reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
aaaa i czym dziecko większe tym te rozbieżności na usg będą się dużo róźnić.Ja raz miałam przy Nadii 2 tygodnie coś większe już nie pamiętam a urodzila się zdrowa jak ryba.To po prostu też geny.Moja Nadia np.miała długie uda na usg i faktycznie będzie z niej chyba modelka :) ma długie nóżki :) po tatusiu , bo tatuś wysoki 1,88
Moj maz ma tyle samo wzrostu [emoji6]

Moje dziewczyny tez dlugie nogi maja [emoji4]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Elunia wcinam Tymianek Podbial
Po doktorku. Tak sobie. Szyjka troche skrocona a rozwacie tyle co bylo. Mam leżeć z dupka w górze. Bakterii niewiele cytologia gr.
2 a żelazo spadlo no i juz amemia być zaczyna:( wizyta za 2 tygodnie

Ostatnia edycja:
Elunia wcinam Tymianek Podbial
Po doktorku. Tak sobie. Szyjka troche skrucona a rozwacie tyle co bylo. Mam leżeć z dupka w górze. Bakterii niewiele cytologia a żelazo spadlo no i juz amemia być zaczyna:( wizyta za 2 tygodnie
Oj to dbaj o siebie i odpoczywaj.

Kochane, a ile macie wód plodowych na usg ? Teraz czytam wypis ze szpitala i mam AFI 10,71. Niby jest ok, ale normy sa od 5 az do 20, to 10 to nie troche malo ? Jak myslicie ?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Jak są w normie to są. Po co na siłę doszukiwać nieprawidłowości?

Kleo gratki wizyty. Moja tez na szczescie stoi w miejscu rozwarcia nie ma.tylko miekka jest więc musze uwazac.

Kindzia lez i odpoczywaj ile i gdzie sie da. Wiem jak to.ciezko przy dzieciach ale jak trzeba to trzeba. U mnie to samo z zelazem. Zawsze świetnie a teraz na tabletkach musze jechac.

Izulka Ty sie nie martw. Jestes posrodku normy wiec jest.dobrze. gdybys na dole byla to bym sie martwila na Twoim miejscu a tak wszystko.ok. mi nawet nie podaja ile. Pisza tylko.ze w normie wiec nie wiem.

Trzymam kciuki za nas wszystkie dziewczyny :)

reklama
Ja tez już po wizycie. Udalo sie ze mnie przyjeli. Z wielkim bólem ale zrobil mi usg i ktg. Na ktg wszsytko dobrze. Na usg zmierzył główkę małej i szyjke obejrzal przez brzuch i lozysko. Malutka podobno wazy okolo 1100 g czyli dobrze. Rozmiar glowki idzie pate dni do przodu ale zawsze tak bylo więc wszytsko w normie. Łożysko super więc ulzylo mi. Przede wszystkim szyjka jest dalej zamknieta i sie nie skrocila bardziej. Dalej jest ponad 3 cm. Zalecenia mamy te same. Lezec lezec odpoczywać zero seksu ;)za tydzień znowu wizyta :)

Ana obserwuj i jak sie jeszcze raz powtorzy to lec na ip. Moze to z naczynka peknietego moze z z szyjki moze z lozyska. To nigdy nie wiadomo. Ogóleie wszytkie krwawienia plamienia itd sie zglasza. Ja tez mam takie malutkie plamki krwi ale moj lekarz mowi ze to z szyjki bo jest miekka i przy chodzeniu tak sie robi.

Ksad kciuki za wyniki.

Mamanadii kciuki za wizyte

Anetka w ktorym jestes tygodniu? Ja jestem w 28 i powiedzieli mi ostatnio ze nie ma sensu robic ktg przed 30 tyg bo za male dziecko i sie nie da. Ze tylko na chwile tetna mozna posluchac ale pelne ktg nie wyjdzie bo dziecko ucieka. Prawda to?
Ktoras jeszcze miala ktg?

Żeby do czegoś dojść trzeba wyruszyć w droge!

Do góry