reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Jashi i ja i ja!
6.10 usg Trzeciego trymestru 11:40
Wizyta u lekarza 12.10, 17:00

a8doqqmz725nh9h0.png

Mamy, ja już po, krew blisko normy chociaż strzałek sporo;) Hemoglobina 12,3. Szyjka ok, rozwarcia brak, uf...

Odebrałam usg, Jan jednak 1300 szczęścia w 29+5. Bdb, hc, ac blisko norm- odchylenia max 4- 7dni. Kość udowa (fl) odpowiada 28+1. Chyba będzie niski po tatusiu, który ma 173cm. :) Mam skierowanie ma usg 18października - trzeba kontrolować przepływy i łożysko (mięśniak przy łożysku). Generalnie jest dobrze :)

Ja tak na szybkiego tylko w tym wątku, bo zaraz zbieramy się z młodym do lekarza.
I my po wizycie. :happy: Baltazar będzie wysoki i szczupły. Waży 1548 g co odpowiada 30t5d. Nic dziwnego, że mam zgagę i oddychać nie mogę, bo jak to stwierdziła pani doktor, maluszek bardzo się rozpycha. Nie mogła sprawdzić głowicą stópek, bo miał je pod moimi żebrami. Ciekawa jestem gdzie je będzie trzymał za 2 miesiące...
usg profil.jpg
usg anface.jpg

Załączniki

• usg anface.jpg
    usg anface.jpg
    85,5 KB · Wyświetleń: 268
  • usg profil.jpg
    usg profil.jpg
    125 KB · Wyświetleń: 272
Ja już po usg. Lilka pozostaje Lilką :) waży już 1350g. Ma nogi długie na 29 tyg, brzuszek na 28 tyg a inne wymiary na 27tyg czyli szczupła i wysoka po mamie :) ułożona główkowo.

Tsh mam 3.70 mimo brania leków bo spojrzałam w kartę. Trzeba będzie do endo jeszcze. Zapytam też gin na wizycie w pn.

Taką ma buzię cudną :)
received_10153701569777330.jpeg

cb7wugpju04jz4q8.png

Załączniki

• received_10153701569777330.jpeg
    received_10153701569777330.jpeg
    69,3 KB · Wyświetleń: 266
Ja tak na szybkiego tylko w tym wątku, bo zaraz zbieramy się z młodym do lekarza.
I my po wizycie. :happy: Baltazar będzie wysoki i szczupły. Waży 1548 g co odpowiada 30t5d. Nic dziwnego, że mam zgagę i oddychać nie mogę, bo jak to stwierdziła pani doktor, maluszek bardzo się rozpycha. Nie mogła sprawdzić głowicą stópek, bo miał je pod moimi żebrami. Ciekawa jestem gdzie je będzie trzymał za 2 miesiące...
Zobacz załącznik 774371 Zobacz załącznik 774370

No! Super chłopak. Ale jak smiga nogami po żebrach to znaczy że już ułożony głową w dół, czeka cierpliwie na wielkie wyjście ;)

Ja już po usg. Lilka pozostaje Lilką :) waży już 1350g. Ma nogi długie na 29 tyg, brzuszek na 28 tyg a inne wymiary na 27tyg.

Tsh mam 3.70 mimo brania leków bo spojrzałam w kartę. Trzeba będzie do endo jeszcze. Zapytam też gin na wizycie w pn.

Taką ma buzię cudną :)Zobacz załącznik 774374

cb7wugpju04jz4q8.png

Brawo WY!!!! Będzie długonoga piękność!!!!

Mamy, ja już po, krew blisko normy chociaż strzałek sporo;) Hemoglobina 12,3. Szyjka ok, rozwarcia brak, uf...

Odebrałam usg, Jan jednak 1300 szczęścia w 29+5. Bdb, hc, ac blisko norm- odchylenia max 4- 7dni. Kość udowa (fl) odpowiada 28+1. Chyba będzie niski po tatusiu, który ma 173cm. :) Mam skierowanie ma usg 18października - trzeba kontrolować przepływy i łożysko (mięśniak przy łożysku). Generalnie jest dobrze :)
Gratuluje udanej wizyty! Jan spory chlopak, 1300 to juz powazna waga :))
Zobacz załącznik 774371 Zobacz załącznik 774370
Gratuluje!! :) Rzeczywiscie kawal chlopaka nosisz, super! Z zadyszka i zgaga nie jestes sama, terroryzuja nas Maluchy :p
Ja już po usg. Lilka pozostaje Lilką :) waży już 1350g. Ma nogi długie na 29 tyg, brzuszek na 28 tyg a inne wymiary na 27tyg czyli szczupła i wysoka po mamie :) ułożona główkowo.

Taką ma buzię cudną :)Zobacz załącznik 774374

cb7wugpju04jz4q8.png
Gratki!! Cudna, dlugonoga laleczka bedzie :))

reklama
Do góry