reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudnióweczki u lekarza

Zapomniałam dopisać; lekarz zabronił mi wyjazdu na wakacje, własnie odwołałam hotel :( Mielismy jechac samochodem do Włoch, 10h drogi od nas, niby mialo to byc z przespaniem sie w polowie drogi ale lekarz odradził :( Własnie mialam powazna rozmowe z mezem i odwołałam wakacje ;(
Mała się strasznie zapłacze, tak czekala na te wakacje i basen, u nas koszmarna pogoda w Belgii, ciagle pada i rzadko kiedy słonce widac :(
Eh.. płakać mi się dzisiaj chce.
Milego weekendu dziewczyny!

Saranta, oszczedzaj sie i mysl pozytywnie. to najlepsze co mozesz dla siebie i dziecka zrobic. nie martw sie wakacjami - byle bylo dziecko zdrowe to beda jeszcze niejedne. Moze meza z corka wyslij albo z dziadkami? ona spelni marzenia a ty odpoczniesz w ciszy? ja sama zrezygnowalam z wymarzonego wyjazdu w tym roku chociaz to mial byc poerwszy od trzech lat wyjazd z mezem tylko we dwoje i mielismy moj wymarzony ekskluzywny hotel zarezerowany (gdzie dzieci do lat 16 nie wpuszaja...). sama zrezygnowalam chociaz jednoznacznego zakazu nie bylo. nie zaluje, dziecko wazniensze!
Ja mialam usg piersi odrazu po potwierdzeniu ciazy.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
uf, wlasnie sie zastanawialam czy w ciazy mozna robic usg piersi i czy to ma sens. cos tam sobie wymacalam wiec po czwartkowej wizycie u gin wezme skierowanie.
Hej dziewczyny. Mój endo stwierdził, że na tym etapie ciąży i przy wysokim FT4 moje TSH 2,11, to dobry wynik. W tym momencie jeśli TSH jest poniżej 3, to jest ok, więc mam się do niego zgłosić jak TSH będę miała powyżej 2,5, a jeśli będzie ok, to dopiero w 26 tc. Na razie utrzymał mi moją dawkę Euthyroxu.

No to trzymam kciuki za wysoką awidność.

Hehe, ja też mam 11 lipca wizytę u mojej pani doktor, bo 8 mam połówkowe.
mam bardzo podobnie. miesiac temu tsh 0,86 a teraz 2,15. ft4 odpowiednio 17 i teraz 15.
Antiope no i dobrze że doktorek Ci utrzymał dawkę. Gdyby Ci zwiększył to ft 4 by wzrosło.
Ja już jestem weteranka w tej kwestii. Moja lekarka nawet już pozwoliła mi samej sobie ustalać dawkę.

Izula, kciuki żeby wyniki były dobre.

Gabinia, odpoczywaj teraz dużo.

f2w3yx8d53zjrig5.png
ja jednak troche jestem zaniepokojona tym tsh powyzej 1. skocze do endo na wszelki wypadek. i tak sie obijam na l4:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny, a czy robilyscie sobie może usg piersi ? Ja tydzień temu po 3 latach zrobiłam, wcześniej czysto, a teraz skupisko torbieli po jednej stronie, a po drugiej torbiel z gęstą zawartością albo gruczolakowlokniak. Zaleca się tego biopsje bądź po prostu obserwacje. Miała któraś może podobnie ? Lekarz powiedział, że po ciąży/karmieniu wszystko może się wchłonąć.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Hej u mnie w listopadzie wyszedł guzek w piersi, niby na pierwszt rzut oka pani dr (robiłam u lekarki usg , ktora polecił mój gin , a pani pracuje na w szpitalu onkologicznym w krk na ul. Garncarskiej) powiedziała mi że każda nawet najmniejsza i majlagodniej wygladajaca zmiane trzeba obserwowac . Mi z racji tego, ze planowalam ciaze zalecila to usunac ( w styczniu mialam zabieg - biopsja mamotoniczna ), ale nie martw sie na zapas , to byl moj wybor bo moglam sie nie zdecydowac ale wtedy w ciąży o ile dobrze pamietam co 3 miesiace powinnam robic usg piersi i kontrolowac ta zmiane . Spokojnie skonsultuj to i nie martw sie . Co chodzi o torbiele to powinny sie wchłonąć. Jesli to gruczolako-wlokniak to te zmiany sie same nie wchlaniaja .

Saranta, oszczedzaj sie i mysl pozytywnie. to najlepsze co mozesz dla siebie i dziecka zrobic. nie martw sie wakacjami - byle bylo dziecko zdrowe to beda jeszcze niejedne. Moze meza z corka wyslij albo z dziadkami? ona spelni marzenia a ty odpoczniesz w ciszy? ja sama zrezygnowalam z wymarzonego wyjazdu w tym roku chociaz to mial byc poerwszy od trzech lat wyjazd z mezem tylko we dwoje i mielismy moj wymarzony ekskluzywny hotel zarezerowany (gdzie dzieci do lat 16 nie wpuszaja...). sama zrezygnowalam chociaz jednoznacznego zakazu nie bylo. nie zaluje, dziecko wazniensze!

uf, wlasnie sie zastanawialam czy w ciazy mozna robic usg piersi i czy to ma sens. cos tam sobie wymacalam wiec po czwartkowej wizycie u gin wezme skierowanie.

mam bardzo podobnie. miesiac temu tsh 0,86 a teraz 2,15. ft4 odpowiednio 17 i teraz 15.

ja jednak troche jestem zaniepokojona tym tsh powyzej 1. skocze do endo na wszelki wypadek. i tak sie obijam na l4:)

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mi to robil moj ginekolog ;) na wizycie usg piersi i dzidzi

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Już po wizycie? Jak wrażenia? Ja byłam jakiś czas temu u genetyka z wynikami pappa. Całkiem w porządku :)
jak dla mnie stracony czas.
godzina czekania bo opóźnienie a później usłyszałam to co juz wiem z badań prenatalnych bo wyników amino jeszcze nie ma.
kazała przyjść jak bedzie wynik ale jaki wynik by nie przyszedł nie pojde do niej raz jeszcze bo to nic nie wniesie .

Sent from my SM-G357FZ using Forum BabyBoom mobile app

jak dla mnie stracony czas.
godzina czekania bo opóźnienie a później usłyszałam to co juz wiem z badań prenatalnych bo wyników amino jeszcze nie ma.
kazała przyjść jak bedzie wynik ale jaki wynik by nie przyszedł nie pojde do niej raz jeszcze bo to nic nie wniesie .

Sent from my SM-G357FZ using Forum BabyBoom mobile app
Trochę faktycznie zawracanie głowy. U nas lekarz zrobił wywiad rodzinny, poopowiadał o ew. odchyleniach chromosomów i tyle. Kiedy wynik amnio? Daj proszę znać jak odbierzesz. Spokojnego dnia :)

reklama
Do góry