reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Lekarz powiedział że mieści się w normach Ale będzie raczej mniejszy niż wiekszy :) dla mnie to nie problem, ja jestem drobra mam 160cm mąż nieduzy 173 wiec też nie ma po kim byc wielki.
U nas jest podobna sytuacja ;) ale wszystko jest w normie wiec nie martwie sie
W ogole kiedys wyczytalam, ze natura tak stworzyla kobiety i caly proces porodu, ze kobieta ma takiej wielkosci plod jaki jest w stanie urodzic ale nie wiem ile w tym prawdy bo nie byloby chyba tyle cesarek wtedy ...

reklama
Jak o tych centylach mówicie to mi na połówkowym lekarz rzucił, ze wielkością mieści się na 90 centylu[emoji33] będZie kawał chłopa[emoji1]

a8doqqmz725nh9h0.png

Poza tym lekarz powiedział że dzieci przeważnie rodzą się wielkością podobne do matki. Ja miałam 49 cm i wazylam 3 kg więc tak jak już mowilam nie ma po kim być duży.

Jak o tych centylach mówicie to mi na połówkowym lekarz rzucił, ze wielkością mieści się na 90 centylu[emoji33] będZie kawał chłopa[emoji1]

a8doqqmz725nh9h0.png
Po wysokich rodzicach, to się za bardzo nie ma co spodziewać czegoś innego :happy:

Moje dzieci zawsze były na 90/97 centylu. Potem spadały na 50/75 a teraz są chuderlaki ;)

cb7wugpju04jz4q8.png
Mój podobnie. Przez pierwszy rok wzrost koło 97 centyla, a waga koło 75, a potem sukcesywnie spadek i teraz wzrost na 50, a waga na 25. No ale dzieci nie rosną równomiernie, mam nadzieje, że wyskoczy znowu, bo my z D raczej wysocy. Ja muszę kontrolować jego wzrost i wagę, bo za słaby przyrost może być wynikiem kiepskiego przyswajania substancji odżywczych z powodu alergii. No ale na razie rośnie mi około 0,5 cm miesięcznie, więc chyba jest ok.

To by się zgadzało. Ja się urodziłam 58 cm długa a ważyłam 3850. Mój mały miał 57 cm i ważył 3810 :happy:
U mnie sie nie zgadza bo ja mialam 51 cm i wazylam cos kolo 2 kg ale to dlatego ze bylam wczesniakiem.

Za to dziewczyny warzyly i mierzyly praktycznie tyle co moj maz jak sie urodzil ;)

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

No my teraz tacy więksi niż mniejsi jesteśmy, ale ja wcześniak powiedzmy 36 tydzień: 3350 wagi i 55 wzrostu, a mój W. Też 3300 i coś koło 55... później widać za dużo kurczaków modyfikowanych jedliśmy, że tak wyrośliśmy;)

a8doqqmz725nh9h0.png

reklama
Ja zaczęłam od wczoraj dokładać sobie więcej białka i orzechów bo maluszek taki ciupki :( miał 840 w 26, teraz 29+5 tylko 1147. Głupi mièśniak na łożysku zabiera mu tyle jedzenia. Lekarz porównał to do ciąży blizniaczej :/ musi być dobrze. Jan Mieszko przytyje! Trzymajcie kciuki.

Do góry