reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

Cześć. To i ja do Was dołączę 🙂 To moja 3 ciąża. W domu dwóch chłopców 4 i 6 lat.
2 Maja o mało nie trafiłam na oddział na łyżeczkowanie, ponieważ lekarz się pomylił i uznał, że pęcherzyk jest pusty. Na szczęście moja intuicja mnie nie zawiodła i nie dałam się tam zatrzymać 🙂 termin mam na 27.12 😱

reklama
Witajcie 😁
Tak po krotce ,termin na 30 grudzień (wstępnie) wg. USG.
Owulacja się przesunęła dlatego nie liczy lekarz z OM ( cykle monitorowane )
Jestem mamą 3 córek. Za mną 2 poronienia .
Wg.usg zaczynam 7tydz.
We wtorek wizyta.mam nadzieję że serduszko już będzie widoczne.
W 5 tyg. Widoczny pęcherzyk i ciałko żółte .
Robiłam betę 8 maja wynik 14887
A 10 maja wynik 20980 .
Wg kalkulatora zbyt niski przyrost.
Już więcej nie powtarzałam bo za dużo nerw mnie kosztuje oczekiwanie na wynik.poczekam na usg.bety robiłam w 6 tyg.
Z dolegliwości to tylko obrzmiałe piersi, nerwowość 😁
A jakie Wy miałyście bety w podobnym tyg.?

Witajcie 😁
Wg.usg zaczynam 7tydz.
A 10 maja wynik 20980 .
Już więcej nie powtarzałam bo za dużo nerw mnie kosztuje oczekiwanie na wynik.poczekam na usg.bety robiłam w 6 tyg.
nie martw się powyżej 6000 hcg beta już nie wzrasta dwukrotnie :)

Witajcie 😁
Wg.usg zaczynam 7tydz.
A 10 maja wynik 20980 .
Bety powyżej 1000 już się nie bada bo już zwalnia tempo przyrostu - od tej pory decyduje USG. Przy becie powyżej 10 tys powinno już być serduszko

Zastanawia mnie też wynik bety.
W poprzednich ciążach na tym etapie nie miałam w 6 tyg. az tak wysokiej bety.
Cykle miałam stymulowane clostilbegyt u partnera genetycznie bliźniaki również możliwe.
Ale lekarz robiąc w 5tyg. USG już by raczej widział tak ?

Już człowiek pozapominal jak to było w porpzednicb ciążach....uczę się na nowo.
Ale ta ciąża jest inna....nie wiedziałam że jestem w ciąży zero objawów a w dniu spodziewanej miesiączki w 35dc robiłam test i był negatywny więc nie spodziewałam się a zrobiłam bo 8 maja miałam dość inwazyjny zabieg więc wolałam się upewnić ,i dwa testy pokazały ciążę.

reklama
Zastanawia mnie też wynik bety.
W poprzednich ciążach na tym etapie nie miałam w 6 tyg. az tak wysokiej bety.
Cykle miałam stymulowane clostilbegyt u partnera genetycznie bliźniaki również możliwe.
Ale lekarz robiąc w 5tyg. USG już by raczej widział tak ?

Już człowiek pozapominal jak to było w porpzednicb ciążach....uczę się na nowo.
Ale ta ciąża jest inna....nie wiedziałam że jestem w ciąży zero objawów a w dniu spodziewanej miesiączki w 35dc robiłam test i był negatywny więc nie spodziewałam się a zrobiłam bo 8 maja miałam dość inwazyjny zabieg więc wolałam się upewnić ,i dwa testy pokazały ciążę.
nie nakręcaj się bo to naprawdę niepotrzebne. Ja miałam pierwszą wizytę w 6+1 z om a na usg był sam pęcherzyk i ciąża niby młodsza o tydzień. W piątek byłam na drugiej wizycie i był i zarodek i piękne serduszko. Fakt że martwiłam się przez te 4 tygodnie co to będzie ale starałam się myśleć pozytywnie. Nie mamy wpływu na to co będzie 🙂 P.S to również moja 4 ciąża, mam 3 córki 😁