Dziękuję ci bardzo, garść pozytywnych słów. Pozdrów siostrę, mam nadzieję, że u mnie też wszystko zakończy się zdrowo i pozytywnie. Zdrowia dla was i spokojnej nocy.Nic dzidziusiowi nie było, sama byłam na jej USG i na początku nikt nie dawał jej szans na utrzymanie ciąży. Mięśniak był blisko szyjki macicy jakoś z tyłu jak dobrze pamiętam.
Macica ładnie się rozciagnela. Młody urodził się 3600g i chyba 56 cm jak dobrze pamiętam, zdrów jak ryba.
A ona 32 lata miała gdy on się urodził.
Wycięli jej tego miesniaka podczas CC.
Ale znów coś tam naroslo, tym razem mniejszy.
Ja za to po CC dostałam endometrioze na bliźnie od środka, źle mnie oczyscili i ta ciąża na szczęście endometrioze zatrzymała.
Przez 1,5 roku urosła 2 cm, więc nie dużo.
Nie martw się. Może wszystko będzie dobrze iurodzisz naturalnie
reklama
sancia880
Fanka BB :)
Ja tez idę w piątek :-) :-) :-) :-)Hej ja po wizycie poszłam wcześniej niz powinnam bo coś nerka mnie bolała i klocia miałam w lewym boku na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze tylko jakieś zapalenie chwyciłam :-/ już 21 tydz a lekarz dalej nie zdradził płci ale mam nadzieję że na polowkowym w piątek się dowiem ;-)
Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja za to po CC dostałam endometrioze na bliźnie od środka, źle mnie oczyscili i ta ciąża na szczęście endometrioze zatrzymała.
Przez 1,5 roku urosła 2 cm, więc nie dużo.
Nie martw się. Może wszystko będzie dobrze iurodzisz naturalnie
Moja siostra też to ma. Już ją raz oferowali po cc. Lekarz nie dawał jej szans na zajście drugi raz w ciążę. A jej się udało. Ma termin na walentynki. U niej jeszcze nie widać ciąży. Cieszą się niesamowicie. A ja przez te jej cc boję się porodu. Nie chce cc. Chcę SN. Ale jak się dzieci nie przekracza to szansa na sn maleje do zera
Jutro ja mam wizyte. Zobaczmy co powie Pani Doktor. mój mąż ma jeszcze nadzieję ze z jednego wyjdzie dziewczynka.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Lola Lolitta
Moja siostra też to ma. Już ją raz oferowali po cc. Lekarz nie dawał jej szans na zajście drugi raz w ciążę. A jej się udało. Ma termin na walentynki. U niej jeszcze nie widać ciąży. Cieszą się niesamowicie. A ja przez te jej cc boję się porodu. Nie chce cc. Chcę SN. Ale jak się dzieci nie przekracza to szansa na sn maleje do zera
Jutro ja mam wizyte. Zobaczmy co powie Pani Doktor. mój mąż ma jeszcze nadzieję ze z jednego wyjdzie dziewczynka.
Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja też nie chciałam CC, nawet takiej myśli do siebie nie dopuszczałam że mnie potna.
I prawie 2 lata po CC oswoilam się z myślą że wycięli mi dziecko, że nie urodziłam go naturalnie.
A mogłam, mogłam normalnie urodzić, nie dali mi szansy . ta historia opisana jest w zakładce "mój poród".
Ehhhh teraz znów boję się że będzie CC....
Tuiles
Kciuki za dzisiejsze Mamusie.
Lenam: sprawdziłam na mojej notatce z USG, nie mierzono Małemu kości nosowej. Jest tylko notatka, że kość uwidoczniono. Ale znalazłam taką stronkę z widełkami wielkości noska. Nie wiem czy w czymś to pomoże, ale rozpiętość jest spora.
Link do: Fetal Nasal Bone Length in Euploid and Aneuploid Fetuses Between 11 and 20 Weeks’ Gestation
Lenam: sprawdziłam na mojej notatce z USG, nie mierzono Małemu kości nosowej. Jest tylko notatka, że kość uwidoczniono. Ale znalazłam taką stronkę z widełkami wielkości noska. Nie wiem czy w czymś to pomoże, ale rozpiętość jest spora.
Link do: Fetal Nasal Bone Length in Euploid and Aneuploid Fetuses Between 11 and 20 Weeks’ Gestation
elifit
Moderatorka
a jakie miałabyś mieć wskazania do cc? Znajdź dobrego lekarza i kompetentną położną, po 1 cc jak najbardziej możesz urodzić sn. Ba! ja po 2 cc zamierzam próbowac. Jak się nie uda to trudno ale przynajmniej wiem że próbowałamJa też nie chciałam CC, nawet takiej myśli do siebie nie dopuszczałam że mnie potna.
I prawie 2 lata po CC oswoilam się z myślą że wycięli mi dziecko, że nie urodziłam go naturalnie.
A mogłam, mogłam normalnie urodzić, nie dali mi szansy . ta historia opisana jest w zakładce "mój poród".
Ehhhh teraz znów boję się że będzie CC....
reklama
U mnie sądząc sie wody plodowe były nie do pomylenia. Leciało tak że co poruszenie się miałam całe ubranie mokre. Dosłownie jak bym się zesikalaDziewczyny czy Wam też zdarzają się takie wodniste upławy? U mnie od 2-3 dni rano tak się właśnie zdarza i później 1-2 razy w ciągu dnia. To mogą być - nie daj Bóg - sączące się wody płodowe? Ech, kolejna schiza...
u mnie nie było tego tyle jak np uplawow że majtki ledwo mokre, tylko gacie, spodnie, nogawki itp.
Czułam że Leci ale za cholere tego nie mogłam powstrzymać jak np mocz.
Do tego wody plodowe mają słodkawy zapach, całkiem.inny niż mocz czy śluz.