reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Hej dziewczyny. Mam problem. Poprzytulalismy się z mezem jakos tak ze 2-3 godziny temu i od tamtej pory mam skurcze ale nieregularne. Nie stanowiloby to problemu, gdyby nie fakt ze skurcze sa coraz silniejsze. Boli juz bardzo mocno, ale dalej sa nieregularne, i trwaja okolo poltora minuty.. nie ma plamien, dziecko sie rusza.. nie wiem co robic.. czekac az sie to ureguluje ? Odstepy sa mniej wiecej od 6 do 12 minut.. raz tak raz tak. Jedne sa slabsze, a jedne mega mocne az nie moge sie ruszyc. Czuje tez napór na odbyt, tak jakby mi sie chcialo kupke, ale jak usiade na ubikacje to mnie boli a nic nie idzie..

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Kąpiel weź.
Przepowiadacze mogą być silne ale krótkie. Porodowe się wzmacniają i wydłużają. I kąpiel ich nie zatrzyma;)

♡ 39 tc jeszcze dwa tygodnie do spotkania z Lilcią ♡

reklama
Uuu to ja jednak poczekam jeszcze kilka dni z przytulaniem :)
W ogóle lekarz kazał odstawić magnez a ja oczywiście się boję ze jak tylko odstawie to od razu wyląduje w szpitalu Ale dobra już koniec. Rano wzięłam ostatni raz, powiem mężowi zeby mi nie pozwolił wziac wieczorem :)
Iza daj znać jak się rozwija sytuacja

Hej dziewczyny. Mam problem. Poprzytulalismy się z mezem jakos tak ze 2-3 godziny temu i od tamtej pory mam skurcze ale nieregularne. Nie stanowiloby to problemu, gdyby nie fakt ze skurcze sa coraz silniejsze. Boli juz bardzo mocno, ale dalej sa nieregularne, i trwaja okolo poltora minuty.. nie ma plamien, dziecko sie rusza.. nie wiem co robic.. czekac az sie to ureguluje ? Odstepy sa mniej wiecej od 6 do 12 minut.. raz tak raz tak. Jedne sa slabsze, a jedne mega mocne az nie moge sie ruszyc. Czuje tez napór na odbyt, tak jakby mi sie chcialo kupke, ale jak usiade na ubikacje to mnie boli a nic nie idzie..

Oby poszło po twojej myśli!
Czyli niech już wychodzi!?!

Powodzenia

Dzisiaj mi ginka mówiła, że jeśli skurcze są co 10 minut przez co najmniej pół godziny to prawdopodobnie zaczęłą sie akcja porodowa..jeśli nie mamy pewności co do ich regularności itp. to wziąć no spę i ciepłą kąpiel, jeżeli się po tym nie uspokoją to poród się zaczął

Dziewczyny a czy któraś z Was miała badanie na kwas moczowy z krwi ? Bo nie wiem czy tylko ja dostałam skierowanie na to, czy tak ogólnie robią..

reklama
Do góry