reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Warszawa - szpital Medicover jest tylko w Warszawie :)
nawet nie wiedziałam, że szpital jest tylko tam 😅 Powiem Ci, że patrzyłam ceny takiego porodu CC i to jakoś 13900zł, a jakbym powiększyła pakiet rodzinny z roboty o szpital i poród (który muszę kontynuować 12 miesięcy), to wychodzi mi 10 tys więc się bardziej opłaca i cała rodzina ma przez ten czas opiekę szpitalną też 😝

infolinia mi już tak powiedziała, że nie mam większości badań, na które miałam skierowanie w pakiecie, a okazało się, że wszystkie miałam tylko pod innymi nazwami. Sama sobie zaznaczyłam które to biorąc pod uwagę różne nazwy z innych laboratoriów i nie wpisując całych nazw tylko frazy 😅 Pani w rejestracji medicover była przeszczęśliwa, że jej wszystko zaznaczyłam 🤡
No nieźle 🙈🙈🙈

nawet nie wiedziałam, że szpital jest tylko tam 😅 Powiem Ci, że patrzyłam ceny takiego porodu CC i to jakoś 13900zł, a jakbym powiększyła pakiet rodzinny z roboty o szpital i poród (który muszę kontynuować 12 miesięcy), to wychodzi mi 10 tys więc się bardziej opłaca i cała rodzina ma przez ten czas opiekę szpitalną też 😝
też nie wiedziałam, że tylko, ale kojarzę, że jak coś nagłego nie planowanego to i tak do państwowego ambulansem odstawiają :)

Dziewczyny 🤣 powiedziałam koleżance o sytuacji z wizyty, że lekarz powiedział, że najprawdopodobniej ciąża się nie rozwija. I ona do mnie, że jej też tak lekarz na NFZ powiedział dodatkowo powiedział jej, że raczej nie ma szans, na to że ta ciąża przeżyje. Pytam się u kogo byłaś, a ona że u Drążka 🤣🤣🤣 (czyli tam gdzie ja) Jej dziecko ma 2,5 roku więc no cóż. Szkoda tylko kobiet. Próbowałam się dostać gdzieś indziej na NFZ, ale do tych lepszych nie ma szans . Babka mówiła, że mogę dzwonić we wrześniu rejestrować się na przyszły rok 🤣 Ja do niej, że w ciąży jestem, a ona a to nie ma szans do widzenia.

Dziewczyny 🤣 powiedziałam koleżance o sytuacji z wizyty, że lekarz powiedział, że najprawdopodobniej ciąża się nie rozwija. I ona do mnie, że jej też tak lekarz na NFZ powiedział dodatkowo powiedział jej, że raczej nie ma szans, na to że ta ciąża przeżyje. Pytam się u kogo byłaś, a ona że u Drążka 🤣🤣🤣 (czyli tam gdzie ja) Jej dziecko ma 2,5 roku więc no cóż. Szkoda tylko kobiet. Próbowałam się dostać gdzieś indziej na NFZ, ale do tych lepszych nie ma szans . Babka mówiła, że mogę dzwonić we wrześniu rejestrować się na przyszły rok 🤣 Ja do niej, że w ciąży jestem, a ona a to nie ma szans do widzenia.
Jakie terminy! Ja nigdy w życiu nie byłam u ginekologa na NFZ a jestem w czwartej ciąży, badam się regularnie. Takich jak ja jest mnóstwo kobiet. Co dopiero gdyby każda kobieta chciała się umówić na NFZ… dzwonisz w ciąży a zapis na za trzy lata? 🤣🙈

Jakie terminy! Ja nigdy w życiu nie byłam u ginekologa na NFZ a jestem w czwartej ciąży, badam się regularnie. Takich jak ja jest mnóstwo kobiet. Co dopiero gdyby każda kobieta chciała się umówić na NFZ… dzwonisz w ciąży a zapis na za trzy lata? 🤣🙈
Wiesz chciałam skorzystać chociaż z badań na NFZ wiele nie oczekuje od tego lekarza, ale nie dam sobie robić sieczki z mózgu także oczekuje chociażby podstawowej wiedzy bo nie zamierzam płakać po wizytach. W poprzedniej ciąży udało mi się dostać na NFZ i byłam zadowolona z wizyt.

Dla sprostowania ciążę będzie prowadził lekarz prywatnie, a na NFZ chciałam tak dodatkowo.

reklama
nie no są terminy, ale do takich jak Drążek 😅