilam ;) pobadali mnie (dalej 2 cm), zrobili usg (maluch wazy dobre ponad 3 kg), i zrobili ktg (nawet tetno Szymus mial idealne). Nagle mi skurcze przeszly.. chcieli mnie zostawic, ale sie wypisalam. Co ja tam mialam robic ? W domu lepiej. Noc przespalam, dzis czuje sie dobrze, slurczy nie mam.. wszystko jest ok ;) Normalnie sama juz nie wiem kiedy trzeba jechac, jak poznac ze to juz [emoji23]

A te dkurcze bolesne? Ile trwał jeden skurcz?

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

Ja w spzitalu mialam badania na gestozy i mialam miedzh innymi robiony kwas moczowy

No czytałam, że pod tym kątem się właśnie też robi, ale u mnie nie ma żadnych objawów wskazujących na gestozę.. pewnie przez te crp.. Nic, zrobię badanie i będę czekać na wyniki, mam nadzieję, że wyjdą dobre. Fajnie, że się już dobrze czujesz:)

Trzymam kciuki za Was. Oby wszystko poszło po twojej myśli:)

Tak z innej beczki dziewczyny. Męczą Was krwotoki z nosa? Bo mnie sporadycznie ale w listopadzie to już 4 raz:( a w nocy zawroty głowy miałam. Do tego biodra bolą i spać nie mogę, dziś znowu egoistycznie o sobie ale się martwię troche a przy lekarce niechce wyjść na panikare
Krwotoki nie ale prawie co rano budzę się z zakrwawionym smarkaniem :/

Myślałam że tylko ja nam słabe naczynka.

No czytałam, że pod tym kątem się właśnie też robi, ale u mnie nie ma żadnych objawów wskazujących na gestozę.. pewnie przez te crp.. Nic, zrobię badanie i będę czekać na wyniki, mam nadzieję, że wyjdą dobre. Fajnie, że się już dobrze czujesz:)
Wolałabym urodzić ;)

Dziewczyny....
Ja też mam orzecha do zgryzienia.
Miałam dzisiaj ostatnia wizytę u gin na szybko przełożona bo Mąż inaczej by mnie nie dowiozl.
I tak.
Termin na 8-10.12
Cukrzyca przedciazowa+ Hashimoto
Od diabetologa mam info o chorobie i dopisek aby wcześniej mnie wzięli do szpitala (choroby towarzyszace i 100km do szpitala w którym chce rodzić - bo ma 3stop.referencyjny)
Nadal mam rozwarcie na opuszek i krótsza szyjke ale ogólnie ok.

I gin mówi aby do szpitala wybrać się najlepiej już 30.11... jakby nic się nie działo niepokojacego - inaczej to lecieć wcześniej wiadomo.

I się zastanawiam czy może do 5.12 zaczekać jakby było spokojnie żeby jak najdłużej wytrwac bo Mloda jest tzn była przy ostatnim usg ma drobna - 2tyg wstecz.
Ale gin który pracuje w innym mieście niż mój szpital, argumentuje że bezpieczniej byłoby lecieć wcześniej czyli za tydz...bo mam tą cukrzycę i w związku z tym mogą chcieć wywołać wcześniej poród.

A mi zalezy tylko na tym aby Helenka była zdrowa a zatem chyba wolałabym czekać albo do 5go gru (a to pon - wiec i bezsensu weekendu bym tam nie siedziała) albo jak sama Dama zechce wyjść.

I nie wiem......
:(
Co robić?!
Oprócz tego że odstawiam leki i wdazam większą aktywność.

Dziewczyny....
Ja też mam orzecha do zgryzienia.
Miałam dzisiaj ostatnia wizytę u gin na szybko przełożona bo Mąż inaczej by mnie nie dowiozl.
I tak.
Termin na 8-10.12
Cukrzyca przedciazowa+ Hashimoto
Od diabetologa mam info o chorobie i dopisek aby wcześniej mnie wzięli do szpitala (choroby towarzyszace i 100km do szpitala w którym chce rodzić - bo ma 3stop.referencyjny)
Nadal mam rozwarcie na opuszek i krótsza szyjke ale ogólnie ok.

I gin mówi aby do szpitala wybrać się najlepiej już 30.11... jakby nic się nie działo niepokojacego - inaczej to lecieć wcześniej wiadomo.

I się zastanawiam czy może do 5.12 zaczekać jakby było spokojnie żeby jak najdłużej wytrwac bo Mloda jest tzn była przy ostatnim usg ma drobna - 2tyg wstecz.
Ale gin który pracuje w innym mieście niż mój szpital, argumentuje że bezpieczniej byłoby lecieć wcześniej czyli za tydz...bo mam tą cukrzycę i w związku z tym mogą chcieć wywołać wcześniej poród.

A mi zalezy tylko na tym aby Helenka była zdrowa a zatem chyba wolałabym czekać albo do 5go gru (a to pon - wiec i bezsensu weekendu bym tam nie siedziała) albo jak sama Dama zechce wyjść.

I nie wiem......
:(
Co robić?!
Oprócz tego że odstawiam leki i wdazam większą aktywność.

Ja bym chyba posłuchała lekarza i poszła tego 30-go. Zobaczysz co Ci w szpitalu powiedzą. Lepiej przyjść wczesniej i się wrócić, niż za późno. tak przynajmniej mi się wydaje...

reklama
Trzymam kciuki za Was. Oby wszystko poszło po twojej myśli:)

Tak z innej beczki dziewczyny. Męczą Was krwotoki z nosa? Bo mnie sporadycznie ale w listopadzie to już 4 raz:( a w nocy zawroty głowy miałam. Do tego biodra bolą i spać nie mogę, dziś znowu egoistycznie o sobie ale się martwię troche a przy lekarce niechce wyjść na panikare
Krwotoki bym zgłosiła lekarzowi. Ja miewam tak, że jak się budzę, to mam nos zapchany, a jak wysmarkam, to tam skrzepy krwi, ale poza tym nic więcej.

No jak się ciągle z tymi skurczami męczysz, to się nie dziwię, że nie wiesz jak odróżnić ten moment. Z dziewczynkami też tak miałaś? Bo ja w pierwszej ciąży nie miałam nic, ani żadnych przepowiadających, ani nic podobnego, więc jak już się skurcze pojawiły, to było to i już.

Do góry