reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Ja już po usg. Lilka pozostaje Lilką :) waży już 1350g. Ma nogi długie na 29 tyg, brzuszek na 28 tyg a inne wymiary na 27tyg czyli szczupła i wysoka po mamie :) ułożona główkowo.

Tsh mam 3.70 mimo brania leków bo spojrzałam w kartę. Trzeba będzie do endo jeszcze. Zapytam też gin na wizycie w pn.

Taką ma buzię cudną :)Zobacz załącznik 774374

cb7wugpju04jz4q8.png
no żesz!!! Ale będzie serca łamać.
Ja tak na szybkiego tylko w tym wątku, bo zaraz zbieramy się z młodym do lekarza.
I my po wizycie. :happy: Baltazar będzie wysoki i szczupły. Waży 1548 g co odpowiada 30t5d. Nic dziwnego, że mam zgagę i oddychać nie mogę, bo jak to stwierdziła pani doktor, maluszek bardzo się rozpycha. Nie mogła sprawdzić głowicą stópek, bo miał je pod moimi żebrami. Ciekawa jestem gdzie je będzie trzymał za 2 miesiące...
Zobacz załącznik 774371 Zobacz załącznik 774370
Cudny chłopak, cieszę się, że wszystko pięknie.

Gratulacje dziewczyny, aż serce rośnie :) :)

Ja już po usg. Lilka pozostaje Lilką :) waży już 1350g. Ma nogi długie na 29 tyg, brzuszek na 28 tyg a inne wymiary na 27tyg czyli szczupła i wysoka po mamie :) ułożona główkowo.

Tsh mam 3.70 mimo brania leków bo spojrzałam w kartę. Trzeba będzie do endo jeszcze. Zapytam też gin na wizycie w pn.

Taką ma buzię cudną :)Zobacz załącznik 774374

cb7wugpju04jz4q8.png
Super zgrabna Lilka. To ja ją zamawiam dla Baltazara :-p Co do tsh, to faktycznie koniecznie idź do endo.

No! Super chłopak. Ale jak smiga nogami po żebrach to znaczy że już ułożony głową w dół, czeka cierpliwie na wielkie wyjście ;)
Tak, ułożony jest główkowo. Na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu też już był tak ułożony. Mam nadzieję, że się to już nie zmieni.

Ja już też po. Chłopaki duże. Paweł ma 1350g i głowa już w dół się ustanowił. Antos (ew. Franek) ma 1300g i głowa na gorze :( może się przekręci. Szyjka 29mm- nie skraca się. Wszystkie parametry w normie. Mam brać żelazo.
Tydzień 29+0

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Same dobre wieści. Fantastycznie. Może Antoś/Franek jeszcze zmieni pozycję. Trzymam kciuki, żeby się tak stało. Poza tym nawet chyba w takiej pozycji jest szansa na poród naturalny, zwłaszcza, że to będzie Twoje 3 i 4 dziecko. Gorzej by chyba było, gdyby jeden ułożony był poprzecznie i blokował bratu wyjście.

Gratulacje Mamuśki! !!!!!!! Ja mam w październiku usg 30tc i zastanawiam się ciągle czy iść na to zwykle,które mam w abonamencie czy iść platnie za 250zl i mieć zdjęcia 4d.... co wy o tym myślicie? Warto płacić za te zdjęcia? ??

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Wiesz co, ja wychodzę z założenia, że jeśli tylko kogoś na to stać, to warto wydać na taką pamiątkę. To jedyna taka okazja, bo stół, czy sukienkę można zawsze kupić innym razem, a takiego usg Hani już więcej nie będziesz miała okazji zrobić.

Antiope w sumie też tak myślę, boje się tylko,że się zawiode jak na polowkowych... specjalnie poszłam na płatne do kliniki badań genetycznych i zdjęcia były słabe... ja wiem,że chodziło o zbadanie Hanki ale w luxmedzie z abonamentu tez by zbadali. I boję się trochę,że znowu wydam kasę i znowu zobaczę obrazki jak że "zwyklego" usg.

reklama
Antiope w sumie też tak myślę, boje się tylko,że się zawiode jak na polowkowych... specjalnie poszłam na płatne do kliniki badań genetycznych i zdjęcia były słabe... ja wiem,że chodziło o zbadanie Hanki ale w luxmedzie z abonamentu tez by zbadali. I boję się trochę,że znowu wydam kasę i znowu zobaczę obrazki jak że "zwyklego" usg.

zdjęcia 3 wymiarowe są jeśli robisz usg 3d, jak robisz 4d, to dostaniesz filmik z badania. Ja przy moim starszym trochę byłam rozczarowana, ale tylko dlatego, że synek akurat wsadził twarz w bój brzuch, przez co nie dało się dokładnie zobaczyć twarzyczki, mam z nią dosłownie kilka sekund. No ale wcale nie jest powiedziane, że u Ciebie bedzie tak samo. Jak się umawiasz na 4d to będziesz miała fajną pamiątkę z ruszającym się maluchem.

Do góry