Owulacja
Fanka BB :)
Tak, coś koło tego właśnieA te nifty czy sanco to jaki koszt? Ok 2500 zł? Coś koło tego?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak, coś koło tego właśnieA te nifty czy sanco to jaki koszt? Ok 2500 zł? Coś koło tego?
w sensie, że w ogole nie są robione przez medicover?no nie sądzę, bo nawet w aplikacji Medicover takich badań na liście nie znajdziesz (a w apce masz całą listę, klikasz na dane badani i Ci pokazuje, czy masz za darmo w pakiecie, czy odpłatnie, bo Twój pakiet nie obejmuje). Więc podejrzewam, że nawet jeśli masz najwyższy pakiet, to tych genetycznych nie ma w ogóle
no jak znajdziesz to daj znać, bo ja wpisując sanco czy nifty nie znajduję nicw sensie, że w ogole nie są robione przez medicover?
Bo są robione to sumie powinny być na liscie badań i ingormacja powinna być o odpłatności/po za pakietem.
Bardzo często są pod inną nazwą dlatego ciężko je odnaleźć na liście, ostatnio szukałam dopplera żył kończyć dolnych a trzeba było szukać pod „duplexem”w sensie, że w ogole nie są robione przez medicover?
Bo są robione to sumie powinny być na liscie badań i ingormacja powinna być o odpłatności/po za pakietem.
infolinia mi już tak powiedziała, że nie mam większości badań, na które miałam skierowanie w pakiecie, a okazało się, że wszystkie miałam tylko pod innymi nazwami. Sama sobie zaznaczyłam które to biorąc pod uwagę różne nazwy z innych laboratoriów i nie wpisując całych nazw tylko frazy Pani w rejestracji medicover była przeszczęśliwa, że jej wszystko zaznaczyłamBardzo często są pod inną nazwą dlatego ciężko je odnaleźć na liście, ostatnio szukałam dopplera żył kończyć dolnych a trzeba było szukać pod „duplexem”
Zawsze po otrzymaniu skierowania dzwonię na infolinie po informacje o tym czy skierowanie jest bezpłatne w ramach pakiety czy jednak płatne.
rozmawiałam z infolinią, są robione badania, które mają podane na stronie sanco nipty i jeszcze jakieś na vno jak znajdziesz to daj znać, bo ja wpisując sanco czy nifty nie znajduję nic
Doczekałam się wyników beta wzrosła ponad 100%
Teraz odliczam do 8.05 do pierwszej wizyty
Myślicie, że powinnam powtórzyć jeszcze betę w trakcie czekania na wizytę?
Z tego co pamiętam w poprzedniej ciąży robiłam tylko raz
Nam w poprzedniej ciąży też tak mówił, kazał sobie wierzyć na słowo Na kolejnych wizytach już puszczał bicie serduszka
Hej! Witam się raczej jeszcze nieśmiało przedwczoraj zobaczyłam pierwszy pozytywny test wczoraj byłam na becie i wyszła 7.3. Byłam tez u ginekologa i powiedział że jak na taką wczesną ciąże (3tyg4 dni) wszystko wygląda dobrze. Kazał powtórzyć betę we wtorek i czwartek i kolejna wizyta za 2 tyg. Dzisiaj tez zrobiłam test i kreseczka jest jaśniejsza niż poprzednio więc zaczęłam się martwić bo poprzednio takie testy skończyły się u mnie biochemem czy według was ta beta jest okej?
150zl? Ja place 280zl ale to Poznan, tu wszystko drogie... Ale lekarza nie zmienię, prowadził poprzednie moje ciąże, ufam mu więc jakoś damy radę.
Dzien dobry!
Ja dziś kończę 10 tydzień, 1/4 za mną.
Chodzę do medicoveru zeby mieć badania w ramach pakietu i prywatnie do lekarza polecanego. I tu i tu rozmowy na temat testów nifty/panorama itd pojawiły się. Zastanawiam sie czy to zaczyna być jakimś standardem?
W tym roku kończę 35 lat i wiem ze to ten czas i w ogóle ale jeszcze nawet nic niepokojacego na usg nie było bo za wcześnie a już mowa o tych badaniach.
Dużo z Was je zamierza robić?
Dziewczyny czy zauważyliście zmianę zachowania u swoich zwierząt? Ja mam kotkę i ona sporadycznie przychodziła ugniatać mi brzuch jak leżałam. Od trzech dni po prostu czuję z jej strony oblężenie i nie ugniata już brzucha a uda siedzi na udach i gniecie. Wczoraj trzy razy ją sciagałam bo mnie już pachwiny bolały od jej masażu , a ta wracała jak bumerang. Myślicie, że zwierzęta coś czują czy raczej zbieg okoliczności ?
rozmawiałam z infolinią, są robione badania, które mają podane na stronie sanco nipty i jeszcze jakieś na v
A jeśli ich nie ma to powinni je dodać do listy.
Nigdy nie sprawdzalam przez apke co mam w pakiecie a czego nie mam. Nawet nie wiem gdzie to się spr.
Ogolnie jestem zadowolona z medicoveru.
jak wejdziesz na aplikację i się zalogujesz, to klikasz w lewym górnym rogu na takie trzy kreski w kółeczku, rozwinie się menu, klikasz w swoje imię i nazwisko z nr karty (wejdziesz w moje konto) i klikasz zakładkę zakres katy i tam w polu sobie wpisujesz jakie badanie Cię interesuje np. wpisz beta hcg i jak Ci wyskoczy badanie to kliknij w to i i tam będzie opis czy masz w pakiecierozmawiałam z infolinią, są robione badania, które mają podane na stronie sanco nipty i jeszcze jakieś na v
A jeśli ich nie ma to powinni je dodać do listy.
Nigdy nie sprawdzalam przez apke co mam w pakiecie a czego nie mam. Nawet nie wiem gdzie to się spr.
Ogolnie jestem zadowolona z medicoveru.
a w jakim mieście? Przeraszam jeśli nie wyłapałam tegoTo zależy od Ciebie, ja badałam 4 razy plus progesteron. A teraz mam przez najbliższe tygodnie USG co tydzień. Dopiero po I trymestrze pewnie zacznę robić co 2-3 tygodnie. No ale ja jestem po ciąży pozamacicznej i bym umarła ze strachu jakbym tak nie robiła
Nikt Ci nie powie, czy taka beta jest okej - powyżej 5 świadczy o ciąży i tyle można powiedzieć. Nie powinno się sugerować kreską na teście bo w zależności od marki mogą się różnie wybarwiać.
Aby coś wiedzieć powinnaś zrobić przyrost po 48h i warto zbadać też poziom progesteronu
280zł to nadal tanio xD Warszawa - wizyta u lekarza z usg 450zł, usg prenatalne 550zł
A jeszcze jakby prowadzić ciąże w 100% prywatnie do koszty badań - w 9 miesięcy wyjdzie mega kwota
Ja tak - tylko ja też wiem, że po prostu jak tfu, tfu coś będzie źle to zdecyduję się na terminację ciąży. Może jakby nie miało to dla mnie znaczenia to miałabym to gdzieś
Nie. Zachowują się normalnie Mamy dwie kotki i dwie suczki
Ja planuję prowadzić ciąże też w Medicover - ale z pakietu szpitalnego i tam w pakiecie jest PAPPA - sanco, nifty itp. nie ma. I mam 5% zniżki na poród xD co jest zabawne biorąc pod uwagę że będzie mnie to kosztować kilkadziesiąt tysięcy