reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

K8sad ja ciebie podziwiam i bije pokłony, że masz dwojeczke pod serduchem :)
Ja bym nie dała rady....

A terminy z USG i om są różne.
W pierwszej ciąży termin miałam z om 18 września, z USG 14 września, a urodziłam 9 września przez CC, no ale to też się nie liczy. Oxytocyna nie pomagala przez dwa dni.

Teraz z om jest 10 grudnia. Z USG 30 listopad.
Mam silny organizm więc na bank będę po terminie, no chyba że nabiegam się po schodach i będę litrami napar z liści malin pić.
Więc nie liczcie że ja urodzenia wcześniej ;)

PS gratulacje wizyt!!! I tam do końca nie ufajcie lekarzą co do wagi dziecka. Mój gin się nie pomylił, ale w Szczecinie dwa dni przed porodem powiedział lekarz że mały będzie miał 2250g hahaha, a urodził się 3330 g :)

reklama
K8sad ja ciebie podziwiam i bije pokłony, że masz dwojeczke pod serduchem :)
Ja bym nie dała rady....

A terminy z USG i om są różne.
W pierwszej ciąży termin miałam z om 18 września, z USG 14 września, a urodziłam 9 września przez CC, no ale to też się nie liczy. Oxytocyna nie pomagala przez dwa dni.

Teraz z om jest 10 grudnia. Z USG 30 listopad.
Mam silny organizm więc na bank będę po terminie, no chyba że nabiegam się po schodach i będę litrami napar z liści malin pić.
Więc nie liczcie że ja urodzenia wcześniej ;)

PS gratulacje wizyt!!! I tam do końca nie ufajcie lekarzą co do wagi dziecka. Mój gin się nie pomylił, ale w Szczecinie dwa dni przed porodem powiedział lekarz że mały będzie miał 2250g hahaha, a urodził się 3330 g :)
U mnie przed porodem chyba z tydzien jeden lekarz wyliczyl 3330 a drugi 3500 a maly sie urodzil 3450. Obaj blisko byli. Szkoda tylko ze zaden cwaniak nie zobaczyk jaką on ma wielką głowę i ze ciezko bedzie mi go urodzic. Mial obwod glowki 36 cm. Teraz zapowiada sie na to samo. Mala ma glowke 1.5 tyg do 2 tyg wieksza od brzuszka i nożek:)

U mnie przed porodem chyba z tydzien jeden lekarz wyliczyl 3330 a drugi 3500 a maly sie urodzil 3450. Obaj blisko byli. Szkoda tylko ze zaden cwaniak nie zobaczyk jaką on ma wielką głowę i ze ciezko bedzie mi go urodzic. Mial obwod glowki 36 cm. Teraz zapowiada sie na to samo. Mala ma glowke 1.5 tyg do 2 tyg wieksza od brzuszka i nożek:)

Ja właśnie wyliczenia lekarzy na temat wagi traktuję tak, że to jest mniej więcej a nie dokładna waga. Mój mały na ostatniej wizycie przed porodem miał ponoć 3100, a urodził się 2800:D także wiecie ;)

Teraz póki co w 28 tc mała miała 1080 g :)

U mnie na ostatnich pomiarach przed porodem wychodziło chyba koło 3500, a urodziłam 3810
Jak tys to wudusila z siebie [emoji14]
Swoja droga jestem pelna podziwu jak czytam, ze kobietki urodzily dziecko prawie 4kg albo i wieksze szok normalnie ! Dla mnie to chyba by bylo awykonalne bo ja generalnie jestem drobniejsza
Ucieszylam sie jak lekarz powiedzial, ze nasza corcia bedzie mniejsza

Jak z usg do 12tyg mam date 2grudnia i 4 grudnia to raczej nie mam co liczyc na porod z OM 8 grudnia :D ?

Zuza miała 36 cm głowa. Lekarze mówili że dobrze że cc.
Lilka teraz ma główkę dwa tygodnie mniejszą od brzuszka i nóżek.

Moje dzieci miały 3850 i 3950
cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
Hej, co do porodu to moja chrzestna ma ze 155 cm wzrostu, drobna a urodzila 3 dziewczynke po 12 latach od ostatniego porodu i Werusia miała 62 cm i wazyla 4800 ciocia mowi ze 3 poród myslala że będzie lzejszy a okazal się najgorszy

reklama
Jeżeli chodzi o starania to pierwszym razem zaszlismy przy drugim cyklu Ale poronilam w 8 tyg. Lekarz zalecil mi odczekac 3 cykle a ze ja przeważnie miałam nieregularne miesiaczki to trochę zeszlo. Pierwszy okres był równo po 4 tyg nastepny chyba po ponad 50 dniach a ostatni po okolo 30. Tak się spielam że musimy już teraz zajść ze Kupilam sobie testy owulacyjne i gdy przed pierwsza ciaza kochalismy się co dwa dni od miesiaczki do miesiaczki tak tym razem kochalismy sie w terminie owulacji może ze 3 razy i od razu czulam że się udalo. Test dla mnie to byla formalność

Do góry