reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Moje miały
4150g 60cm

drugie 4050g 58cm
W 36 tc mialam ostatnie usg to miały wagę nr1 3450 nr2 3300. I doktorek mowil ze jak dotrwam do terminu to do 4kg dobija. Miał racje . Przed samym poridem w szpitalu nie zrobili mi usg za żadnym razem

Ja w piatek mam 32/33tc

reklama
Zazdroszczę tym, co udawało się tak szybko. My niestety musieliśmy walczyć o maluszka prawie 4 lata :(
A mogę zapytać czy wiesz co spowodowało problem z zajściem?

cb7wugpju04jz4q8.png

Znowu wracam jak syn marnotrawny :-p U nas pierworodny miał 3840 i 57 cm. Urodzony dokładnie w dniu terminu:) według USG prawie od połowy ciąży wyprzedzal termin z OM o ok. dwa tygodnie, miał mieć ok 4200 i był szeroki w barach, dlatego po kilkunastu godz. porodu miałam przy 7 cm rozwarcia zrobione CC. A więc ja po wizycie dzisiaj i same cudowne wiadomości :-) Po pierwsze moje łożysko przesunęło się do góry, przestało być przodujące :-) Po drugie komora boczna mózgu jest w normie i symetryczna z drugą czyli w główce wszystko ok- żadnych nieprawidłowości. PS. Mam nadzieje że u koleżanki która miała identyczna sytuację będzie tez tak samo :-) Po trzecie maluch waży juz ok. 1100 g . W poprzedniej ciąży mój synek który rzekomo był córeczka okazał się być synkiem w podobnym tygodniu ... A dzisiaj.............................
.............................

It's a girl:) Bułeczka jak nic:) sama widziałam. Potwierdzona Miśka :) chyba zaczynam wkońcu wierzyć :) Pełnia szczęścia..... lepszego scenariusza dnia dzisiejszego nie mogłam sobie nawet wyobrazić

Ostatnia edycja:
Znowu wracam jak syn marnotrawny :-p U nas pierworodny miał 3840 i 57 cm. Urodzony dokładnie w dniu terminu:) według USG prawie od połowy ciąży wyprzedzal termin z OM o ok. dwa tygodnie, miał mieć ok 4200 i był szeroki w barach, dlatego po kilkunastu godz. porodu miałam przy 7 cm rozwarcia zrobione CC. A więc ja po wizycie dzisiaj i same cudowne wiadomości :-) Po pierwsze moje łożysko przesunęło się do góry, przestało być przodujące :-) Po drugie komora boczna mózgu jest w normie i symetryczna z drugą czyli w główce wszystko ok- czyli zadnych nieprawidłowości. PS. Mam nadzieje że u koleżanki która miała identyczna sytuację będzie tez tak samo :-) Po trzecie maluch waży juz ok. 1100 g . W poprzedniej ciąży mój synek który rzekomo był córeczka okazał się być synkiem... A dzisiaj.............................

It's a girl:) Bułeczka jak nic:) sama widziałam. Potwierdzona Miśka :) chyba zaczynam wkońcu wierzyć :) Pełnia szczęścia..... lepszego scenariusza dnia dzisiejszego nie mogłam sobie nawet wyobrazić
Super wiadomości, gratulacje :happy:

Znowu wracam jak syn marnotrawny :-p U nas pierworodny miał 3840 i 57 cm. Urodzony dokładnie w dniu terminu:) według USG prawie od połowy ciąży wyprzedzal termin z OM o ok. dwa tygodnie, miał mieć ok 4200 i był szeroki w barach, dlatego po kilkunastu godz. porodu miałam przy 7 cm rozwarcia zrobione CC. A więc ja po wizycie dzisiaj i same cudowne wiadomości :-) Po pierwsze moje łożysko przesunęło się do góry, przestało być przodujące :-) Po drugie komora boczna mózgu jest w normie i symetryczna z drugą czyli w główce wszystko ok- czyli zadnych nieprawidłowości. PS. Mam nadzieje że u koleżanki która miała identyczna sytuację będzie tez tak samo :-) Po trzecie maluch waży juz ok. 1100 g . W poprzedniej ciąży mój synek który rzekomo był córeczka okazał się być synkiem w podobnym tygodniu ... A dzisiaj.............................

Gratuluję [emoji1]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

upload_2016-9-29_19-34-19.png

Hej! Apolonia jest wierną kopią taty, waży 1580g w 29+4tc, ale większość wymiarów na 31tc. Wszystko na usg wyszło dobrze, ułożona główką w dół, łożysko z przodu wysoko, stopień dojrzałości 1. Wody w normie. :) :)

Załączniki

• upload_2016-9-29_19-34-19.png
    upload_2016-9-29_19-34-19.png
    158 KB · Wyświetleń: 432
reklama
Zobacz załącznik 775634
Hej! Apolonia jest wierną kopią taty, waży 1580g w 29+4tc, ale większość wymiarów na 31tc. Wszystko na usg wyszło dobrze, ułożona główką w dół, łożysko z przodu wysoko, stopień dojrzałości 1. Wody w normie. :) :)
Ale piękna dziewuszka :D

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Do góry