reklama
Czarownica3006
Fanka BB :)
Mi powiedzieli ze pomiędzy 30 a 32. Ale jak liczyć 30tc? Skończony czy w trakcie? Bo tak naprawdę 30tc leci od 29t1d do 29t7d. Ale co lekarz to liczy inaczej....
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Czarownica3006
W klinice zapisali mnie na 30t3d i powiedzieli,ze tak jest ok
creativo
Ja bylam teraz na wizycie (28t) i powiedzial ze 10 mam przyjsc bo patrzyl jeszcze w kalendarzJuż drugi raz czytam, że to trzecie USG jest pomiędzy 30-32 tyg (lenam też tak pisała o ile mnie pamięć nie myli). A ono nie jest pomiędzy 28 a 32? Ja mam to USG za tydzień (będę wówczas 29+5). Żeby znów nie wyszło, że coś za wcześnie.... ech...
Antiope
Moj tez sie obudzil ostatnio I tez czesciej dyskutuje do brzucha. Rano jak wstajemy sie wita z malym , jak wychodzi do pracy sie zegna. Jak wraca z pracy wita I gada do brzucha.
Na dobranoc tez wycaluje.
Chlopy sie nam pobudzily bo coraz Bliżej porodu [emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie widac malego jak sie wypina i rusza.mozna juz go wyraznie poczuc I Mysle ze to dlatego tak moj sie przejol [emoji23] bo stalo sie dziecko dla niego juz tak bardzo namacalne.
Choc zauwazylam ze jak ja trzymam reke na brzuchu to maly wariacje odstawia. Ale tylko jak ktos inny polozyl reke to kurde zero ruchu. No I tak za kazdym razem bardzo zadko jest komus inne mu wyczuc babla.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
No mój się też teraz dopiero obudził trochę jak może wyczuć młodego ruchy jak dotyka mojego brzucha. Co ciekawe, mam wrażenie, że wczuwa się w to bardziej niż przy starszym.U mnie tez sie wlasnie obudzil w ostatnich dwoch tygodniach od kiedy Jasiek robi "aliena" Teraz M zasypia z reka na brzuchu, rozmawia z nim, wiecej o nim mowi i widze, ze nabral tez wiecej motywacji w pracy Uff cieszy mnie to bardzo!
Jesli chodzi o 4d to ja robilam w 27/28tygodniu i bylo bardzo fajnie widac. Po 30tyg moj gin mowi, ze to strata pieniedzy i generalnie odradza, ale jak ktos chce to wiadomo
Sent from my SM-G925F using Tapatalk
Ja byłam wczoraj, czyli to był zaczęty 30 tc, nie skończony. Dokładnie 29t4dJuż drugi raz czytam, że to trzecie USG jest pomiędzy 30-32 tyg (lenam też tak pisała o ile mnie pamięć nie myli). A ono nie jest pomiędzy 28 a 32? Ja mam to USG za tydzień (będę wówczas 29+5). Żeby znów nie wyszło, że coś za wcześnie.... ech...
mamaNadii2
Od wczoraj Zosia się jakoś obróciła bo mnie strasznie kopie po pęcherzu i szyjce tylko nie mam pojęcia jak a zmienila pozycje na pewno.Czuje straszny nacisk na szyjke a kopnie w pęcherz to tak niemiłosiernie boli ze chodze co 5 min do łazienki.Macie tez tak ?
aneta_ck
Mam tak i tez myslalm ze tam nozki są a to jednak raczki i główką tak napiera. Na każdym usg główką w dol siedzi a ja najwiecej ruchow czuje właśnie na doleOd wczoraj Zosia się jakoś obróciła bo mnie strasznie kopie po pęcherzu i szyjce tylko nie mam pojęcia jak a zmienila pozycje na pewno.Czuje straszny nacisk na szyjke a kopnie w pęcherz to tak niemiłosiernie boli ze chodze co 5 min do łazienki.Macie tez tak ?
mamaNadii2
tez mi się wydaje ze główka w dół bo 2 tyg temu była główka u góry i ruchy czułam calkiem inne.Pół nocy nie spałam.Mam nadzieje ze przez to mi się nie będzie szyjka skracać.
reklama
mamaNadii2
Nadia ostatecznie przekrecila się w 33 tc , w 32 tc jeszcze była głową do góry a od 33 tc już pięknie się przygotowała bo nawet gin straszyla mnie cc