reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
aaaa i czym dziecko większe tym te rozbieżności na usg będą się dużo róźnić.Ja raz miałam przy Nadii 2 tygodnie coś większe już nie pamiętam a urodzila się zdrowa jak ryba.To po prostu też geny.Moja Nadia np.miała długie uda na usg i faktycznie będzie z niej chyba modelka :) ma długie nóżki :) po tatusiu , bo tatuś wysoki 1,88
Moj maz ma tyle samo wzrostu [emoji6]

Moje dziewczyny tez dlugie nogi maja [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Elunia wcinam Tymianek Podbial
Po doktorku. Tak sobie. Szyjka troche skrocona a rozwacie tyle co bylo. Mam leżeć z dupka w górze. Bakterii niewiele cytologia gr.
2 a żelazo spadlo no i juz amemia być zaczyna:( wizyta za 2 tygodnie

Ostatnia edycja:
Elunia wcinam Tymianek Podbial
Po doktorku. Tak sobie. Szyjka troche skrucona a rozwacie tyle co bylo. Mam leżeć z dupka w górze. Bakterii niewiele cytologia a żelazo spadlo no i juz amemia być zaczyna:( wizyta za 2 tygodnie
Oj to dbaj o siebie i odpoczywaj.

Kochane, a ile macie wód plodowych na usg ? Teraz czytam wypis ze szpitala i mam AFI 10,71. Niby jest ok, ale normy sa od 5 az do 20, to 10 to nie troche malo ? Jak myslicie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak są w normie to są. Po co na siłę doszukiwać nieprawidłowości?

Kleo gratki wizyty. Moja tez na szczescie stoi w miejscu rozwarcia nie ma.tylko miekka jest więc musze uwazac.

Kindzia lez i odpoczywaj ile i gdzie sie da. Wiem jak to.ciezko przy dzieciach ale jak trzeba to trzeba. U mnie to samo z zelazem. Zawsze świetnie a teraz na tabletkach musze jechac.

Izulka Ty sie nie martw. Jestes posrodku normy wiec jest.dobrze. gdybys na dole byla to bym sie martwila na Twoim miejscu a tak wszystko.ok. mi nawet nie podaja ile. Pisza tylko.ze w normie wiec nie wiem.

Trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny :)

reklama
Ja tez już po wizycie. Udalo sie ze mnie przyjeli. Z wielkim bólem ale zrobil mi usg i ktg. Na ktg wszsytko dobrze. Na usg zmierzył główkę małej i szyjke obejrzal przez brzuch i lozysko. Malutka podobno wazy okolo 1100 g czyli dobrze. Rozmiar glowki idzie pate dni do przodu ale zawsze tak bylo więc wszytsko w normie. Łożysko super więc ulzylo mi. Przede wszystkim szyjka jest dalej zamknieta i sie nie skrocila bardziej. Dalej jest ponad 3 cm. Zalecenia mamy te same. Lezec lezec odpoczywać zero seksu ;)za tydzień znowu wizyta :)

Ana obserwuj i jak sie jeszcze raz powtorzy to lec na ip. Moze to z naczynka peknietego moze z z szyjki moze z lozyska. To nigdy nie wiadomo. Ogóleie wszytkie krwawienia plamienia itd sie zglasza. Ja tez mam takie malutkie plamki krwi ale moj lekarz mowi ze to z szyjki bo jest miekka i przy chodzeniu tak sie robi.

Ksad kciuki za wyniki.

Mamanadii kciuki za wizyte

Anetka w ktorym jestes tygodniu? Ja jestem w 28 i powiedzieli mi ostatnio ze nie ma sensu robic ktg przed 30 tyg bo za male dziecko i sie nie da. Ze tylko na chwile tetna mozna posluchac ale pelne ktg nie wyjdzie bo dziecko ucieka. Prawda to?
Ktoras jeszcze miala ktg?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry