reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Nakręciłam się na noc :/

Czy wymiary waszych dzieci na usg odpowiadają zawsze wiekowi ciąży? Odkryłam, że mój maluch ma główkę o 4dni mniejszą i już wariatka grzebię w necie...i się nakręcam :/
Przecież ludzie nie są wyciosani według jakiejś formy; mają różny wzrost i wymiary, tak samo z maluszkami w brzuchu, żaden nie będzie książkowy, to są tylko orientacyjne wymiary. bez sensu się nakręcać. Jeśli lekarz nie zauważył żadnej nieprawidłowości, to nie ma się czym martwić. Z tego co pamiętam, to mój chyba też ma mniejszą główkę.

reklama
aaaa i czym dziecko większe tym te rozbieżności na usg będą się dużo róźnić.Ja raz miałam przy Nadii 2 tygodnie coś większe już nie pamiętam a urodzila się zdrowa jak ryba.To po prostu też geny.Moja Nadia np.miała długie uda na usg i faktycznie będzie z niej chyba modelka :) ma długie nóżki :) po tatusiu , bo tatuś wysoki 1,88

Dzieci różnie rosną. A twoje może będzie mieć małą czaszkę albo nadrobi potem. Co innego gdyby była różnica dwóch tyg a nie dni.
Termin masz wg om? Regularne były?
Mój syn zawsze miał większy brzuszek o tydzień i nie było podstaw do zmartwień

cb7wugpju04jz4q8.png
Tak termin wg om, z regularnością różnie. Brzusio u mnie większe o 3dni. Ja zawsze chcę żeby książkowo było :/

Cholerka, klima mnie przewiała chyba. Gardło czerwone, boli i sił brak :(
Spokojnego dnia mamy.

Lenam77
4dni to bardzo dobry wynik. Tolerancja jest w 2tyg w jedna lub druga takze nie masz sie czym martwić wcale.

Mnie tez klima zalatwila gardło cala nic bolala. Nis zapchany. Leje sie z niego. Nie mogłam spać

A ja dzis wizytuje

lenam77- u mnie też jest coś tydzień większe bodajże brzuszek - nie ma co na to patrzeć jedno dzieko będzie mieć główke większą drugie mniejszą jeżeli lekarz nic nie mówi tzn. ze mieści się to w normie.

Ja po wizycie Zosieńka waży już ponad kilogram , szyjka długa zamknięta , wymiary prawidłowe czyli Zosia wieksza o tydzień mniej więcej.
Następne to ważne usg 4D 4 października a kolejna wizyta 24 października

A w ktorym tygodniu bedziesz na wizycie 4D? Bo dla mnie nie starczyło miejsca w klinice i powiedzieli, że po 28t juz nie robią takiego badania...[emoji30][emoji30]

a8doqqmz725nh9h0.png

Moj maz ma 1.98 m wiec ciekawe jaka mala bedzie :D dla porownania ja mam 1.6 :D

Lenam ty sie nie przejmuj. Moja mala ma 4-6 dni wieksza glowke niz z om a brzusio 4 dni mniejsze i wszscy lekarze mowia ze jest bardzo dobrze. Pamietaj ze to wszystko orientacyjne i zależy jak lekarz przylozy glowice.

Ja o 4d slyszalam wlasnie ze po 30 tyg jest najlepiej bo juz fajnie widac. Zreszta z synem mam porownanie mam jedno zdjecie z 19 i jedno 32 tc. To ostatnie super a pierwsze to taka chudzinka dziwna:D

reklama
Lenam77
4dni to bardzo dobry wynik. Tolerancja jest w 2tyg w jedna lub druga takze nie masz sie czym martwić wcale.

Mnie tez klima zalatwila gardło cala nic bolala. Nis zapchany. Leje sie z niego. Nie mogłam spać

A ja dzis wizytuje
Kindzia powodzenia na wizycie i dużo zdrówka, kuruj się tam mocno. Ja chyba dzięki klimatyzacji w sklepach nabawiłam się zapalenia gardła, które skończyło się braniem antybiotyku w 15 tyg, bo nic nie pomagało. Także mam nadzieje ze u Ciebie aż tak źle nie będzie

Do góry