reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudnióweczki u lekarza

z tymi szyjkami są jaja, mi w ciągu miesiąca się skróciła o ponad 1.5 cm to dużo. Nie oszczędzam się co prawda, ale nie prowadzę jakiegoś aktywnego trybu życia.. Praca (siedziąca), sprzątanie w domu i wyjście z psem kilka razy dziennie.. Lekarka powiedziała mi,że to po pierwsze przez mało leżenia, po drugie przez to, że nie tyje (start ciąży 74 kg , na dziś dzień 72.5-73 kg). Po trzecie moja mama miała problemy z szyjką, mnie urodziła w 33 tc przez to, a moją siostrę w 36 tc mimo, że z moją siostrą już miała krążek.
Podobno szyjka do 25mm jest spoko.
Nie dojdziemy dlaczego tak jest. Ale u mnie nie ma oznak skracającej się szyjki, nie mam skurczy, twardnienia brzucha, nic. Zobacze za 2 tyg jak sprawa się ma. :)

Też tak słyszałam, że szyjka 2,5-3 cm to ok. Ja dowiem się w pon co tam u mnie słychac na dole. Bo jak na razie to zaczynam mieć problemy żeby tam się schylić i popatrzeć od zewnątrz chociażby :p

I zazdroszczę wagi. Na mnie znów lekarz nakrzyczy, że za dużo przybrałam. Od pocztątku ciąży + 7 kg ;/ Tyle było miesiąc temu. Aż się boję co pokaże mi waga w poniedziałek ;/

reklama
Dziewczyny a my dziś po wizycie u diabetyka.. Po tyg diety dostaliśmy jeszcze insuline :(:( boję się trochę tego kucia.. przykro ale to wszystko dla maleństwa .. Synek chyba z wrażenia dziś mało ruchliwy :(

Mamy, czy któraś miała wykryte erytrocyty w moczu? Po raz pierwszy mam 1-3 w polu widzenia. Zastanawiam się o co chodzi. Ktoś miał podobny problem i rozmawiał o tym z lekarzem?

Dziewczyny a my dziś po wizycie u diabetyka.. Po tyg diety dostaliśmy jeszcze insuline :(:( boję się trochę tego kucia.. przykro ale to wszystko dla maleństwa .. Synek chyba z wrażenia dziś mało ruchliwy :(
Dasz radę z insuliną :) Wyniki nie trzymały się norm? Dieta nie pomogla ci z opanowaniem cukru? Ważne, że dbasz o siebie i malucha :) Przetrwasz te kilka miesięcy.

Mamy, czy któraś miała wykryte erytrocyty w moczu? Po raz pierwszy mam 1-3 w polu widzenia. Zastanawiam się o co chodzi. Ktoś miał podobny problem i rozmawiał o tym z lekarzem?
Nic się nie martw. Mogło ci gdzieś naczynko pęknąć i stąd są w moczu.
krwiomocz jest gdy jest ich dużo.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Do góry