reklama
Mój robi mi co wizytę, mam co dwa tyg, ale to ze względu na plamienia.O kurcze, czy tylko mój lekarz robi USG na każdej wizycie? Inna sprawa, że ja mam je teraz dość rzadko, bo 1 x m-cu, więc może dlatego lekarz chce podejrzeć malucha...
mojeboje
Fanka BB :)
Mi robił tylko na pierwszej, żeby zobaczyć serduszko itp. A teraz już nie robi, może dlatego że powiedziałam, że ja chcę USG tylko wtedy kiedy jest to konieczne. Jeśli nic się nie dzieje to nie ma powodu robić częściej niż zalecenia a i ja się nie stresuję przed wizytą Ale i tak u mnie już niedługo będzie połówkowe, jakoś dotrwam te parę tygodni.
elifit
Moderatorka
noo na połówkowym tylko płeć podejrzy i potem to czuć ruchy będę więc nie jest to koniecznością na każdej wizycie.
cytrusowa85
Na nfz USG przysluguje tylko 3razy (standardowo Bo jak Sa przeslanki to moze byc czesciej)
Ok7tc do potwierdzemia ciazy c
20-24tc na polowkowe sprawdzenia rozwoju dxiecka
po 30tc gotiwosc do porodu
Na wizytach prywatnych to juz standard ze zaawsze USG chodzby na chwile. A co ile Te wizyty Sa to juz ustalenia z lekarzem moze byc co 2tyg albo 1raz w miesuacu.
I
Ok7tc do potwierdzemia ciazy c
20-24tc na polowkowe sprawdzenia rozwoju dxiecka
po 30tc gotiwosc do porodu
Na wizytach prywatnych to juz standard ze zaawsze USG chodzby na chwile. A co ile Te wizyty Sa to juz ustalenia z lekarzem moze byc co 2tyg albo 1raz w miesuacu.
I
xXxIzuLQaxXx
Mamusia :)
Kochana, ja teraz chodze na nfz i nie mam robionego usg, i nawet sie z tego ciesze, bo mialam dopiero co prenatalne, niedlugo prenatalne polowkowe, a usg niby nie szkodzi a jednak dziewczyny pisaly ze to jednak niebtakie zdrowe dla dzidziusia wiec sie ciesze ze nawet nie mam ciagle tego usg. Wazne jest tetno i ruchy, dzidzius juz jest i to wiem i mi wystarcza ta swiadomosc. A na prenatalne polowkowe ide tylko przez wzglad na ta nerke dzidziusia zobaczyc co sie z tym dzieje.O kurcze, czy tylko mój lekarz robi USG na każdej wizycie? Inna sprawa, że ja mam je teraz dość rzadko, bo 1 x m-cu, więc może dlatego lekarz chce podejrzeć malucha...
Kochane, moja awidnosc dzis przyszła, mam 0,34 wynik i tam jest napisane ze taki wynik swiadczy o wysokiej awidnosci czyli ok [emoji6] jedno zmartwienie mniej
Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom
Lola Lolitta
A ja w pierwszej ciąży chodziłam na NFZ i zawsze miałam USG.
Teraz mój lekarz zrezygnował z NFZ i przyjmuje wyłącznie prywatnie, a szkoda bo na NFZ bynajmniej za darmo.
Zaplacilam ostatnio za badania krwi 270 zł!!!! W laboratorium. Ale czego się nie robi dla dzieciątka
Teraz mój lekarz zrezygnował z NFZ i przyjmuje wyłącznie prywatnie, a szkoda bo na NFZ bynajmniej za darmo.
Zaplacilam ostatnio za badania krwi 270 zł!!!! W laboratorium. Ale czego się nie robi dla dzieciątka
reklama