reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
O jooooo jaki wielgachny przy tak szczupłej mamusi!!! Gratulacje!!!
Rośnie byczek oj rośnie :D
A co do tego nosa to chyba nie jesteś zadowolona? Hahaha
Myślałam, że nos będzie szlachetniejszy ;) zdrowie najważniejsze, bo nos zawsze będzie sobie mógł zmienić :) Ważne, że serducho i narządy malucha nie wzbudziły zastrzeżeń.

Joshi lenam gratulacje.

Przykro ze nie Lenka ale zdrowe jest to wazne. Nie ma żadnych komplikacji wiec super.

Lenam ty sie tym usg nie sugeruj. Moj synek na zdjeciu z brzucha mial nos jak pomidor a urodzil sie sliczniutki. Mały zgrabny noseczek ma a balam sie ze w tatusia pojdzie :D

Właśnie zakwaterowani mi nową babke na sali i juz po spaniu. Sadysci no.

Dziewczyny gratulacje wizyt że dzieciaczki zdrowo rosną. Joshi toż to matczyna intuicja nie ma sobie równych! W którym to tygodniu ta zmiana?

Anetka, Izulq trzymam kciuki za wasze i dzieciaczków zdrówka. Trzeba być dobrych myśli co by samo dobro przyciągać! :*

Napisane na SM-A500FU w aplikacji Forum BabyBoom

Creativo hop hop ile corcia wazy?? Jak sie miewa dxiewuszka?
a my wczoraj nie miałyśmy usg ot taki psikus haha lekarz stwierdził, że jest ok i tyle
jeszcze nigdy mi nie powiedział ile Emilka waży jedyne co to to, że duża nie będzie po zmierzeniu kości udowej więc dlatego kupiłam też ubranka na 56cm ;)
zapytałam go o to czy to normalne, że czasami czuję ciągnięcie po bokach w pachwinach pokazałam w którym miejscu powiedział, że bardzo dobrze, że czasami ciągnie bo ma ciągnąć i, że to są więzadła które podtrzymują macicę - uspokoił mnie
pytał czy mocno kopie powiedziałam, że tak i że ma już stałe pory kopania powiedział, że bardzo dobrze
dostałam skierowanie na krzywą cukrową, morfologie, tsh i mocz ale to mam zrobić dopiero po 5 września musi być minimum 26tydz bo tak jest bezpiecznie dla dziecka zapytałam czy mogę zabrać cytryne powiedział, że lepiej nie bo znając swoje pacjentki to dadzą całą zamiast pół :D a ja do niego a skąd pan doktor wiedział, że ja lubię wszystko co kwaśne haha
moja waga : 4kg na plusie - dobrze nam idzie ;)

Jestem laski!!! Neta mam tylko u mamy. Na niemieckiej karcie Neta wylaczylam bo chyba bym poszla z torbami.

Tak wiec moje dziecko jest silne duze I zdrowe. Zadnych wad nie stwierdzono. Wszystkie narzady w normie. Szyjka mega dluga 4,40 !!!!!! Nie zwiastujaca szybkiego porodu choc raz moze uda mi sie donosic do terminu.
I bardzo pokaźny dorodny PINDOR miedzy nogami.
Nie do pomylenia.
Pierwsze przylozenie glowicy usg i juz wiedzialam!!!
Dyndal sobie swobodnie miedzy udami! Tym razem bez krepacji I zawstydzenia.

Przedstawiam FABIANA.
Antiope proszę popraw liste
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png
emoji23.png

Zobacz załącznik 769103

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Łoooo, no to wróżka ze mnie kiepska! Stawiałabym WSZYSTKO że będzie dziewczynka. Gratki że chłopak cały i zdrów jak rybka!

Kochane, Jan Mieszko na usg ok. Serduszko zbadane, zdrowe. Waży już 840gr :) nos ma po ojcu :o

No to kawał Jana już. Gratulacje kochana, super wieści!

a my wczoraj nie miałyśmy usg ot taki psikus haha lekarz stwierdził, że jest ok i tyle
jeszcze nigdy mi nie powiedział ile Emilka waży jedyne co to to, że duża nie będzie po zmierzeniu kości udowej więc dlatego kupiłam też ubranka na 56cm ;)
zapytałam go o to czy to normalne, że czasami czuję ciągnięcie po bokach w pachwinach pokazałam w którym miejscu powiedział, że bardzo dobrze, że czasami ciągnie bo ma ciągnąć i, że to są więzadła które podtrzymują macicę - uspokoił mnie
pytał czy mocno kopie powiedziałam, że tak i że ma już stałe pory kopania powiedział, że bardzo dobrze
dostałam skierowanie na krzywą cukrową, morfologie, tsh i mocz ale to mam zrobić dopiero po 5 września musi być minimum 26tydz bo tak jest bezpiecznie dla dziecka zapytałam czy mogę zabrać cytryne powiedział, że lepiej nie bo znając swoje pacjentki to dadzą całą zamiast pół :D a ja do niego a skąd pan doktor wiedział, że ja lubię wszystko co kwaśne haha
moja waga : 4kg na plusie - dobrze nam idzie ;)

Ubranka 56 to jeszcze nie takie super malutkie. To chyba standardowy rozmiar na szpitalne przywitanie :) Ja mam dwa takie zestawiki, resztę kupuję na 62. Ale ja jestem długa, mąż długi, to nie spodziewam się, żeby maluch był szczególnie kompaktowy :p Ale zaskoczyłaś mnie tym, żeby krzywą robić po 26 tyg. Nigdy nie słyszałam, żeby wcześniej miało to szkodzić maluszkowi...

Ubranka 56 to jeszcze nie takie super malutkie. To chyba standardowy rozmiar na szpitalne przywitanie :) Ja mam dwa takie zestawiki, resztę kupuję na 62. Ale ja jestem długa, mąż długi, to nie spodziewam się, żeby maluch był szczególnie kompaktowy :p Ale zaskoczyłaś mnie tym, żeby krzywą robić po 26 tyg. Nigdy nie słyszałam, żeby wcześniej miało to szkodzić maluszkowi...

właśnie dzwoniła do mnie kuzynka, że ona musiała dokupić rozmiar 52 ... no nic poczekam zobacze jak malutka będzie mniejsza to wtedy mama podrzuci mi ubranka bo nie pracuje więc to nie będzie dla niej problem ;)
co do tego 26tyg taka jest opinia mojego gina tylko przekazuję co się dowiedziałam od niego fakt też mu ufam i wydaje mi się, że też mu zależy na tym aby wszystko było ok ;)

właśnie dzwoniła do mnie kuzynka, że ona musiała dokupić rozmiar 52 ... no nic poczekam zobacze jak malutka będzie mniejsza to wtedy mama podrzuci mi ubranka bo nie pracuje więc to nie będzie dla niej problem ;)
co do tego 26tyg taka jest opinia mojego gina tylko przekazuję co się dowiedziałam od niego fakt też mu ufam i wydaje mi się, że też mu zależy na tym aby wszystko było ok ;)

Lepiej dokupić niż stopki w spioszkach ucinać :)

reklama
Do góry