reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej Dziewczyny,
U mnie termin na 28 grudnia 🫣😉
Mam trzyletnią córeczkę a to moja trzecia ciąża.
Wizyta w środę i zaczynam już myśleć tylko o tym, czekam żeby zobaczyć Maluszka i sprawdzić czy wszystko w porządku.
@skarbuś betę badałam tylko raz, na początku ciąży. Trzymam kciuki za wtorkową wizytę! 😊

reklama
Dziewczyny, macie może jakiś patent na picie odpowiedniej ilości płynów?
Pobieranie krwi u mnie to teraz jakoś hardcore.
Ostatnio w laboratorium ledwo co pobrali i do tej pory czekam na telefon czy krwi wystarczy na wskazane przez ginekologa badania.
W laboratorium powiedzieli, że muszę więcej pić, bo to może świadczyć o słabym nawodnieniu organizmu.
Mam problem z piciem wody od pewnego limitu. Biorę łyka wody i po prostu nie mogę go przełknąć. Robiłam już dzbanek wody z mięta i pomarańcza ale nawet to nie wchodzi.
Zawsze miej coś do picia pod reka - szklankę, butelkę, karafkę, cokolwiek;) z automatu będziesz popijać po łyku

To u mnie z pobieraniem krwi odwrotnie , ale to zasługa leku acard , nie dość że za każdym razem siniaki na pół ręki to zatamować ciężko.

A jak wasze samopoczucie ?
Nie radzę sobie z sennością.
Godz 14-15 i zasypiam nawet na siedząco ( w pracy zdarzyło się również )

Hej Dziewczyny,
U mnie termin na 28 grudnia 🫣😉
Mam trzyletnią córeczkę a to moja trzecia ciąża.
Wizyta w środę i zaczynam już myśleć tylko o tym, czekam żeby zobaczyć Maluszka i sprawdzić czy wszystko w porządku.
@skarbuś betę badałam tylko raz, na początku ciąży. Trzymam kciuki za wtorkową wizytę! 😊
W którym tygodniu ciąży bądź dniu cyklu robiłaś bete ? Jaki wynik miałaś ?
To twoja pierwsza wizyta ?

Oczywiście, że się nie obrazi.
Rzutem na taśmę jeszcze zdążyłyście, bo za godzinę wyjeżdżamy na lotnisko.

@Majeczka1996, Apap, czy tam raczej substancja czynna, którą jest Paracetamol jest jak najbardziej bezpieczny.
I tak, potwierdzam, iż lekarz pozwolił mi w razie bardzo mocnej migreny wziąć Ibuprom w dawce 400 mg, z czego skorzystałam raz w pierwszym trymestrze. Lekarz powiedział, że przecież codziennie Ibupromu nie przyjmuję, więc jak najbardziej mogę go zażyć.
Na mnie Paracetamol nie działa.

Mocnym bólem i złym samopoczuciem bardziej szkodzisz, aniżeli przyjętą tabletką przeciwbólową.
@Doris3737 zobacz ten wpis :)

Dziewczyny u mnie wyszła toksoplazmoza 😔😔😔 10+4tc , dzisiaj idę na awidnosc ale od wczoraj się denerwuje bardzo nie wiem co ze sobą zrobić..
IgM 1,43
IgG 4,3
Oba wyniki dodatnie 😭

reklama
Hej dziewczyny!
Pozwolę się zgłosić jako grudniowka.
Termin na 3.12, podrzucam zdjecie małpki z pierwszej wizyty u gin jeszcze w kwietniu
CACEE1B3-FA9C-47B7-9AFB-773B3B6190F3.jpeg
. W poniedziałek 22.05 ide na badania prenatalne, pierwsza ciąża i póki co idzie jak po maśle.
Nie mam żadnych koleżanek ani znajomych ani rodziny która byłaby w ciąży w ostatnich 10 latach i nie przyszło mi do głowy poszukać grupy dziewczyn które tez maja termin na grudzień 🤦‍♀️ trafiłam na was przez przypadek i od wczoraj pochłonęłam wszystkie wiadomości które do tej pory wysłałyście. Szczerze, bardzo mi ulżyło jak poczytałam ze wszystko co czułam i czego się obawiałam tez przeżywacie. Dużo się tez nowych rzeczy dowiedziałam wiec mam nadzieje ze będziecie tez pisać trochę tutaj nie tylko na zamkniętej grupie bo z chęcią bym się dowiedziała jak wszystkim idzie :3
A i jestem z Warszawy, będę chciała rodzic w Miedzylesiu.