Owulacja
Fanka BB :)
@pluto_nova puk puk
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
czemu mnie pukasz?@pluto_nova puk puk
Bo przegapiłam Twój przyrostczemu mnie pukasz?
kochaniutka co ma być, to tak będzie. Na pewne sytuacje nie mamy wpływu.Lekarz u którego byłam kazal mi przyjść za tydzień w poniedziałek. Bo powiedzial, ze porównamy z tym co było lub nie było dzisiaj. A we wtorek mam wizytę u prywatnego, innego - zaplanowana od momentu pierwszego pozytywnego testu, dopiero wtedy miałam iść pierwszy raz. Bo terminy do niego takie są, to lekarz co jest ordynatorem w szpitalu wiec obłożenie ma spore w prywatnym gabinecie.
Dzięki Veronika za te słowa. Chociaż chyba Bałtyk już wyplakalam od momentu wejścia do domu.
8 majaKiedy kolejna wizyta? Jeśli pisałaś gdzieś wyżej to przepraszam, umknęło mi w dzisiejszym „szale emocji” ..
Gratulacje. Owu tak samoCześć i czołem, w sobotę zobaczyłam dwie kreski
Owulację miałam 4 kwietnia, ostatni okres -18 marca, ale długość cykli mam w cały świat. Aplikacja pokazuje 4 tydzień i 29.12 jako termin porodu.
Gratuluję wszystkim baaaardzo!!!
Od razu mam pytanie- kiedy najlepiej iść na betę? Już czy poczekać do kolejnego tygodnia?
Z tego co wyczytałam, kwasu foliowego nie da sie przedawkować, bo nadmiar po prostu wysikasz. Też się o to bałam i takie info znalazłam w internecie Ja prócz kwasu łykam witaminy dla kobiet z Olimp Labs (łykałam je także przed ciążą jako uzupełnienie diety, bo redukowałam wagę )Dziewczyny jakie witaminy ciążowe suplementujecie oczywiście kwas foliowy to wiadomo. Ja w pierwszej ciąży która poroniłam bralam tylko folik. W drugiej szczesliwej ciąży lekarz kazał brać actifolin on ma 0,8mg a nie 0,4mg. Po pierwszym trymestrze kazał brać już 0,4 mg i tak kominie bo zanim zaszłam w ta ciążę to brałam ten 0,8 mg bo mi został jeszcze i tak go biorę dumą czy czasem nie powinnam brać tego mneijszego. Wizyta za tydzień we wtorek
ja też miałam owulację 4 kwietnia i beta z dzisiaj 153 więc spokojnie na bete możesz już iść.Cześć i czołem, w sobotę zobaczyłam dwie kreski
Owulację miałam 4 kwietnia, ostatni okres -18 marca, ale długość cykli mam w cały świat. Aplikacja pokazuje 4 tydzień i 29.12 jako termin porodu.
Gratuluję wszystkim baaaardzo!!!
Od razu mam pytanie- kiedy najlepiej iść na betę? Już czy poczekać do kolejnego tygodnia?