Bonusowa bez przesady jak juz w 36tc jest glowkowo to sie nie przekreci. Wiadomo sa wyjątki (jak ze wszystkim ale to naprawde zadko) . W druga stronę to samo zdarza sie ze przed samym porodem w końcu gliwka w dol. Ale to wyjątki (chociaż w ta stronę to bardziej prawdopodobne bo to pozycja do wyjścia czyli ze gotowe). Miejsca nie ma na takie swawolne fikanie. Takze jak się pójdzie później i lekarz stwierdzi ze w 36tc powiedzmy glowka w dole to nie ma co sobie zawracać glowy i myśleć ze sue przekreci i będzie zle do porodu ulozone.
A ja Ci właśnie piszę, że moja starsza obróciła się w 38tc, druga w 36tc a ja się wypięłam w trakcie porodu
z resztą termin tego usg taki odgórnie ustalony to 28-32tc a nie 34-36tc. W UK tez mają w okolicach 30tc i żyją. Ja nie ogarniam tej paniki z wagą czy ułożeniem dziecka bo to nawet w głupim badaniu wewnętrznym na IP wyjdzie, że już nie wspomnę o innych metodach. Poza tym większość kobiet jednak wie jak est ułożone ich dziecko (w tak zaawansowanej ciąży jak 34tc w górę ) bo jak jest pośladkowo to 1. Kopie po pęcherzu, 2. Czkawkę czuć przy przeponie, 3. Jest bardzo ciężko oddychać, zgiąć się itp. Dodatkowo jakby mi w tym 31 czy 32tc wyszło, że są pośladki to pewnie jeszcze w 36tc bym się przeszła na jakąś kontrolę ułożenia. I z resztą w usg 3 trymestru serio nie chodzi tylko o wymiary dziecka i ułożenie a o przepływy w pępowinie i łożysku, stopień jego dojrzałości i ogólny dobrostan płodu.
Ja przy obu porodach miałam usg na IP.
Z resztą - standardy są takie a nie inne, tez termin połówkowego czy genetycznego jest ustalony na konkretny przedział tygodni - w przypadku tego ostatniego usg to jest właśnie 28-32tc.
Już abstrahując od tego, że każda z nas zrobi jak uważa za stosowne - jedne bez wskazań medycznych robią usg co wizytę, inne rezygnują z takich badań w ogóle. Jak wolisz robić to usg w 36tc to tak zrób - as long as you're happy love.
Ja z usg nie rezygnuję dla własnego spokoju ale ograniczam, za to wy kombinujecie z piciem glukozy za co ja tym razem podziękuję.
Czarownica co prawda usunęłaś post ale jako mod widzę
syrka pierwsza klasa ♡