reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Noo powiedział że to zalecenia Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego

cb7wugpju04jz4q8.png

Ostatnia edycja:
reklama
Już po wizycie. Było badanie ginekologiczne bo wspomniałam o tym zapaleniu cewki i swędzeniu ale lekarz mówi że czyściutko.

Usg nie było. Zapytałam czy podejrzymy maluszka to powiedział że nie, że w zdrowo rozwijającej się ciąży nie robi się więcej usg niż trzy gdyż pojawiają się doniesienia o szkodliwości ultradźwięków :O

Następna wizyta 25 lipca o 12

cb7wugpju04jz4q8.png
U mnie lekarz też wspomniał, że skoro nie ma wskazań to wystarcza jedynie te 3 podstawowe usg. A Ty dopiero pod koniec lipca będziesz mieć połówkowe ? Mi też mniej więcej tak wypada, ale nie wytrzymam pewnie z powodu chęci poznania płci. Poza tym jak juz zacznę czuć dzidzię to pewnie też będę spokojniejsza.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

Ja nie wierzę w zapewnienia że USG szkodzi, u mnie nie zaszkodziło, u moich znajomych też nie.
Ale za to koleżanka ma chorego syna na białaczkę, pracowała na stacji paliw, gdy dowiedziała się o ciąży natychmiast wzięła l4, ale toksyny długi utrzymywały się w organiźmie.
Może za kilka lat dowiada, że USG jest rzeczywiście szkodliwe? Czas pokaże.
Ale dzięki temu badaniu można rozpoznać choroby serca, nerek czy innych narządów i zoperowac je po porodzie.
Uważam że w większości USG nawet ratuje życie.

Nie słyszałam o szkodliwości usg, robi się tak często jak jest potrzeba. Ja chodzę do dwóch lekarzy: nfz i prywatnie. Nfz jak to nfz. Moja lekarka pryw. każe dzwonić z każdym pytaniem, czasami sama się odzywa. Bardzo ją polubiłam, chyba z wzajemnością :)

U mnie lekarz też wspomniał, że skoro nie ma wskazań to wystarcza jedynie te 3 podstawowe usg. A Ty dopiero pod koniec lipca będziesz mieć połówkowe ? Mi też mniej więcej tak wypada, ale nie wytrzymam pewnie z powodu chęci poznania płci. Poza tym jak juz zacznę czuć dzidzię to pewnie też będę spokojniejsza.

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Tak ok 20 go będę chciała się umówić

Lola nie samo usg szkodzi co jego nadmiar. Skoro polskie towarzystwo ginekologiczne mówi żeby nie przesadzać to po co co miesiąc usg podkreślam w zdrowo rozwijającej się ciąży? Mnie to nie jest do szczęścia tak potrzebne

U mnie sushi nie zaszkodziło a mogło. Piwo tak samo. Patrzymy kochana na statystyki a nie na to że tobie czy twoin znajomym nie zaszkodziło. Sorki ale umysłu naukowca subiektywna opinia nie przekonuje ;) za to przekonują mnie badania. Jeszcze niedawno wrzucany był artykuł o szkodliwości usg, nie wierzyłam a tu bach mój gin potwierdza.
cb7wugpju04jz4q8.png

Ale w jakim sensie szkodzi? Co może częste usg powodować? Ja mam krótkie usg na każdej wizycie co 3 tyg

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Zapytaj swojego lekarza, bo jak widzisz opinie są tu różne :) Ja uważam, że gdyby usg byłoby szkodliwe, lekarze odradzaliby. Ultradzwiękowe fale nie szkodzą maluchom, nie jest to przecież obrazowanie magnetyczne... No ale, co mama to opinia :)

Żyjemy w takich czasach, że niestety wszystko szkodzi. Technika i technologie idą naprzód a wraz z nimi wiele zagrożeń. Nie sądzę żeby ultradźwięki były bardziej szkodliwe od telefonów komórkowych, trzymanych blisko ciała przez większą część doby. No ale to moje zdanie.

f2w3yx8d53zjrig5.png

reklama
Tak ok 20 go będę chciała się umówić

Lola nie samo usg szkodzi co jego nadmiar. Skoro polskie towarzystwo ginekologiczne mówi żeby nie przesadzać to po co co miesiąc usg podkreślam w zdrowo rozwijającej się ciąży? Mnie to nie jest do szczęścia tak potrzebne

U mnie sushi nie zaszkodziło a mogło. Piwo tak samo. Patrzymy kochana na statystyki a nie na to że tobie czy twoin znajomym nie zaszkodziło. Sorki ale umysłu naukowca subiektywna opinia nie przekonuje ;) za to przekonują mnie badania. Jeszcze niedawno wrzucany był artykuł o szkodliwości usg, nie wierzyłam a tu bach mój gin potwierdza.
cb7wugpju04jz4q8.png
Może np po to ze Mamy takie jak ja które mają nerwice lękową byly spokojne? Pierwsza ciąże bardzo źle znosiłam trafiłam do szpitala od tej pory jestem przewrazliwiona jak nie widzę dzidzi co jakis czas wkrecam sobie glupoty. Mój lekarz nie twierdzi aby usg bylo złe.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry