reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Ja się nieodzywałam a nawet nie podczytywałam was, więc mam lukę ponad tygodniową. Praca, kursy językowe, zakupy, dom, psy... Wszystkiego za dużo jak na kobietę w ciąży...

Dzisiaj miałam wizytę u lekarza. Mała urosła, Poskarżyłam się doktorowi na moje bóle pleców i kręgosłupa, chcial wypisac zwolnienie ale powiedzialam, ze za tydzien ide na urlop, wiec ma mi je wypisac 15 lipca dopiero.
Powazna to byla wizyta, doktor powiedzial, ze musze "przynajmniej jeszcze 7 tygodni tę ciąże ponosić"
Zabrzmiało to tak, jakby wiedział, ze cos zlego może sie stać :(
Podobno z tak duzym miesniakiem mogą nasilac się moje problemy z kregoslupem, takze z jelitami (juz mialam jedną kolkę jelitową), mam ryzyko trombozy czyli zakrzepica żył (własnie wyczytałam w necie).
Od następnego tygodnia dostałam zastrzyki, które będę musiala samo sobie robić!
Już chce mi się plakać na samą myśl....
Ale wiem, że to po to, aby pomóc.... Lekarz jednak bardzo intensywnie myślał, zanim to zaproponował.
Plus przykra informacja, że "w trakcie porodu bo będzie to cc, moze być ryzyko, że trzeba usunąć macicę... (też ze względu na mięśniaka). Jestem podłamana tą wizytą...
Pozdrawiam dziewczynki! trzymajcie się cieplutko!
Uuu wieści trudne, ale dobrze, że jesteś pod opieką lekarzy. Ja 18 tydzień, początek. Mój mięśniak na szczęście chwilowo daje mi spokój. Nawet nie wiem, że mam kręgosłup. Zastrzyków żadnych lekarze nie proponują, o porodzie natomiast będziemy rozmawiać za jakiś czas. Dbaj o siebie, bądz silna i głowa do góry. Trzeba się czasami poświęcić dla dziecka. Musisz myśleć pozytywnie.

Po ciąży często mięśniak się zmniejsza, są też leki, terapia wprawdzie kosztuje ok 700zl miesięcznie. Niektórym pomaga. Po kilku miesiącach, mięśniak potrafi zmaleć nawet o 50%. Są różne metody. Daj sobie czas. Teraz skup się na maluchu i na sobie.

Ostatnia edycja:
reklama
Saranta wiesci faktycznie nie sa optymistyczne ale trzymany kciuki zeby dzidzia jak najdluzej w brzuszku siedziala i zeby prognozy lekarza nie sprawdzily sie. Myślimy pozytywnie kochana

Dziewczyny, a czy robilyscie sobie może usg piersi ? Ja tydzień temu po 3 latach zrobiłam, wcześniej czysto, a teraz skupisko torbieli po jednej stronie, a po drugiej torbiel z gęstą zawartością albo gruczolakowlokniak. Zaleca się tego biopsje bądź po prostu obserwacje. Miała któraś może podobnie ? Lekarz powiedział, że po ciąży/karmieniu wszystko może się wchłonąć.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny, a czy robilyscie sobie może usg piersi ? Ja tydzień temu po 3 latach zrobiłam, wcześniej czysto, a teraz skupisko torbieli po jednej stronie, a po drugiej torbiel z gęstą zawartością albo gruczolakowlokniak. Zaleca się tego biopsje bądź po prostu obserwacje. Miała któraś może podobnie ? Lekarz powiedział, że po ciąży/karmieniu wszystko może się wchłonąć.

Ja mam torbiele i cos tam jeszcze niegroznego i nic sie nie dzieje, robie tylko kontrole co rok [emoji6]

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tak naprawdę dopiero w czwartek skonsultuje te wyniki z lekarzem, wiec zobaczymy. Pewnie tak jak piszesz Iza nic groźnego, po prostu takie zaskoczenie, zawsze ok, a teraz nagle tu tyle, tam tyle...

Zapomniałam dopisać; lekarz zabronił mi wyjazdu na wakacje, własnie odwołałam hotel :( Mielismy jechac samochodem do Włoch, 10h drogi od nas, niby mialo to byc z przespaniem sie w polowie drogi ale lekarz odradził :( Własnie mialam powazna rozmowe z mezem i odwołałam wakacje ;(
Mała się strasznie zapłacze, tak czekala na te wakacje i basen, u nas koszmarna pogoda w Belgii, ciagle pada i rzadko kiedy słonce widac :(
Eh.. płakać mi się dzisiaj chce.
Milego weekendu dziewczyny!
No faktycznie przykre wiadomości. Może faktycznie dałoby się gdzieś bliżej na wakacje?

Ja robiłam usg przed po mojej ostatniej stracie, a przed tą ciążą. U mnie wszystko ok, więc nie wiem co doradzić. Ale ja bym nie panikowała. To na pewno nic poważnego.

Ja tak naprawdę dopiero w czwartek skonsultuje te wyniki z lekarzem, wiec zobaczymy. Pewnie tak jak piszesz Iza nic groźnego, po prostu takie zaskoczenie, zawsze ok, a teraz nagle tu tyle, tam tyle...

Powazne sa guzki. Zmiany gruczolowe i torbielowate ma iles tam procent kobiet i zwykle zaleca sie wlasnie kontrole chyba ze torbiel jest wielka, lub zmiana jest podejrzana to robi sie biopsje. Jesli Ci zaleca biopsje to zrob, ale nie martw się teraz bo stres szkodzi dziecku

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, bardzo dziękuję za wsparcie, niby to nic, ale tak na prawdę nie ma gdzie sie wypłakać, A przecież czasem trzeba się i pożalić, i dobrymi wieściami też trzeba się podzielić. Tłumione emocje i negatywne i pozytywne nie są dobre w ciąży... Dzięki raz jeszcze, będę wpadać tu, teraz jeszcze tydzień do przepracowania mam... mam nadzieję, że będzie wszystko ok,, muszę zwolnić tempo i więcej odpoczywać,,,
milego weekendu!

Ja mam włókniaki w jednej i drugiej piersi. Miałam robioną biopsję i wyszło ok. Teraz tylko obserwacja.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Ja mialam usg piersi odrazu po potwierdzeniu ciazy.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry