reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Któraś z was robiła NIPT? Lub skłania się ku temu?
w pierwszej ciąży nie robiłam. Teraz zobaczę jak wyjdą prenatalne + pappa. Jak wyjdzie chusteczkowo to wtedy zrobię.
Natomiast pamiętajcie dziewczyny, że często lekarze zalecają robić nawet przy niskim ryzyku bo mogą mieć z tego profity (nie wszyscy ale jednak) także uczulam was na takie praktyki.

Cześć, są tutaj mamy kp?
Mam wrażenie że mały non stop wisi mi na piersi a z nich malusio wypływa.A cycki mnie bolą.
Może wyczuwa że coś się święci?🫣

Macie już jakieś dolegliwości?
Ja puki co tylko ból piersi i delikatny ból jak na @ i oby tak zostało.

A co do NIPT, jeśli lekarz nie zaleci nie będę robiła.

Jak po świętach dziewczyny? Czy przy okazji powiadomiłyście kogoś? Czy czekacie do pierwszej wizyty?
Ja zauważyłam, że bardziej się męczę. Biust urósł i boli. Pojawiły się zaparcia, ale już okiełznany temat. Mdłości brak, ale coś na wzór zgagi.

Jak po świętach dziewczyny? Czy przy okazji powiadomiłyście kogoś? Czy czekacie do pierwszej wizyty?
Ja zauważyłam, że bardziej się męczę. Biust urósł i boli. Pojawiły się zaparcia, ale już okiełznany temat. Mdłości brak, ale coś na wzór zgagi.
planujemy dopiero po powrocie z wakacji jakoś w połowie maja jak wszystko będzie w porządku:) póki co trzymamy dla siebie.

reklama
Cześć, są tutaj mamy kp?
Mam wrażenie że mały non stop wisi mi na piersi a z nich malusio wypływa.A cycki mnie bolą.
Może wyczuwa że coś się święci?🫣

Macie już jakieś dolegliwości?
Ja puki co tylko ból piersi i delikatny ból jak na @ i oby tak zostało.

A co do NIPT, jeśli lekarz nie zaleci nie będę robiła.
Ja jestem KP. W dzień spoko bo tylko 3 karmienia ale noce juz mnie mecza bo mala sobie zrobila z piersi uspokajacz i szybki sposób na zasypianie gdy się w nocy przebudzi. To, że mala przyzwyczaiłam do zasypiania przy piersi to mój błąd bo od samego początku potrafiła zasypiać sama ...zjadła odkładałam ją do łóżeczka i tam sobie zasypiała. Ten piękny czas trwał jakoś do 5/6 miesiąca.
Chce ja tego oduczyć i wiem, że nie będzie łatwo ale jak sobie pomyślę, że już z wielkim brzuchem a później noworodkiem dalej będą takie problemy ze spaniem u starszej to mam gęsią skórkę.

Obecna ciaza póki co nie wpłynęła na piersi/pokarm .... no może piersi znowu są trochę bardziej nabrzmiałe ale nie bolą.

Ostatnia edycja: