reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Warszawa - szpital Medicover jest tylko w Warszawie :)
nawet nie wiedziałam, że szpital jest tylko tam 😅 Powiem Ci, że patrzyłam ceny takiego porodu CC i to jakoś 13900zł, a jakbym powiększyła pakiet rodzinny z roboty o szpital i poród (który muszę kontynuować 12 miesięcy), to wychodzi mi 10 tys więc się bardziej opłaca i cała rodzina ma przez ten czas opiekę szpitalną też 😝

nawet nie wiedziałam, że szpital jest tylko tam 😅 Powiem Ci, że patrzyłam ceny takiego porodu CC i to jakoś 13900zł, a jakbym powiększyła pakiet rodzinny z roboty o szpital i poród (który muszę kontynuować 12 miesięcy), to wychodzi mi 10 tys więc się bardziej opłaca i cała rodzina ma przez ten czas opiekę szpitalną też 😝
też nie wiedziałam, że tylko, ale kojarzę, że jak coś nagłego nie planowanego to i tak do państwowego ambulansem odstawiają :)

Dziewczyny 🤣 powiedziałam koleżance o sytuacji z wizyty, że lekarz powiedział, że najprawdopodobniej ciąża się nie rozwija. I ona do mnie, że jej też tak lekarz na NFZ powiedział dodatkowo powiedział jej, że raczej nie ma szans, na to że ta ciąża przeżyje. Pytam się u kogo byłaś, a ona że u Drążka 🤣🤣🤣 (czyli tam gdzie ja) Jej dziecko ma 2,5 roku więc no cóż. Szkoda tylko kobiet. Próbowałam się dostać gdzieś indziej na NFZ, ale do tych lepszych nie ma szans . Babka mówiła, że mogę dzwonić we wrześniu rejestrować się na przyszły rok 🤣 Ja do niej, że w ciąży jestem, a ona a to nie ma szans do widzenia.

Jakie terminy! Ja nigdy w życiu nie byłam u ginekologa na NFZ a jestem w czwartej ciąży, badam się regularnie. Takich jak ja jest mnóstwo kobiet. Co dopiero gdyby każda kobieta chciała się umówić na NFZ… dzwonisz w ciąży a zapis na za trzy lata? 🤣🙈
Wiesz chciałam skorzystać chociaż z badań na NFZ wiele nie oczekuje od tego lekarza, ale nie dam sobie robić sieczki z mózgu także oczekuje chociażby podstawowej wiedzy bo nie zamierzam płakać po wizytach. W poprzedniej ciąży udało mi się dostać na NFZ i byłam zadowolona z wizyt.

Dla sprostowania ciążę będzie prowadził lekarz prywatnie, a na NFZ chciałam tak dodatkowo.

reklama
Jakie terminy! Ja nigdy w życiu nie byłam u ginekologa na NFZ a jestem w czwartej ciąży, badam się regularnie. Takich jak ja jest mnóstwo kobiet. Co dopiero gdyby każda kobieta chciała się umówić na NFZ… dzwonisz w ciąży a zapis na za trzy lata? 🤣🙈
nie no są terminy, ale do takich jak Drążek 😅