reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Antiope super ze synek taki duzy i siedzi grzecznie główką w dół. Buzka sliczna:)

Eli Twoja laseczka tez grzecznie sie ulozyla. Gratki :)

Ksad podziwiam Cie ze dajesz rade majac dwa takie duze dzidziusie w brzuszku. Trzymam kciuki za to zeby drugi synek sie odwrócił.

Lenam niepotrzebnie sie martwilas ze dzidziuś mały. Zobacz ma porownywalna wagę do wszystkich maluchow. To moja tak jakos wystrzelila z waga.

reklama
Same dobre wieści. Fantastycznie. Może Antoś/Franek jeszcze zmieni pozycję. Trzymam kciuki, żeby się tak stało. Poza tym nawet chyba w takiej pozycji jest szansa na poród naturalny, zwłaszcza, że to będzie Twoje 3 i 4 dziecko. Gorzej by chyba było, gdyby jeden ułożony był poprzecznie i blokował bratu wyjście.

Jest szansa i jeszcze mają czas.
Drugi bliźniak miał się nazywac Antoś ale mój mąż obejrzał wiadomości i zobaczył Macierewicza :) i klops. Trwa debata: Antoś czy Franek :)

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Antiope w sumie też tak myślę, boje się tylko,że się zawiode jak na polowkowych... specjalnie poszłam na płatne do kliniki badań genetycznych i zdjęcia były słabe... ja wiem,że chodziło o zbadanie Hanki ale w luxmedzie z abonamentu tez by zbadali. I boję się trochę,że znowu wydam kasę i znowu zobaczę obrazki jak że "zwyklego" usg.

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica, usg w jakim mieście? W Wawie mogłabym ci polecić super lekarza od usg.

Czarownica, usg w jakim mieście? W Wawie mogłabym ci polecić super lekarza od usg.
Szczecin. Mam super klinikę, pierwsze prenatalne były cudowne. Ponad 50 tak wyraźnych zdjęć, że szok. I określenie płci w 13tc. Ale polowkowe mnie zawiodły... widziałam super zdjęcia dziewczyn a ja miałam jakieś takie nijakie. Poszukam w necie gdzie u nas robią najładniejsze zdjęcia 3d/4d bo jeśli o medyczna stronę chodzi to i tak idę w luxmedzie :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Ksad podziwiam Cie ze dajesz rade majac dwa takie duze dzidziusie w brzuszku. Trzymam kciuki za to zeby drugi synek sie odwrócił.

Nie jest tak źle. Na chwilę obecną przytyłam 11,5kg. Dzieci jak na bliźniaki są duże. Sama pani dr tak powiedziała. Z każdym tygodniem jest coraz ciężej. Trudno spać, chodzić itp. Do tego coś mnie łapie i faszeruje się czosnkiem, cebulą, miodem itp. Dobrze, że do pracy nie chodzę :)

Jest szansa i jeszcze mają czas.
Drugi bliźniak miał się nazywac Antoś ale mój mąż obejrzał wiadomości i zobaczył Macierewicza :) i klops. Trwa debata: Antoś czy Franek :)

jestem kontra Mavierewicz wiec glosuje na Franka!:) a tak serio... skoro Pawel to mi sie rzuca w oczy Piotr do pary!:)

nie chce zasmiecac glownego to spytam tu: co dawalyscie dzieciom jak sie urodzily? wit D? K? jakies inne rzeczy? jakiej firmy? jak dlugo? w szpitalu wam ktos powiedzial czy to sprawa oczywista tylko ja jestem glabem kapuscianym?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

jestem kontra Mavierewicz wiec glosuje na Franka!:) a tak serio... skoro Pawel to mi sie rzuca w oczy Piotr do pary!:)

nie chce zasmiecac glownego to spytam tu: co dawalyscie dzieciom jak sie urodzily? wit D? K? jakies inne rzeczy? jakiej firmy? jak dlugo? w szpitalu wam ktos powiedzial czy to sprawa oczywista tylko ja jestem glabem kapuscianym?

KiD Vitum do trzeciego msc
D vitum do roku czasu ale ponieważ Lilcia grudniowa to będzie wit d do lata dostawać

cb7wugpju04jz4q8.png

Piotra mamy w najbliższej rodzinie.

reklama
Ja 4d mam z polowkowego bo lekarz mowil ze wtedy najfajniej to wszystko wychodzi dziecko jeszcze nie jest na tyle duze i nie zaluje tych pieniedzy przynajmniej wiem, ze jest przebadana wzdluz i wszerz tak jak nalezy bo lekarz tez nie robil tego na odwal
Ostatnio jak mialam u niego usg na nfz to tez troche to trwalo zanim skonczyl patrzyl i patrzyl czy wszystko ok juz sie zaczelam nawet denerwowac czy aby na pewno wszystko jest ok ...

10 pazdziernika mam usg to pomiedzy 30-32 tyg mam nadzieje, ze luby bedzie mial wtedy wolne. Jak go bardziej angazuje w takie akcje typu lekarz to pozniej bardziej do niego dociera, ze naprawde tam w srodku jest nasze dziecko ahhh faceci chociaz nie moge narzekac stara sie chlopak jak moze caluje brzuch przutula pogada nawet do brzucha generalnie ostatnio czesciej dotyka brzucha niz wczesniej ;)

Do góry