reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Może ja podchodze do sprawy zbyt pochopnie ale jak dla mnie to jeszcze dużo czasu. Puki co nie martwie się na zapas. Co ma być to będzie::)

No właśnie dużo czasu = czas na poszerzanie wiedzy. A nie jak takie ufne stworzenie potulnie iść i się oddać w ręce przypadkowych ludzi. Trzeba znać swoje prawa, wiedzieć co pomaga w porodzie a co przeszkadza i wtedy można czuć się bezpiecznie ;)

Ja napisalam do mojego ze umowilam nas na 4d na poniedzialek . To durny mi odpisal ze bardzo sie cieszy ale jest pelen obawy zeby nam lenka czasami nie pokazala tak. No idiota. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

1471366536192.jpg

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Załączniki

• 1471366536192.jpg
    1471366536192.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 350
Ja napisalam do mojego ze umowilam nas na 4d na poniedzialek . To durny mi odpisal ze bardzo sie cieszy ale jest pelen obawy zeby nam lenka czasami nie pokazala tak. No idiota. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Zobacz załącznik 767891

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji23] [emoji23] [emoji23]

Aru mi pokazał najpierw kciukiem OK, potem wskazującym nu nu a na końcu fakersa [emoji23] także kto wie może Lenka też wam pokaże [emoji23]

cb7wugpju04jz4q8.png

Zgadza sie. lezakam na plasko caly porod . Nie pozwolily wstac a mnie tak bolalo i chcislam chodzic. Podpiely pod ktg i lezec.(!) Bylam raptem na stojaco z 15 minut pod prysznicem. ja mialam 26lat i bylam potulna. na wszystko sie zgadzalam.
Też tak miałam, tyle że dwa dni. Chcieli mnie od początku pociąć. Miałam 25 lat i też potulna byłam, teraz będzie mąż i już on dopilnuje całej sprawy.

reklama
Hej! Ja juz po wizycie ale bylismy jeszcze na zakupach i potem bylam tak zmeczona ze zasnelam, teraz mnie budzik obudzil bo maz do pracy i najpierw Was poczytalam [emoji6]

U nas w szpitalu po przyjeciu na porod tez najpierw badaja wzdluz i wszerz, czyli krew, czystosc pochwy, usg, normalne badanie, ktg [emoji6]

Moja pierwsza cora od polowy byla glowka w dol i nie obracala sie juz pozniej.

Druga cora juz kiedys pisalam byla glowka w dol, pod koniec obróciła sie w poprzek, i dopiero przed porodem sie odwrocila spowrotem glowka w dol wiec jest to możliwe [emoji6]

Kochane, a teraz o wizycie. To tak, jesli chodzi o klinike to sie nie zawiodlam, badanie bylo profesjonalne i warte swojej ceny (280zl). Lekarz zbadal dzidziusia, i dokladnie zbadal nerki, nie olaj tematu.
Dzidzius, chlopczyk, wazy okolo 560 g, i wszystkie wymiary ma prawidlowe, budowa anatomiczna itd prawidlowa [emoji4] jedyne co to niestety jest podejrzenie torbielowatosci nerek, nerki sa zmienione echogennie, a w prawej nerce jest poszerzona miedniczka. Z tego powodu od razu zapisali mnie na trzecie badanie na 12 pazdziernik (nie wiem jaki to bedzie tydzien, musze policzyc).
Lozysko mam nisko, ale na szczescie nie zaslania drogi dzidziusiowi [emoji6] stopien dojrzalosci drugi, pepowina jednak trojnaczyniowa [emoji6]
Mam zdjecie slicznej buzi moejgo synka, ale teraz juz nie dodam bo kiepskie swiatlo, nie wyjdzie ladnie, obiecuje dodac rano [emoji6]
Z tymi nereczkami niestety nic nie zrobimy teraz, mam skonsultowac po trzecim badaniu z moja Pania doktor wskazowki co do porodu itd, a tak to mamy czekac jak dzidzius sie urodzi to beda go badali i dowiemy sie wiecej.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry