reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Witajcie grudniowe mamy :). Od dłuższego czasu czytam to forum, wreszcie zdecydowałam się przyłączyć i przywitać. Mam na imię Basia, jestem ze Szczecina, mam 31 lat, spodziewam się pierwszego maleństwa. Aktualnie jestem na etapie 16 tygodnia i 3 dni. Spodziewamy się zobaczyć nasze maleństwo w okolicach 2 grudnia. Bardzo mi Wasze wpisy pomagają- jestem na zwolnieniu ze względu na charakter pracy i mam zdecydowaie za dużo czasu by myśleć- Wasze wypowiedzi mnie uspokajają oraz dodają otuchy, że nie tylko ja czuje, że ciąża to nie same radości. Dzięki, że jesteście.

reklama
To wychodziło by że niedawno przechodziłaś. Jeśli IgM są w normie to nie chorujesz obecnie.

cb7wugpju04jz4q8.png
Tyle ze doktorka mowi ze jest bardzo przekroczony wynik i trzeba to powtórzyć

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Byłam dzisiaj u endo i powiedziała mi o czymś takim jak konflikt płytkowy, slyszalyscie ? Nfz refunduje takie badanie (z krwi), jest to program badawczy.
Link do: Strona główna

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Mnie zlecała ginka badania na jakiś konflikt, ale nie jestem pewna czy to to. Na pewno to nie był zwykły konflikt serologiczny, bo oboje z D mamy Rh+. Musze się wgryźć w temat.

To może być to, niby skierowanie od lekarza nie jest potrzebne, ale lekarz mógł zalecic. My też mamy Rh+ oboje, wiec ten serologiczny tez odpada.

To może być to, niby skierowanie od lekarza nie jest potrzebne, ale lekarz mógł zalecic. My też mamy Rh+ oboje, wiec ten serologiczny tez odpada.

Tylko, że ja chodzę prywatnie do gin i normalnie za to płaciłam; nie dostałam skierowania, tylko kazała mi to zrobić.

Ja tez mam prywatne wizyty, ale znów ten konflikt jest programem badawczym refundowanym, ale może kurcze nie w każdym punkcie pobran ? No nie wiem, nie będę mieszać. Generalnie jest coś takiego jakby co.

reklama
Może masz na myśli program prevfnait, badanie hpa-1a. Robilam:) podobno to drogie badanie, a dostalam skierowanie więc postanowilam skorzystać ;) czekam na wyniki.

Do góry