reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Hej. Byłam dzisiaj na wizycie, Mała waży 800g. Mamy dzisiaj 24+4, wymiary odpowiednie na 25+4, więc nadrabia początkowe braki. Wiem, że pozycja może się zmienić 100 razy jeszcze, ale na dziś główka do dołu.

Z minusów szyjka się skraca, z 45mm do 29mm.. Za dwa tygodnie mam kontrole, jak jeszcze się skróci to krążek..
Gratki wagi a szyjki wspolczuje. Skads to znam. Kciuki mocne zeby było dobrze.

W ogole wszystkim dsiewczynom gratuluje zdrowych i duzych dzidsiusiow:)

Ja w pierwszej ciąży szyjki już nie miałam wcale w 32 tyg (może tam jeszcze śladowe ilości zostały- skurcze dawały mi w kość całą ciąże, od początku brałam magnez kontenerami i tak samo luteine/duphaston do 36 tyg- a w efekcie przenosiłam i w 41 tyg miałam poród wywoływany (balonik, później oksytocyna). nie stresuj się Iza bo jak to mówią na dwoje babka wróżyła a stres nie jest naszym sprzymierzeńcem!! teraz mam 3,9 cm szyjki a magnez biorę jak mi się przypomni i nawet brzuch mi nie twardnieje prawie wcale. Problem faktyczny jest dopiero kiedy pojawia się rozwarcie, szew, leżenie i co zrobić...

Ja nawet nie wiem w ktora strone ta moja szyjka idzie... Ostatnio na wizycie na ktorej pierwszy raz mi ja mierzyli miala 3,5 cm byla zamknieta i lekarz powiedzial, ze wszystko ok:)

A własnie zupełnie z partyzanta robie test glukozy... Wypicie tego to byl nie najgorszy poczatek dnia:) zupelnie bez problemu przelecialo wszystko:)
Smaczne nawet....;)

a8doqqmz725nh9h0.png

z tymi szyjkami są jaja, mi w ciągu miesiąca się skróciła o ponad 1.5 cm to dużo. Nie oszczędzam się co prawda, ale nie prowadzę jakiegoś aktywnego trybu życia.. Praca (siedziąca), sprzątanie w domu i wyjście z psem kilka razy dziennie.. Lekarka powiedziała mi,że to po pierwsze przez mało leżenia, po drugie przez to, że nie tyje (start ciąży 74 kg , na dziś dzień 72.5-73 kg). Po trzecie moja mama miała problemy z szyjką, mnie urodziła w 33 tc przez to, a moją siostrę w 36 tc mimo, że z moją siostrą już miała krążek.
Podobno szyjka do 25mm jest spoko.
Nie dojdziemy dlaczego tak jest. Ale u mnie nie ma oznak skracającej się szyjki, nie mam skurczy, twardnienia brzucha, nic. Zobacze za 2 tyg jak sprawa się ma. :)

Mi gin dopiero od 2 wizyt bada szyjkę ( wizytę mam co 4 tygodnie). Cały czas mam 30mm i teraz jak tak piszecie to zaczęłam się martwić, czy nie jest ciut za krótka, choć gin mówił, że jest ok i jest w normie. Zobaczymy jak będzie na wizycie. Teraz mam 1 września.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Moja mowila ze od polowkowego sie bada szyjkę.
W UK z synem cala ciaze nikt mi szyjki nie nadal. I nie grzebal tam wiec tez żadnych badan" oddolnych" nie mualam
Ooo to dobrze wiedzieć. Mój gin nie jest raczej wylewny w słowach, więc wszystko muszę z niego wyciągać, a czasem zapominam się czegoś dopytać.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Moja mowila ze od polowkowego sie bada szyjkę.
W UK z synem cala ciaze nikt mi szyjki nie nadal. I nie grzebal tam wiec tez żadnych badan" oddolnych" nie mualam
Dokladnie, w UK nie badaja dowcipnie. Za 2/3 tygodnie bede u drugiego ginekologa, to sie go zapytam, ale na ostatniej wizycie po wstepnym wywiadzie tez nie widzial koniecznosci gmerania na dole.

Do góry