reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

K8sad ja ciebie podziwiam i bije pokłony, że masz dwojeczke pod serduchem :)
Ja bym nie dała rady....

A terminy z USG i om są różne.
W pierwszej ciąży termin miałam z om 18 września, z USG 14 września, a urodziłam 9 września przez CC, no ale to też się nie liczy. Oxytocyna nie pomagala przez dwa dni.

Teraz z om jest 10 grudnia. Z USG 30 listopad.
Mam silny organizm więc na bank będę po terminie, no chyba że nabiegam się po schodach i będę litrami napar z liści malin pić.
Więc nie liczcie że ja urodzenia wcześniej ;)

PS gratulacje wizyt!!! I tam do końca nie ufajcie lekarzą co do wagi dziecka. Mój gin się nie pomylił, ale w Szczecinie dwa dni przed porodem powiedział lekarz że mały będzie miał 2250g hahaha, a urodził się 3330 g :)

reklama
K8sad ja ciebie podziwiam i bije pokłony, że masz dwojeczke pod serduchem :)
Ja bym nie dała rady....

A terminy z USG i om są różne.
W pierwszej ciąży termin miałam z om 18 września, z USG 14 września, a urodziłam 9 września przez CC, no ale to też się nie liczy. Oxytocyna nie pomagala przez dwa dni.

Teraz z om jest 10 grudnia. Z USG 30 listopad.
Mam silny organizm więc na bank będę po terminie, no chyba że nabiegam się po schodach i będę litrami napar z liści malin pić.
Więc nie liczcie że ja urodzenia wcześniej ;)

PS gratulacje wizyt!!! I tam do końca nie ufajcie lekarzą co do wagi dziecka. Mój gin się nie pomylił, ale w Szczecinie dwa dni przed porodem powiedział lekarz że mały będzie miał 2250g hahaha, a urodził się 3330 g :)
U mnie przed porodem chyba z tydzien jeden lekarz wyliczyl 3330 a drugi 3500 a maly sie urodzil 3450. Obaj blisko byli. Szkoda tylko ze zaden cwaniak nie zobaczyk jaką on ma wielką głowę i ze ciezko bedzie mi go urodzic. Mial obwod glowki 36 cm. Teraz zapowiada sie na to samo. Mala ma glowke 1.5 tyg do 2 tyg wieksza od brzuszka i nożek:)

U mnie przed porodem chyba z tydzien jeden lekarz wyliczyl 3330 a drugi 3500 a maly sie urodzil 3450. Obaj blisko byli. Szkoda tylko ze zaden cwaniak nie zobaczyk jaką on ma wielką głowę i ze ciezko bedzie mi go urodzic. Mial obwod glowki 36 cm. Teraz zapowiada sie na to samo. Mala ma glowke 1.5 tyg do 2 tyg wieksza od brzuszka i nożek:)

Ja właśnie wyliczenia lekarzy na temat wagi traktuję tak, że to jest mniej więcej a nie dokładna waga. Mój mały na ostatniej wizycie przed porodem miał ponoć 3100, a urodził się 2800:D także wiecie ;)

Teraz póki co w 28 tc mała miała 1080 g :)

U mnie na ostatnich pomiarach przed porodem wychodziło chyba koło 3500, a urodziłam 3810
Jak tys to wudusila z siebie [emoji14]
Swoja droga jestem pelna podziwu jak czytam, ze kobietki urodzily dziecko prawie 4kg albo i wieksze szok normalnie ! Dla mnie to chyba by bylo awykonalne bo ja generalnie jestem drobniejsza
Ucieszylam sie jak lekarz powiedzial, ze nasza corcia bedzie mniejsza

Jak z usg do 12tyg mam date 2grudnia i 4 grudnia to raczej nie mam co liczyc na porod z OM 8 grudnia :D ?

Zuza miała 36 cm głowa. Lekarze mówili że dobrze że cc.
Lilka teraz ma główkę dwa tygodnie mniejszą od brzuszka i nóżek.

Moje dzieci miały 3850 i 3950
cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Hej, co do porodu to moja chrzestna ma ze 155 cm wzrostu, drobna a urodzila 3 dziewczynke po 12 latach od ostatniego porodu i Werusia miała 62 cm i wazyla 4800 ciocia mowi ze 3 poród myslala że będzie lzejszy a okazal się najgorszy

reklama
Jeżeli chodzi o starania to pierwszym razem zaszlismy przy drugim cyklu Ale poronilam w 8 tyg. Lekarz zalecil mi odczekac 3 cykle a ze ja przeważnie miałam nieregularne miesiaczki to trochę zeszlo. Pierwszy okres był równo po 4 tyg nastepny chyba po ponad 50 dniach a ostatni po okolo 30. Tak się spielam że musimy już teraz zajść ze Kupilam sobie testy owulacyjne i gdy przed pierwsza ciaza kochalismy się co dwa dni od miesiaczki do miesiaczki tak tym razem kochalismy sie w terminie owulacji może ze 3 razy i od razu czulam że się udalo. Test dla mnie to byla formalność

Do góry