reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Powodzenia dziewczyny na wizytach ! :)

Słuchajcie czy 30tc to dobry moment na to ostatnie usg ? Kiedy powinno się je wykonać ? Chciałam się jiz zapisać i mieć termin zaklepany, połówkowe miałam równo w 20tc i lekarz powiedział, żeby za 10tyg na kolejne.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
Gabinua ja robiłam w 21tc

K8sad super wieści zdrowe urwisy♥

ana ana mi gin mówi ze 33-36tc żeby zrobić. Im później to dokladniej wagę przy porodzie określa "teoretyczna"oczywiscie. No i położenie jak masz miednicowe to lepiej poczekac z tym ostat żeby miało czas sie przekręcić. Powinno do 29tc sue glowkowo obróci ale w praktyce różnie z tym.

Hej kobity ja już po ale na zakupach byłam:) dzidzia extra w 20 t i 4 d waży 400g no i dziś stwierdzono po dłuższej walce że będzie mała księżniczka:D ciesze się potwornie:) a że odrazu zrobiła mi połówkowe i ono też dobrze to żyć nie umierać:D
No super .kolejna dziewczynka.
Brawo.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kobity ja już po ale na zakupach byłam:) dzidzia extra w 20 t i 4 d waży 400g no i dziś stwierdzono po dłuższej walce że będzie mała księżniczka:D ciesze się potwornie:) a że odrazu zrobiła mi połówkowe i ono też dobrze to żyć nie umierać:D

No to kolejne dobre wieści! Powiększa się grono księżniczek!

Powodzenia dziewczyny na wizytach ! :)

Słuchajcie czy 30tc to dobry moment na to ostatnie usg ? Kiedy powinno się je wykonać ? Chciałam się jiz zapisać i mieć termin zaklepany, połówkowe miałam równo w 20tc i lekarz powiedział, żeby za 10tyg na kolejne.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Usg ostatniego trymestru ma być po 30tc czyli od 31tc. I ja też tak się umawiam zgodnie z sugestią Pani dr.

Gabinua ja robiłam w 21tc

K8sad super wieści zdrowe urwisy[emoji813]

ana ana mi gin mówi ze 33-36tc żeby zrobić. Im później to dokladniej wagę przy porodzie określa "teoretyczna"oczywiscie. No i położenie jak masz miednicowe to lepiej poczekac z tym ostat żeby miało czas sie przekręcić. Powinno do 29tc sue glowkowo obróci ale w praktyce różnie z tym.

Określanie wagi na usg jest o kant dupy rozbić - za dużo pomyłek. Poza tym ta waga jest +/- 10 % a to robi wielką różnicę. Niedawno pisałam jak to moją koleżankę straszono wagą 4500g a urodził się kurczaczek 3650g czyli pomylono się o zdecydowanie więcej niż 10% i przez to miała cc. Z resztą po co to komu?
Druga sprawa z ułożeniem dziecka. Wcale nie musi się obrócić do 29tc. Może się obrócić nawet w dniu porodu i to zarówno na korzyść jak i niekorzyść. Z resztą dobra położna czy też lekarz ustali jakie jest położenie malca dzięki chwytom Leopolda. Ponadto przy przyjęciu do szpitala i tak robią usg i wtedy widać czarne na białym jakie jest ułożenie. To, że dziecko w 36tc jest ułożone główkowo nie oznacza ze nie wypnie się pupą w 38tc i na odwrót. Moja starsza córa obróciła się głową do wyjścia w skończonym 38tc, młodsza w 36tc. Za to ja byłam głową w dół jak moją mamę przyjmowali do porodu a w czasie partych lekarz bada mamę i mówi : " ojej, czuję pośladki ". I urodziła mnie wypiętą tyłkiem do świata.

Sporo dziewczyn robiło. Ja też mam skierowanie. Następną wizytę mam 29 sierpnia, więc planuję za ok 1,5 tyg poddać się tej przyjemności, żeby do lekarza iść już z wynikami.
Ja identycznie. Odkładam na ile mogę

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Ja w zasadzie nic bo leginsów nie posiadali w całej galerii:( musze na rynek jechac. A pozatym mam skierowanie na krzywa cukrową i na odczyn kunksa bo mój M ma plus a ja minus

Do góry