reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja 4d mam z polowkowego bo lekarz mowil ze wtedy najfajniej to wszystko wychodzi dziecko jeszcze nie jest na tyle duze i nie zaluje tych pieniedzy przynajmniej wiem, ze jest przebadana wzdluz i wszerz tak jak nalezy bo lekarz tez nie robil tego na odwal
Ostatnio jak mialam u niego usg na nfz to tez troche to trwalo zanim skonczyl patrzyl i patrzyl czy wszystko ok juz sie zaczelam nawet denerwowac czy aby na pewno wszystko jest ok ...

10 pazdziernika mam usg to pomiedzy 30-32 tyg mam nadzieje, ze luby bedzie mial wtedy wolne. Jak go bardziej angazuje w takie akcje typu lekarz to pozniej bardziej do niego dociera, ze naprawde tam w srodku jest nasze dziecko ahhh faceci chociaz nie moge narzekac stara sie chlopak jak moze caluje brzuch przutula pogada nawet do brzucha generalnie ostatnio czesciej dotyka brzucha niz wczesniej ;)
Moj tez sie obudzil ostatnio I tez czesciej dyskutuje do brzucha. Rano jak wstajemy sie wita z malym , jak wychodzi do pracy sie zegna. Jak wraca z pracy wita I gada do brzucha.
Na dobranoc tez wycaluje.
Chlopy sie nam pobudzily bo coraz Bliżej porodu [emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie widac malego jak sie wypina i rusza.mozna juz go wyraznie poczuc I Mysle ze to dlatego tak moj sie przejol [emoji23] bo stalo sie dziecko dla niego juz tak bardzo namacalne.

Choc zauwazylam ze jak ja trzymam reke na brzuchu to maly wariacje odstawia. Ale tylko jak ktos inny polozyl reke to kurde zero ruchu. No I tak za kazdym razem bardzo zadko jest komus inne mu wyczuc babla.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moj tez sie obudzil ostatnio I tez czesciej dyskutuje do brzucha. Rano jak wstajemy sie wita z malym , jak wychodzi do pracy sie zegna. Jak wraca z pracy wita I gada do brzucha.
Na dobranoc tez wycaluje.
Chlopy sie nam pobudzily bo coraz Bliżej porodu [emoji23][emoji23][emoji23]
U mnie widac malego jak sie wypina i rusza.mozna juz go wyraznie poczuc I Mysle ze to dlatego tak moj sie przejol [emoji23] bo stalo sie dziecko dla niego juz tak bardzo namacalne.

Choc zauwazylam ze jak ja trzymam reke na brzuchu to maly wariacje odstawia. Ale tylko jak ktos inny polozyl reke to kurde zero ruchu. No I tak za kazdym razem bardzo zadko jest komus inne mu wyczuc babla.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie tez tak jest ja dotykam mala dalej odstawia swoje wygibasy luby dotknie zaraz przestaje smiejemy sie, ze czuje respekt ;)
Fakt im blizej tym bardziej luby sie przejmuje cos w tym chyba jest ;)

U mnie tez tak jest ja dotykam mala dalej odstawia swoje wygibasy luby dotknie zaraz przestaje smiejemy sie, ze czuje respekt ;)
Fakt im blizej tym bardziej luby sie przejmuje cos w tym chyba jest ;)
U mnie tez sie wlasnie obudzil w ostatnich dwoch tygodniach od kiedy Jasiek robi "aliena" :) Teraz M zasypia z reka na brzuchu, rozmawia z nim, wiecej o nim mowi i widze, ze nabral tez wiecej motywacji w pracy :) Uff cieszy mnie to bardzo!

Jesli chodzi o 4d to ja robilam w 27/28tygodniu i bylo bardzo fajnie widac. Po 30tyg moj gin mowi, ze to strata pieniedzy i generalnie odradza, ale jak ktos chce to wiadomo :)

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

U mnie to przez brzuch będzie widać Hanke chyba w 9 miesiącu jak juz będzie duża. .. Narazie to sama ledwo ja czuję. .. ale to przez mój brzuch,który był duży przed ciążą. . Szkoda bo fajnie by było zobaczyć wystająca kolo pępka nogę czy dupke :)

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas witamine k podaje pediatra na wizytach po porodzie. Mamy szereg obowiazkowych kontroli. Do drugiego roku zycia podaje sie wit d dzieciom. Takie zalecenie mialam od niej.

Ja 4d mam z polowkowego bo lekarz mowil ze wtedy najfajniej to wszystko wychodzi dziecko jeszcze nie jest na tyle duze i nie zaluje tych pieniedzy przynajmniej wiem, ze jest przebadana wzdluz i wszerz tak jak nalezy bo lekarz tez nie robil tego na odwal
Ostatnio jak mialam u niego usg na nfz to tez troche to trwalo zanim skonczyl patrzyl i patrzyl czy wszystko ok juz sie zaczelam nawet denerwowac czy aby na pewno wszystko jest ok ...

10 pazdziernika mam usg to pomiedzy 30-32 tyg mam nadzieje, ze luby bedzie mial wtedy wolne. Jak go bardziej angazuje w takie akcje typu lekarz to pozniej bardziej do niego dociera, ze naprawde tam w srodku jest nasze dziecko ahhh faceci chociaz nie moge narzekac stara sie chlopak jak moze caluje brzuch przutula pogada nawet do brzucha generalnie ostatnio czesciej dotyka brzucha niz wczesniej ;)

Już drugi raz czytam, że to trzecie USG jest pomiędzy 30-32 tyg (lenam też tak pisała o ile mnie pamięć nie myli). A ono nie jest pomiędzy 28 a 32? Ja mam to USG za tydzień (będę wówczas 29+5). Żeby znów nie wyszło, że coś za wcześnie.... ech...

reklama
Do góry