reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Hej dziewczyny!
Pozwolę się zgłosić jako grudniowka.
Termin na 3.12, podrzucam zdjecie małpki z pierwszej wizyty u gin jeszcze w kwietniuZobacz załącznik 1527725. W poniedziałek 22.05 ide na badania prenatalne, pierwsza ciąża i póki co idzie jak po maśle.
Nie mam żadnych koleżanek ani znajomych ani rodziny która byłaby w ciąży w ostatnich 10 latach i nie przyszło mi do głowy poszukać grupy dziewczyn które tez maja termin na grudzień 🤦‍♀️ trafiłam na was przez przypadek i od wczoraj pochłonęłam wszystkie wiadomości które do tej pory wysłałyście. Szczerze, bardzo mi ulżyło jak poczytałam ze wszystko co czułam i czego się obawiałam tez przeżywacie. Dużo się tez nowych rzeczy dowiedziałam wiec mam nadzieje ze będziecie tez pisać trochę tutaj nie tylko na zamkniętej grupie bo z chęcią bym się dowiedziała jak wszystkim idzie :3
A i jestem z Warszawy, będę chciała rodzic w Miedzylesiu.
To daj znać po prenatalnych. A jak samopoczucie?

reklama
To daj znać po prenatalnych. A jak samopoczucie?
do tej pory jedyne co mi się działo to zwroty głowy, na początku byłam trochę zmartwiona ze żadnych wymiotów ale spytałam mamy jak ona się czuła i mówi ze tez nic jej nie było wiec się wtedy uspokoiłam ze może tak genetycznie mi się udało :D do tej pory nie za bardzo do mnie dociera ze się tam maluch rozwija wiec jak mam taki dłuższy okres ze nie robię żadnych badań ani nie mam wizyt u lekarza to robię sobie świeży test ciążowy tylko po to żeby pogapić się na kreski i uspokoić ze dalej wychodzą. Robiła tak któraś z was?

do tej pory jedyne co mi się działo to zwroty głowy, na początku byłam trochę zmartwiona ze żadnych wymiotów ale spytałam mamy jak ona się czuła i mówi ze tez nic jej nie było wiec się wtedy uspokoiłam ze może tak genetycznie mi się udało :D do tej pory nie za bardzo do mnie dociera ze się tam maluch rozwija wiec jak mam taki dłuższy okres ze nie robię żadnych badań ani nie mam wizyt u lekarza to robię sobie świeży test ciążowy tylko po to żeby pogapić się na kreski i uspokoić ze dalej wychodzą. Robiła tak któraś z was?
U mnie też brak wymiotów i trochę się tym martwiłam, ale mdłości dają popalić w zupełnie randomowych porach dnia. I też konsultowałam się u mamy :) powiedziała, że nie wymiotowała ani razu, moja babcia to samo. Co więcej teściowa mówiła że zwymiotowała dosłownie raz. Także u mnie podziałały antywymiotowe fluidy chyba :)

To u mnie z pobieraniem krwi odwrotnie , ale to zasługa leku acard , nie dość że za każdym razem siniaki na pół ręki to zatamować ciężko.

A jak wasze samopoczucie ?
Nie radzę sobie z sennością.
Godz 14-15 i zasypiam nawet na siedząco ( w pracy zdarzyło się również )
U mnie jest to samo, nie mam zupełnie na nic siły, ciągle ziewam i gdzie tylko usiądę na chwilkę to zasypiam.

Hej dziewczyny!
Pozwolę się zgłosić jako grudniowka.
Termin na 3.12, podrzucam zdjecie małpki z pierwszej wizyty u gin jeszcze w kwietniuZobacz załącznik 1527725. W poniedziałek 22.05 ide na badania prenatalne, pierwsza ciąża i póki co idzie jak po maśle.
Nie mam żadnych koleżanek ani znajomych ani rodziny która byłaby w ciąży w ostatnich 10 latach i nie przyszło mi do głowy poszukać grupy dziewczyn które tez maja termin na grudzień 🤦‍♀️ trafiłam na was przez przypadek i od wczoraj pochłonęłam wszystkie wiadomości które do tej pory wysłałyście. Szczerze, bardzo mi ulżyło jak poczytałam ze wszystko co czułam i czego się obawiałam tez przeżywacie. Dużo się tez nowych rzeczy dowiedziałam wiec mam nadzieje ze będziecie tez pisać trochę tutaj nie tylko na zamkniętej grupie bo z chęcią bym się dowiedziała jak wszystkim idzie :3
A i jestem z Warszawy, będę chciała rodzic w Miedzylesiu.
Witaj :)
Skoro idziesz już na prenatalne to napisz co wchodzi w Twojej przychodni w ich skład bądź co wybrałaś? Czy tylko usg? Czy usg z Pappa? Czy może usg i SANCO czy Nifty? Ja stoję przed takim wyborem i nie wiem.... Jestem dopiero w 8+5 ale moja Pani ginekolog kazała się już nad tym zastanowić a ja nie mam zielonego pojęcia.... To moja pierwsza ciąża? Czy na początek wystarczy usg z Pappa? A jeśli ewentualnie coś wyjdzie nie tak to dalsze badania? Co o tym sądzicie?

Skoro idziesz już na prenatalne to napisz co wchodzi w Twojej przychodni w ich skład bądź co wybrałaś? Czy tylko usg? Czy usg z Pappa? Czy może usg i SANCO czy Nifty? Ja stoję przed takim wyborem i nie wiem.... Jestem dopiero w 8+5 ale moja Pani ginekolog kazała się już nad tym zastanowić a ja nie mam zielonego pojęcia.... To moja pierwsza ciąża? Czy na początek wystarczy usg z Pappa? A jeśli ewentualnie coś wyjdzie nie tak to dalsze badania? Co o tym sądzicie?
Ja robię USG + pappa - jak będzie ok to nic więcej nie planuje

Ja robię USG + pappa i niezależnie od wyniku w tym samym czasie Nifty. Chce mieć pewność i nie stresować się / przygotować się odpowiednio na to co mnie czeka.

Cześć.
Nieśmiało zakładam temat dla forumowiczek z terminem na grudzień 2023 🥰 U mnie na ten moment 1 albo 2 grudnia - kalendarze różnie mi pokazują.
Czwartek i piątek miałam blade kreski, w piątek beta - poki co mała, 13, potwierdziła ciążę.
Po ponad 1.5 roku starań pierwszy raz zobaczylam prawdziwe 2 kreski :)
Ja robię USG + pappa - jak będzie ok to nic więcej nie planuje
Hej dziewczyny, ja jestem dziś w 10 +0 dokładnie :) ostatnia miesiączka 11.03.23 :) jak się zapisać do Waszego forum grudniowe Mamy? :) jestem nowa i nigdy nie pisałam jeszcze na żadnym forum :)

reklama
usg+pappa a przynajmniej mam taka nadzieje bo luxmed lubi zapisywać badania tak ze do końca nie wiesz co robisz :D mam rano pobranie krwii a zaraz potem usg. U nich to się chyba badanie zlozone nazywa? 🤨Jak któraś z dziewczyn tez korzystała z luxmedu to może mi pomoże albo uspokoi ze to to badanie :D potem w sobotę ide na jeszcze jedno usg(ale samo usg) tym razem nfz, zdjęć malucha nigdy za wiele 😌 myślałam ze wszystko idzie super a się wczoraj dowiedziałam ze mam cukier 94 a dopuszczalne jest 92 wiec musze przyspieszyć badania obciążeniowe 😒