Jak dziecko będzie współpracować to na pierwszych prenatalnych. Mój syn niestety nie chciał pokazać co ma. Dopiero na połówkowych się okazało.W którym tygodniu ciąży widać na USG czy to chłopczyk czy dziewczynka?
reklama
Trochę tak, ale z drugiej strony najważniejsze aby było zdrowe, bez względu czy to chłopczyk czy dziewczynkaByć może. Nigdy nie byłam na takim etapie :-) Nie możesz się już doczekać? ;-)
Owulacja
Fanka BB :)
U mnie się pokazała płeć dopiero w 19 tygodniuW którym tygodniu ciąży widać na USG czy to chłopczyk czy dziewczynka?
olka11135
W którym tygodniu ciąży widać na USG czy to chłopczyk czy dziewczynka?
Można od 10/11tc próbować po wyrostku, ale trzeba mieć świadomość że USG nigdy nie daje 100% pewności. Nawet tu na forum w 2022 była taka historia, gdzie miała być dziewczynka, a ostatecznie był chłopiec.
Jak chcesz mieć pewność to od 10tc można zrobić test NIPTy i one określają też płeć i tu jest praktycznie 100% pewności bo to genetyka
Owulacja
Czasem lekarz przy prenatalnych prognozuje płeć, ale warto pamiętać, że określenie płci przy tych badaniach nie jest kompletnie wymagane. Lekarz nie ma obowiązku tego sprawdzać. I nie ma co od lekarza tego wymagać (spotkałam się tu na forum z wpisem laski, gdzie pisała "place to wymagam" ). Płeć się sprawdza na połówkowych.To na pewno, ale podobno już po 12 tygodniu jest taka możliwość?
Alexz89
Teoretycznie tak, a praktycznie czas trudno jest to stwierdzić jednoznacznie. U mnie miał być chłopak bo wyrostek w sumie bardziej wskazywał na niego a w 19 tygodniu jednak dziewczynka.To na pewno, ale podobno już po 12 tygodniu jest taka możliwość?
Lurinea
Lepiej poczekać, bo te początkowe prognozy często się mylą i potem się człowiek może nastawić na konkretną płeć, a tu zdziwko Jedyne pewne to genetyczne, koleżanka w zeszłym tygodniu się właśnie przez nie dowiedziała, że będzie dziewczynkaTo na pewno, ale podobno już po 12 tygodniu jest taka możliwość?
Pierwszy raz słyszę dzisiaj o genetycznych ? Jak to działa? Tak z ciekawości możesz napisać coś więcej? Kiedy je się robi ?Lepiej poczekać, bo te początkowe prognozy często się mylą i potem się człowiek może nastawić na konkretną płeć, a tu zdziwko Jedyne pewne to genetyczne, koleżanka w zeszłym tygodniu się właśnie przez nie dowiedziała, że będzie dziewczynka
olka11135
Pierwszy raz słyszę dzisiaj o genetycznych ? Jak to działa? Tak z ciekawości możesz napisać coś więcej? Kiedy je się robi ?
Test NIPT cena, wskazania, zakres badanych chorób Na czym polega?
Test NIPT ma wysoką czułość i jest bezpieczny - wstarczy mała próbka krwi, by wykonać test NIPT. Cena testów NIPT jest podobna i wynosi ok. ...
badaniaprenatalne.pl
reklama
Elph
Hej, ja się nawet nie witam tylko informuję że sobie będę podczytywać dopóki się okaże czy wszystko ok z ciążą chociaż znając mnie to pewnie się nie będę mogła powstrzymać przed pisaniem.
Generalnie dwa wątki już żegnałam, więc z dużą ostrożnością podchodzę do tematu.
Tylko dodam że u mnie pierwsza ledwo widoczna kreska była w czwartek, 8dpo, mocniejsza dzień później, beta 9,7 i termin gdzieś na 20.12.
@olka11135 widzę konkretna afirmacja
Generalnie dwa wątki już żegnałam, więc z dużą ostrożnością podchodzę do tematu.
Tylko dodam że u mnie pierwsza ledwo widoczna kreska była w czwartek, 8dpo, mocniejsza dzień później, beta 9,7 i termin gdzieś na 20.12.
@olka11135 widzę konkretna afirmacja