reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ciemna krew jednorazowo na bieliźnie zwykle oznacza pękniete naczynko i jest niegroźne. Ale obserwuj czy się powtórzy sytuacja.
A skurcz to za mało magnezu i potasu. Pomidory jedz :)

cb7wugpju04jz4q8.png
Dzięki, bo już siedzę i wymyślam ze stresu :/

reklama
3 października mam ostatnie USG [emoji4] tzn ostatnie z tych 3 najważniejszych, nie liczę tych na każdej wizycie [emoji4]

Ze względu na to ze te 3 robię prywatnie zostaje mi jeszcze skierowanie w luxmedzie jedno i zapisałam sie na 3 tygodnie przed porodem, zeby wiedzieć juz jakiej wielkości bedzie maluszek [emoji4] <spryciula> [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez już po wizycie. Udalo sie ze mnie przyjeli. Z wielkim bólem ale zrobil mi usg i ktg. Na ktg wszsytko dobrze. Na usg zmierzył główkę małej i szyjke obejrzal przez brzuch i lozysko. Malutka podobno wazy okolo 1100 g czyli dobrze. Rozmiar glowki idzie pate dni do przodu ale zawsze tak bylo więc wszytsko w normie. Łożysko super więc ulzylo mi. Przede wszystkim szyjka jest dalej zamknieta i sie nie skrocila bardziej. Dalej jest ponad 3 cm. Zalecenia mamy te same. Lezec lezec odpoczywać zero seksu ;)za tydzień znowu wizyta :)

Ana obserwuj i jak sie jeszcze raz powtorzy to lec na ip. Moze to z naczynka peknietego moze z z szyjki moze z lozyska. To nigdy nie wiadomo. Ogóleie wszytkie krwawienia plamienia itd sie zglasza. Ja tez mam takie malutkie plamki krwi ale moj lekarz mowi ze to z szyjki bo jest miekka i przy chodzeniu tak sie robi.

Ksad kciuki za wyniki.

Mamanadii kciuki za wizyte

Dzis 12 wrzesnia Wizytuja:
- MamaNadii

Kciuki mocne za Was dziewczyny i Wasze maleństwa.

12 wrzesnia (poniedziałek) - MamaNadii
13 wrzesnia (wtorek) -9.00 powtorka z glukoza.- Joshi
14 wrzesnia ( sroda) - K8sad
14 wrzesnia ( sroda) - Pajuinka
14 wrzesnia ( sroda) - * 16.25 - Luxuorius
15 wrzesnia ( czwartek) *16.00 - Ana ana
16 wrzesnia ( piatek) * 17.45 - Didi133
16 wrzesnia ( piatek) - Noemi87
20 wrzesnia ( wtorek) *10.30 - Aneta_ck
20 wrzesnia ( wtorek) * 11.20 - Klarolina
20 wrzesnia ( wtorek) * 13.00 - Lenam77
21 wrzesnia ( sroda) * 17.00 - Krasnal77
22 wrzesnia ( czwartek) *15.00 - Elifit
22 wrzesnia ( czwartek) - K8sad
22 wrzesnia ( czwartek) usg - Lenam77
26 wrzesnia ( poniedzialek) - Lenam77
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 8.40 - Lola Lolitta
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 15.00 - Elifit
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 16.30 - Daarikaa
26 wrzesnia ( poniedzialek) * 16.30 - Bonusowa
26 wrzesnia ( poniedzialek) - Ritia
28 wrzesnia ( sroda) * 9.00 - Tuiles
29 wrzesnia ( czwartek) - Pola.
29 wrzesnia ( czwartek) *13.30 - Elunia1983
29 wrzesnia ( czwartek) *18.30 - Nonkatoja
3 pazdziernik ( poniedziałek) - xXxIzuLQaxXx
3 pazdziernik ( poniedziałek) - Lisiamama
4 pazdziernik (wtorek)usg-Bonusowa
4 pazdziernik ( wtorek) *:9.00 - Daarikaa
4 pazdziernik ( wtorek) usg - MsmaNadii2
5 pazdziernik ( sroda) *9.00- Joshi
24 pazdziernik (poniedziałek) - MamaNadii2

Kogo pominelam przepraszam , proszę dajcie znac kto i kiedy wizytuje raz dwa uzupelnie

[/COLOR][/I][/B][/U]

Ostatnia edycja:
Ja tez już po wizycie. Udalo sie ze mnie przyjeli. Z wielkim bólem ale zrobil mi usg i ktg. Na ktg wszsytko dobrze. Na usg zmierzył główkę małej i szyjke obejrzal przez brzuch i lozysko. Malutka podobno wazy okolo 1100 g czyli dobrze. Rozmiar glowki idzie pate dni do przodu ale zawsze tak bylo więc wszytsko w normie. Łożysko super więc ulzylo mi. Przede wszystkim szyjka jest dalej zamknieta i sie nie skrocila bardziej. Dalej jest ponad 3 cm. Zalecenia mamy te same. Lezec lezec odpoczywać zero seksu ;)za tydzień znowu wizyta :)

Ana obserwuj i jak sie jeszcze raz powtorzy to lec na ip. Moze to z naczynka peknietego moze z z szyjki moze z lozyska. To nigdy nie wiadomo. Ogóleie wszytkie krwawienia plamienia itd sie zglasza. Ja tez mam takie malutkie plamki krwi ale moj lekarz mowi ze to z szyjki bo jest miekka i przy chodzeniu tak sie robi.

Ksad kciuki za wyniki.

Super wiesci, gratulacje zdrowej ROSALIE!

A co do krwawień czy plamień, ja nie pozbyłam się schiz z pierwszego trymestru i nadal oglądam papier toaletowy pod wszelkimi możliwymi kątami. Wiec jak tylko bym dostrzegła cokolwiek niepokojącego, to w minutę byłabym na IP. Dla spokoju. Swojego i Malucha.

Ostatnia edycja:

Ksad kciuki za wyniki.

Super wieści, tak trzymać.

Super wiesci, gratulacje zdrowej ROSALIE!

A co do krwawień czy plamień, ja nie pozbyłam się schiz z pierwszego trymestru i nadal oglądam papier toaletowy pod wszelkimi możliwymi kątami. Wiec jak tylko bym dostrzegła cokolwiek niepokojącego, to w minutę byłabym na IP. Dla spokoju. Swojego i Malucha.
Ja też tak mam i w pierwszej ciąży też tak miałam. W pierwszej raz miałam na papierze dosłownie taką wielkości główki od szpilki plamkę krwi. Byłam mega spanikowana, ale moja mama i D mnie uspokajali, żeby nie ma sensu z czymś takim na ip. No i faktycznie u mnie to musiało być cos zupełnie niewinnego, bo już się więcej nie powtórzyło.

Nakręciłam się na noc :/

Czy wymiary waszych dzieci na usg odpowiadają zawsze wiekowi ciąży? Odkryłam, że mój maluch ma główkę o 4dni mniejszą i już wariatka grzebię w necie...i się nakręcam :/

Nakręciłam się na noc :/

Czy wymiary waszych dzieci na usg odpowiadają zawsze wiekowi ciąży? Odkryłam, że mój maluch ma główkę o 4dni mniejszą i już wariatka grzebię w necie...i się nakręcam :/
Dzieci różnie rosną. A twoje może będzie mieć małą czaszkę albo nadrobi potem. Co innego gdyby była różnica dwóch tyg a nie dni.
Termin masz wg om? Regularne były?
Mój syn zawsze miał większy brzuszek o tydzień i nie było podstaw do zmartwień

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
lenam77- u mnie też jest coś tydzień większe bodajże brzuszek - nie ma co na to patrzeć jedno dzieko będzie mieć główke większą drugie mniejszą jeżeli lekarz nic nie mówi tzn. ze mieści się to w normie.

Ja po wizycie Zosieńka waży już ponad kilogram , szyjka długa zamknięta , wymiary prawidłowe czyli Zosia wieksza o tydzień mniej więcej.
Następne to ważne usg 4D 4 października a kolejna wizyta 24 października

Do góry