reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Krwotoki bym zgłosiła lekarzowi. Ja miewam tak, że jak się budzę, to mam nos zapchany, a jak wysmarkam, to tam skrzepy krwi, ale poza tym nic więcej.

No jak się ciągle z tymi skurczami męczysz, to się nie dziwię, że nie wiesz jak odróżnić ten moment. Z dziewczynkami też tak miałaś? Bo ja w pierwszej ciąży nie miałam nic, ani żadnych przepowiadających, ani nic podobnego, więc jak już się skurcze pojawiły, to było to i już.
Tez mialam takie cyrki przy dziewczynkach.. bolal mnie wczoraj brzuch i kregoslup przy skurczach.. no juz myslalam ze to jest to, a ze druga corke rodzilam tylko 2 godziny balam sie ze nie zdaze jak bede zwlekac no i okazalo sie ze to nie to jednak kurcze no [emoji23] przy drugiej corce tez pojechalam wcześniej i byl falszywy alarm i wrocilam 4 dni pozniej jak wody odchodzily.. przy Olivii zaczynalo sie od takich skurczy jak wczoraj, bol sie rozchodzil, tyle ze skurcze szly regularnie i bol sie nasilal.. no i bądź tu czlowieku madry [emoji23] tak mi wstyd, kobita 3 raz do porodu i nie potrafi skurczy rozroznic [emoji23][emoji23]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
hej :) dzisiaj miałam wizyte i szyjka sie skrocila rozwarcie na opuszek palca i moge w kazdej chwili rodzic :) czop odszedl ale mysle ze to juz bylo tydzien temu i lekarz stwierdzil ze od odejscia czopu za 2 tyg powienien byc porod czyli wynikaloby z tego ze za niedlugo u mnie :) aktulnie 37/38 tydz ciąży boje sie jak nie wiem bo niestety mąż ma przyjechac dopiero 1 grudnia ;/ chyba nie zdąży a boje sie rodzic bez niego ;/ Aby mała jeszcze troche wytrzymała :)

hej :) dzisiaj miałam wizyte i szyjka sie skrocila rozwarcie na opuszek palca i moge w kazdej chwili rodzic :) czop odszedl ale mysle ze to juz bylo tydzien temu i lekarz stwierdzil ze od odejscia czopu za 2 tyg powienien byc porod czyli wynikaloby z tego ze za niedlugo u mnie :) aktulnie 37/38 tydz ciąży boje sie jak nie wiem bo niestety mąż ma przyjechac dopiero 1 grudnia ;/ chyba nie zdąży a boje sie rodzic bez niego ;/ Aby mała jeszcze troche wytrzymała :)
Super wiesci! Pierwszy grudnia to juz zaraz, raptem tydzien, na pewno maz zdazy dojechac!!! :)

Dziewczyny a ten odpadający czop to konieczność? Tzn nie może odpaść np w dniu porodu? Bo u mnie nic a nic nie wylatuje...

Dziewczyny a ten odpadający czop to konieczność? Tzn nie może odpaść np w dniu porodu? Bo u mnie nic a nic nie wylatuje...
Mi przy pierwszej córce odszedł dopiero podczas porodu, przy drugiej miesiąc wcześniej, a teraz też mi już odchodzi i odchodzi, raz jest podbarwiony krwią (ale wtedy akurat mogła to być krew po badaniu które miałam w nocy), raz taki normalny biało żółtawo zielonkawy kolor, ciężko określić [emoji23] dziś wyszło tego ze mnie mega dużo i tak myślę ile tego tam jeszcze jest [emoji23][emoji23]

Hej. Nie dzialalo mi wczoraj forum. Bylan w szpitalu bo skurcze mialam co 3-5 minut, ale nie urodzilam ;) pobadali mnie (dalej 2 cm), zrobili usg (maluch wazy dobre ponad 3 kg), i zrobili ktg (nawet tetno Szymus mial idealne). Nagle mi skurcze przeszly.. chcieli mnie zostawic, ale sie wypisalam. Co ja tam mialam robic ? W domu lepiej. Noc przespalam, dzis czuje sie dobrze, slurczy nie mam.. wszystko jest ok ;) Normalnie sama juz nie wiem kiedy trzeba jechac, jak poznac ze to juz [emoji23]

.
Grunt że to jeszcze nie było to widać dzidzia się nie śpieszy:) ale fakt nie wiem jak poznać skurcze te prawidłowe, ja to chyba już w ogóle nie poznam jak one wyglądają:D

No to i ja po wizycie... Leoś waży 3670g (sic!) mamy 36t6d, szyjka krótka, miękka... lekarz mowi, ze tydzien-dwa i bedzie po wszystkim[emoji1][emoji1][emoji1]
Do terminu mam nie dotrwac, ale nawet nie chce... jak on tyje kilogram w 3 tygodnie!![emoji33][emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
No to i ja po wizycie... Leoś waży 3670g (sic!) mamy 36t6d, szyjka krótka, miękka... lekarz mowi, ze tydzien-dwa i bedzie po wszystkim[emoji1][emoji1][emoji1]
Do terminu mam nie dotrwac, ale nawet nie chce... jak on tyje kilogram w 3 tygodnie!![emoji33][emoji33][emoji33]

a8doqqmz725nh9h0.png
Uuuuu... Leoś robi masę[emoji4] Gratki udanej wizyty[emoji6]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry