w zasadzie jak dojdzie do porodu nie zacisniesz nog bo Twój lekarz ma dojechać albo polozna tylko rodzisz. A jesli chodzi o znieczulenia i podejscie do tego wszystkiego to wychodzę z założenia że jeśli teraz bd trzęsła portami bo poród i będę czytać głupoty w necie to tylko gorzej się nakręcę i będzie panika jak przyjdzie co do czego. A jeśli chodzi o ułożenie moje leży tyłkiem w dol i w poprzek przez to bolą mnie mocno boki nie raz. Ale mala ma czas przekreci się i nie trzeba aż tak trząść się bo coś tam tylko troche na luz wrzucicNo właśnie dużo czasu = czas na poszerzanie wiedzy. A nie jak takie ufne stworzenie potulnie iść i się oddać w ręce przypadkowych ludzi. Trzeba znać swoje prawa, wiedzieć co pomaga w porodzie a co przeszkadza i wtedy można czuć się bezpiecznie
reklama
elifit
Moderatorka
Gratki synka Izu
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Martwi mnie tez ten drugi stopien dojrzalosci lozyska, teraz widze ze drugi stopien powinien byc dopiero w trzecim trymestrze. Cos mi wlasnie switalo nie teges ze szpitala jeszcze jak w ciazy z corka lezalam, ja mialam wtedy ok, ale dziewczyna jakas miala wlasnie szybko starzejace sie lozysko. Nie pamiętam jak to dalej bylo, tylko cos wlasnie ten drugi stopien dal mi do myslenia..
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Gratulacje syneczkaMartwi mnie tez ten drugi stopien dojrzalosci lozyska, teraz widze ze drugi stopien powinien byc dopiero w trzecim trymestrze. Cos mi wlasnie switalo nie teges ze szpitala jeszcze jak w ciazy z corka lezalam, ja mialam wtedy ok, ale dziewczyna jakas miala wlasnie szybko starzejace sie lozysko. Nie pamiętam jak to dalej bylo, tylko cos wlasnie ten drugi stopien dal mi do myslenia..
Maz pewnie dumny [emoji41]
Co do stopnia dojrzalosci lozyska. Nie jest jeszcze zle.
Choc troche szybko ci sie starzeje.
Link do: Stopień dojrzałości łożyska / Porady matek Canpolu / Strona główna - Canpol babies
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
xXxIzuLQaxXx
Wiem, czytalam to.Gratulacje syneczka
Maz pewnie dumny [emoji41]
Co do stopnia dojrzalosci lozyska. Nie jest jeszcze zle.
Choc troche szybko ci sie starzeje.
Link do: Stopień dojrzałości łożyska / Porady matek Canpolu / Strona główna - Canpol babies
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Tak, maz dumny, cieszy sie ale tez martwi.
Jak wrocilismy do domu to od razu wlaczyl sobie filmik z badania na dvd [emoji6]
Ja tez sie martwie [emoji20] ale mam jeszcze troche czasu na zaakceptowanie tej mysli ze byc moze bede musiala zostac z synkiem w szpitalu po urodzeniu.. musze to sobie poukladac w glowie, musze sie na to przygotowac ze moze tak byc. Owszem, wcale nie musi, ale nastawie sie ze wszystko bedzie ok, 3 dni j wyjdziemy, a tu znow niespodzianka i dwa tygodnie pobytu jak z corka bylo i rozczarowanie, zlosc, depresja.. na co mi to? Lepiej juz wziasc pod uwage mozliwosc dluzszego pobytu, a wtedy jak okaze sie ze wszystkie wyniki w normie to szybciutko do domu i mile zaskoczenie [emoji6]
Jeszcze sie teraz martwie tym lozyskiem bo gdzies tam sie dziewczyna wypowiadala ze jak juz dojrzeje do trzeciego stopnia to porod w kilka dni poznien nastepuje.. cholera no. Ale tez, spokojnie, nie ma co panikowac bez konsultacji z moja Pania doktor, za niecaly tydzien mam wizyte, zobaczymy co mi powie.
xXxIzuLQaxXx
Załączniki
elifit
Moderatorka
Izu cudowna buzia.
Ja też mam łożysko dwójkę i spokojnie do terminu dotrwałam w poprzedniej ciąży z takim samym
Ja też mam łożysko dwójkę i spokojnie do terminu dotrwałam w poprzedniej ciąży z takim samym
xXxIzuLQaxXx
Dzieki, uspokoilas mnie [emoji6]Izu cudowna buzia.
Czarownica3006
Fanka BB :)
O jaki piękny synuś! A u mnie się nie udało zrobić takiego ładnego zdjęcia bo Hanka miała nas w.... nosie
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
reklama
Lola Lolitta
Fanka BB :)
Izula będzie dobrze eeee!!!!! Musi być no nie???? Buziaczek syna przepiękny! :*
Dasz radę i jeszcze będziesz rodzić po terminie zobaczysz
Ja też nastawiam się na długie leżenie, u nas to bank bo ja mam konflikt z mężem na poziomie grup głównych ( ja mam 0 Rh-, a maz B Rh+, za to moja krew ma przeciwciala z grupy B) Już w Szczecinie mi mówili, że każde dziecko będzie miało żółtaczkę patologiczna (nie fizjologiczna), krew przygotują i w razie czego czeka nas transfuzja. Ale mam nadzieję że skończy się tylko na naświetlaniu, zobaczymy
Dlatego za 6 tyg torba do szpitala będzie full wypasiona, kilka pidzam, dużo bodziakow.
Dasz radę i jeszcze będziesz rodzić po terminie zobaczysz
Ja też nastawiam się na długie leżenie, u nas to bank bo ja mam konflikt z mężem na poziomie grup głównych ( ja mam 0 Rh-, a maz B Rh+, za to moja krew ma przeciwciala z grupy B) Już w Szczecinie mi mówili, że każde dziecko będzie miało żółtaczkę patologiczna (nie fizjologiczna), krew przygotują i w razie czego czeka nas transfuzja. Ale mam nadzieję że skończy się tylko na naświetlaniu, zobaczymy
Dlatego za 6 tyg torba do szpitala będzie full wypasiona, kilka pidzam, dużo bodziakow.