elifit
Moderatorka
Noo powiedział że to zalecenia Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego
Ostatnia edycja:
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
U mnie lekarz też wspomniał, że skoro nie ma wskazań to wystarcza jedynie te 3 podstawowe usg. A Ty dopiero pod koniec lipca będziesz mieć połówkowe ? Mi też mniej więcej tak wypada, ale nie wytrzymam pewnie z powodu chęci poznania płci. Poza tym jak juz zacznę czuć dzidzię to pewnie też będę spokojniejsza.Już po wizycie. Było badanie ginekologiczne bo wspomniałam o tym zapaleniu cewki i swędzeniu ale lekarz mówi że czyściutko.
Usg nie było. Zapytałam czy podejrzymy maluszka to powiedział że nie, że w zdrowo rozwijającej się ciąży nie robi się więcej usg niż trzy gdyż pojawiają się doniesienia o szkodliwości ultradźwięków :O
Następna wizyta 25 lipca o 12
Tak ok 20 go będę chciała się umówićU mnie lekarz też wspomniał, że skoro nie ma wskazań to wystarcza jedynie te 3 podstawowe usg. A Ty dopiero pod koniec lipca będziesz mieć połówkowe ? Mi też mniej więcej tak wypada, ale nie wytrzymam pewnie z powodu chęci poznania płci. Poza tym jak juz zacznę czuć dzidzię to pewnie też będę spokojniejsza.
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Zapytaj swojego lekarza, bo jak widzisz opinie są tu różne Ja uważam, że gdyby usg byłoby szkodliwe, lekarze odradzaliby. Ultradzwiękowe fale nie szkodzą maluchom, nie jest to przecież obrazowanie magnetyczne... No ale, co mama to opiniaAle w jakim sensie szkodzi? Co może częste usg powodować? Ja mam krótkie usg na każdej wizycie co 3 tyg
Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Może np po to ze Mamy takie jak ja które mają nerwice lękową byly spokojne? Pierwsza ciąże bardzo źle znosiłam trafiłam do szpitala od tej pory jestem przewrazliwiona jak nie widzę dzidzi co jakis czas wkrecam sobie glupoty. Mój lekarz nie twierdzi aby usg bylo złe.Tak ok 20 go będę chciała się umówić
Lola nie samo usg szkodzi co jego nadmiar. Skoro polskie towarzystwo ginekologiczne mówi żeby nie przesadzać to po co co miesiąc usg podkreślam w zdrowo rozwijającej się ciąży? Mnie to nie jest do szczęścia tak potrzebne
U mnie sushi nie zaszkodziło a mogło. Piwo tak samo. Patrzymy kochana na statystyki a nie na to że tobie czy twoin znajomym nie zaszkodziło. Sorki ale umysłu naukowca subiektywna opinia nie przekonuje za to przekonują mnie badania. Jeszcze niedawno wrzucany był artykuł o szkodliwości usg, nie wierzyłam a tu bach mój gin potwierdza.