reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudnióweczki u lekarza

Już po wizycie u endo.

Dostałam letrox 50 jodin 200 i skierowania na przeciwciała i tsh za miesiąc.
Lekarz starszy pan, powiedział że jeszcze do niedawna nie sprawdzano tsh i ciężarnych się nie leczyło. Teraz musi mi wypisać leki, mimo że tsh mam nieznacznie podwyższone, po to byśmy oboje byli spokojniejsi.

cb7wugpju04jz4q8.png

reklama
Już po wizycie u endo.

Lekarz starszy pan, powiedział że jeszcze do niedawna nie sprawdzano tsh i ciężarnych się nie leczyło. Teraz musi mi wypisać leki, mimo że tsh mam nieznacznie podwyższone, po to byśmy oboje byli spokojniejsi.

cb7wugpju04jz4q8.png
A jakie masz TSH

Hej. Ja po wizycie, juz o 11 bylam w domu ale robilam obiad a potem umieralam, glowa mnie boli i znow wymiotuje! Ale to chyba z tych nerwow..

Usg nie mialam, ale Pani doktor mnie nie zawiodla. Nie olala mnie, wszystko wytlaczyla. Po 20 tygodniu mam isc na polowkowe, i wtedy przyjrzec sie tej nerce dzidziusia oraz pepowinie. Jesli wyjdzie znowu cos nie tak to bedziemy sie czesciej widziec i baczniej obserwowac.

W dodatku wyszla mi wysoka toxoplazmoza :( mimo ze przechodzilam toxo w drugiej ciazy, to mam zrobic awidnosc bo wyniki zaniepokoily doktorke.

Ja juz nie ogarniam, okropnie sie martwie.. :(

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej. Ja po wizycie, juz o 11 bylam w domu ale robilam obiad a potem umieralam, glowa mnie boli i znow wymiotuje! Ale to chyba z tych nerwow..

Usg nie mialam, ale Pani doktor mnie nie zawiodla. Nie olala mnie, wszystko wytlaczyla. Po 20 tygodniu mam isc na polowkowe, i wtedy przyjrzec sie tej nerce dzidziusia oraz pepowinie. Jesli wyjdzie znowu cos nie tak to bedziemy sie czesciej widziec i baczniej obserwowac.

W dodatku wyszla mi wysoka toxoplazmoza :( mimo ze przechodzilam toxo w drugiej ciazy, to mam zrobic awidnosc bo wyniki zaniepokoily doktorke.

Ja juz nie ogarniam, okropnie sie martwie.. :(

Dobrze, że Cię Twoja gin nie olała.
A co może oznaczać ta wysoka toxo skoro już przechodziłaś?

Mój przy 2,5 powiedział, że to nie jest powód do stresu, ale trzeba leczyć, bo łatwo potem o wzrost. Zobaczymy co mi mój dziś powie, bo ja mam TSH 2,11, ale właśnie teraz zerknęłam na FT4 i mam 1,45. Popatrzyłam na normę i tam jest do 1,6, ale dalej jest jeszcze, że w II trymestrze ciąży norma jest do 1,3, czyli też mam trochę przekroczoną. Zobaczymyu też co wyjdzie z usg tarczycy, bo ma mi dziś robić. Teraz biorę Euthyrox 75, to może podwyższy mi do 100, czy coś.

Dobrze, że Cię Twoja gin nie olała.
A co może oznaczać ta wysoka toxo skoro już przechodziłaś?
Pojecia nie mam. Moze po prostu nie wyleczyłam toxo i caly czas jestem chora ? Nie wiem, modle sie zeby awidnosc wyszla wysoka i zeby bylo ok.
Tez sie ciesze ze mnie nie olala bo szlam naprawde z negatywnym nastawieniem ze powie "to nic takiego", itd.
Jestem taka przewrazliwiona bo gdyby w drugiej ciazy moj gin leczyl moja infekcje to by mala urodzila sie zdrowa, wystarczylo zeby robil mi posiewy moczu mimo ze wyniki moczu mialam ok. Po porodzie okazalo sie ze tez mam infekcje, i wlasnie wtedy sie dowiedzialam ze nie zawsze jak mocz jest dobry to posiew jest dobry.. mojej coreczce przynajmniej część bólu by odpadlo gdyby sie tym lekarz zainteresowal zamiast drzec sie na mnie ze on wie lepiej.. eh. I taki uraz zostaje w człowieku

A i tak mysle umowic sie do innego lekarza jeszcze na taka dodatkowa konsultacje, wlasnie szukam i czytam opinie

Już po wizycie u endo.

cb7wugpju04jz4q8.png
Ja mam letrox 50 tez

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej ja tez juz po zdjecia nie mam lekarz mnie przebadal tez ginekologicznie szyjka zamknieta wszystko w porzadku, usg dopochwowo mi robil dzidzia glowa w dol byla zwrocona wiec nawet nie mogl zmierzyc ale wszystko ok widzialam jak sie rusza specjalnie sie napoju slodzonego napilam przed wizyta.
Umowilam sie juz na wizyte na 11 lipca i po tej wizycie mam isc do niego prywatnie na polowkowe tylko musze zdazyc do 20 lipca bo wtedy na urlop jedzie.
Ja tez ide 11 lipca na wizyte bo mam pokazac wynik awidnosci i dogadac sie co do polowkowego

Do góry