reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
no nie wiem czy wykryje szybciej niż test 😂 Ja miałam cienie cienia 8dpo na trzech i tego samego dnia beta 5,4 (ciąża od 5). Ja chyba mam takie same stężenie bety w moczu i we krwi 🤣
ja nie wiem jaką miałam bete bo nie poszłam, ale 7 dni po biel a 10 dni po już wyraźne kreski . Też dużo zależy od czułości testów najlepsze są te z czułością 10 ale pewnie tak samo tylko te kupowałas 😁

Z tego co wyczytałam, kwasu foliowego nie da sie przedawkować, bo nadmiar po prostu wysikasz. Też się o to bałam i takie info znalazłam w internecie 🙂 Ja prócz kwasu łykam witaminy dla kobiet z Olimp Labs (łykałam je także przed ciążą jako uzupełnienie diety, bo redukowałam wagę 😉)
Ja miałam ostatnio przy wynikach nadmiar kf i lekarz powiedział ze nie ma czegoś takiego jak za wysoki kwas foliowy. Myśle ze mogłam mieć coś takiego jak przyjmowałam ten zwykły bo nie wiedziałam wtedy o mutacja i sie nie przetwarzał jak powinien ale mogę sie mylić

ja nie wiem jaką miałam bete bo nie poszłam, ale 7 dni po biel a 10 dni po już wyraźne kreski . Też dużo zależy od czułości testów najlepsze są te z czułością 10 ale pewnie tak samo tylko te kupowałas 😁
robiłam też bobo test, on ma czułość niby 25, ale moim zdaniem niższa na bank 😂 No 10dpo już też miałam konkret krechy, bo beta 40,6 😝

Miał się nie udzielać puki moja ciąża się nierozwinie ale nikomu o ciąży niemowimy puki co także pytam was ile wynosil wasz progesteron i w którym dniu robiłyście ten pierwszy w dzień miesiączki czy ile dni po ? To w sumie moja 7 ciąża nigdy nierobilam bety hcg ale po poronieniu w 7 tyg chciałam sprawdzić czy ciąża się prawidłowo rozwija aby by się za szybko nie cieszyć. Testy wychodziły 2 dni przed @ bladziutkie w dzień kiedy powinnam dostać @ zrobilam dwa jeden o większej czułości i 2 wyraźne kreski drugi o mniejszej i druga bledsza wiele w niedzielę po 48 h zrobiłam jeszcze raz test ten sam co w piątek ten o mniejszej czułości tej samej firmy kreska miała ten sam kolor co ta z piątku i nam przeczucie że coś nie tak wczoraj robilam bete wynosila 65 coś tam jutro powtórzę msrtwi mnie ze beta taka niska dlatego powiedzieć ni jakie były wasze bety ?

Miał się nie udzielać puki moja ciąża się nierozwinie ale nikomu o ciąży niemowimy puki co także pytam was ile wynosil wasz progesteron i w którym dniu robiłyście ten pierwszy w dzień miesiączki czy ile dni po ? To w sumie moja 7 ciąża nigdy nierobilam bety hcg ale po poronieniu w 7 tyg chciałam sprawdzić czy ciąża się prawidłowo rozwija aby by się za szybko nie cieszyć. Testy wychodziły 2 dni przed @ bladziutkie w dzień kiedy powinnam dostać @ zrobilam dwa jeden o większej czułości i 2 wyraźne kreski drugi o mniejszej i druga bledsza wiele w niedzielę po 48 h zrobiłam jeszcze raz test ten sam co w piątek ten o mniejszej czułości tej samej firmy kreska miała ten sam kolor co ta z piątku i nam przeczucie że coś nie tak wczoraj robilam bete wynosila 65 coś tam jutro powtórzę msrtwi mnie ze beta taka niska dlatego powiedzieć ni jakie były wasze bety ?
Hej, u mnie 9dpo beta 5,1, potem 31, 7, następna 128, kolejna 326 (wszystkie po 48h) i ostatnia robiłam po 2 dniach i wyszła 1093 🙂

u mnie 2 dni przed okresem beta 125 a kolejny przyrost 432. A robiłaś przyrost czy tylko raz betę??

reklama
u mnie 2 dni przed okresem beta 125 a kolejny przyrost 432. A robiłaś przyrost czy tylko raz betę??
a dobra pisałaś ze będziesz powtarzać🙆‍♀️ przyrost ci powinien pokazać czy Ok rośnie ale z reguły nie każdy ma zaraz jakaś wysoka betę dziewczyny tutaj tez nie raz jak pisały to były niskie bo to wszystko zależy od późnego zagnieżdżenia się itp
Średnia mam wiedzę w tym temacie ale tak kojarzę