reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Lenam moja siostra tez miała dużego miesniaka wielkości połowy pięści .
W 38 tyg spuchla bo miała cholestaze ciazowa i rodziła przez CC, młody ręką się zaklinowal. A tak by spokojnie donosiła.
A lekarz nie wspominał że możesz mieć CC?

I gratulacje syna!!!! Wiem jak to jest kiedy tatuś dowie się że będzie miał syna hehehe . Faceci o 10 cm rosną :D
Wzwyż oczywiście :)

Lenam moja siostra tez miała dużego miesniaka wielkości połowy pięści .
W 38 tyg spuchla bo miała cholestaze ciazowa i rodziła przez CC, młody ręką się zaklinowal. A tak by spokojnie donosiła.
A lekarz nie wspominał że możesz mieć CC?

I gratulacje syna!!!! Wiem jak to jest kiedy tatuś dowie się że będzie miał syna hehehe . Faceci o 10 cm rosną :D
Wzwyż oczywiście :)
Wspominał. U mnie od początku myślą o cc, mięśniak 7cm:/ był na lini cięcia, teraz jest wyżej, więc cc jest możliwe. Zobaczymy.. Jestem dobrej myśli. Dzidzia Twojej siostry zdrowa? Nie ugniatał jej mięśniak?

Sprawdziłam sobie, że długość kości nosowej to skrót NB i u mnie na połówkowym w 18t4d wynosiła 5,7 mm.
U mnie teraz 21+ 4 ok 6.

Powiecie mi proszę czy lekarze mierzyli u was długosc kości nosowej na usg? Wiecie ile powinna wynosić ok 21tyg?
Na genetycznym 12 tc nie mierzył. Tylko zaznaczył że widoczna.

cb7wugpju04jz4q8.png

Gratki lenam. Same chlopaki!

U mnie remont chcemt zdarzyc przez pakowaniem nad morzem wiec nie mam czasu .

U doktorka ok chociaz posiew jeszcze nie wyhodowano I nie distalam antyb. Mam pic zurawine I nie yrzymac moczu. A posiew dlatego ze mi ciagle bakteriecw moczu wychodza. USG nie mialam . za 2tyg powoedzial ze zrobimy

Elifit kciuki mocne za pannę &&&&&&

I wszystkie wizutujace nie pamięta kto ptzepraszam&&

Hej ja po wizycie poszłam wcześniej niz powinnam bo coś nerka mnie bolała i klocia miałam w lewym boku na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze tylko jakieś zapalenie chwyciłam :-/ już 21 tydz a lekarz dalej nie zdradził płci ale mam nadzieję że na polowkowym w piątek się dowiem ;-)

reklama
Wspominał. U mnie od początku myślą o cc, mięśniak 7cm:/ był na lini cięcia, teraz jest wyżej, więc cc jest możliwe. Zobaczymy.. Jestem dobrej myśli. Dzidzia Twojej siostry zdrowa? Nie ugniatał jej mięśniak?

U mnie teraz 21+ 4 ok 6.

Nic dzidziusiowi nie było, sama byłam na jej USG i na początku nikt nie dawał jej szans na utrzymanie ciąży. Mięśniak był blisko szyjki macicy jakoś z tyłu jak dobrze pamiętam.
Macica ładnie się rozciagnela. Młody urodził się 3600g i chyba 56 cm jak dobrze pamiętam, zdrów jak ryba.
A ona 32 lata miała gdy on się urodził.
Wycięli jej tego miesniaka podczas CC.
Ale znów coś tam naroslo, tym razem mniejszy.

Ja za to po CC dostałam endometrioze na bliźnie od środka, źle mnie oczyscili i ta ciąża na szczęście endometrioze zatrzymała.
Przez 1,5 roku urosła 2 cm, więc nie dużo.

Nie martw się. Może wszystko będzie dobrze iurodzisz naturalnie :)

Do góry