reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

reklama
Lenam gratki synka :)

U mnie tez wszystko ok. Szyjka bez zmian. Macica ładnie sie powieksza. Cisnienie trochę niskie 99/53. Zero białka w moczu. Przytylam w cholere bo 3.5 kg w miesiac ale nic nie komentowal lekarz wiec nie pytałam. Skoro uwaza ze jest ok to ok

Dzidzia ładnie rosnie. Pasuje do wieku ciazy. Łożysko wody itd wszystko ok. Jak nozke mierzyl to nic tak nie odstawalo wiec nawet nie pytalam czy dalej dziewczynka. Ułożona główką w dół a to co czuje przy pecherzu to rączki są:) waży bjuz prawie 500 gram. Dokładnie 485 wyliczył na usg :D

Następna kontrola za 5 tyg. Było by wcześniej ale bede tydzień z synkiem w szpitalu i nie dam rady iść na wizyte wiec tydzień później przelozylam. Gdyby bylo cos nie halo to albo wcześniej pojdw albo ip.

Dziewczyny, wracam. Wygląda na to, że z dzieckiem ok. Mięśniak utrudnia pomiary:( pewnie urodzę wcześniej... Chłopak!! Jajka jak nic!
Gratuluję synka.
A dużo wcześniej przewidują poród? Trzymam kciuki, żeby udało się utrzymać synka w brzuchu jak najdłużej.

Lenam gratki synka :)

U mnie tez wszystko ok. Szyjka bez zmian. Macica ładnie sie powieksza. Cisnienie trochę niskie 99/53. Zero białka w moczu. Przytylam w cholere bo 3.5 kg w miesiac ale nic nie komentowal lekarz wiec nie pytałam. Skoro uwaza ze jest ok to ok

Dzidzia ładnie rosnie. Pasuje do wieku ciazy. Łożysko wody itd wszystko ok. Jak nozke mierzyl to nic tak nie odstawalo wiec nawet nie pytalam czy dalej dziewczynka. Ułożona główką w dół a to co czuje przy pecherzu to rączki są:) waży bjuz prawie 500 gram. Dokładnie 485 wyliczył na usg :D

Następna kontrola za 5 tyg. Było by wcześniej ale bede tydzień z synkiem w szpitalu i nie dam rady iść na wizyte wiec tydzień później przelozylam. Gdyby bylo cos nie halo to albo wcześniej pojdw albo ip.

Gratulacje udanej wizyty. I panna już spora. Ciekawa jestem ile ma mój maluch. Myślę, że może mieć coś koło tego, skoro 8 lipca miał już 330 g.

Gratuluję synka.
A dużo wcześniej przewidują poród? Trzymam kciuki, żeby udało się utrzymać synka w brzuchu jak najdłużej.

Gratulacje udanej wizyty. I panna już spora. Ciekawa jestem ile ma mój maluch. Myślę, że może mieć coś koło tego, skoro 8 lipca miał już 330 g.
Lekarz powiedział, że ważny każdy tydzień. Szyjka długa więc teraz zagrożenia brak. Ciężko określić. Myślę pozytywnie, damy radę z Janem :)

reklama
Powiecie mi proszę czy lekarze mierzyli u was długosc kości nosowej na usg? Wiecie ile powinna wynosić ok 21tyg?

Nie kojarzę żeby mierzony był nos. Kości udowe i ramieniowe na pewno, głowa, brzuszek też. Aż z ciekawości zajrzę w wydruk z USG jak dotrę do domu z pracy i dam Ci znać.

Do góry