Bardzo dziękuję za informacjęTest NIPT cena, wskazania, zakres badanych chorób Na czym polega?
Test NIPT ma wysoką czułość i jest bezpieczny - wstarczy mała próbka krwi, by wykonać test NIPT. Cena testów NIPT jest podobna i wynosi ok. ...badaniaprenatalne.pl
reklama
Jovi
Fanka BB :)
Któraś z was robiła NIPT? Lub skłania się ku temu?Bardzo dziękuję za informację
Blondi_87
Jeśli mój lekarz nie zaleci to nie będę robićKtóraś z was robiła NIPT? Lub skłania się ku temu?
Lurinea
Ja również jeśli lekarz nie zleci to nie będę robić. Koleżance właśnie lekarz zalecił ze względu na wyniki jakichś badań które robiła (nie wiem o co chodziło, ale wynik sugerował ryzyko jakiejś choroby).Jeśli mój lekarz nie zaleci to nie będę robić
Alexz89
w pierwszej ciąży nie robiłam. Teraz zobaczę jak wyjdą prenatalne + pappa. Jak wyjdzie chusteczkowo to wtedy zrobię.Któraś z was robiła NIPT? Lub skłania się ku temu?
Natomiast pamiętajcie dziewczyny, że często lekarze zalecają robić nawet przy niskim ryzyku bo mogą mieć z tego profity (nie wszyscy ale jednak) także uczulam was na takie praktyki.
VERONICA89
Cześć, są tutaj mamy kp?
Mam wrażenie że mały non stop wisi mi na piersi a z nich malusio wypływa.A cycki mnie bolą.
Może wyczuwa że coś się święci?
Macie już jakieś dolegliwości?
Ja puki co tylko ból piersi i delikatny ból jak na @ i oby tak zostało.
A co do NIPT, jeśli lekarz nie zaleci nie będę robiła.
Mam wrażenie że mały non stop wisi mi na piersi a z nich malusio wypływa.A cycki mnie bolą.
Mademoiselle_Nika
Moderator
Jak po świętach dziewczyny? Czy przy okazji powiadomiłyście kogoś? Czy czekacie do pierwszej wizyty?
Ja zauważyłam, że bardziej się męczę. Biust urósł i boli. Pojawiły się zaparcia, ale już okiełznany temat. Mdłości brak, ale coś na wzór zgagi.
Ja zauważyłam, że bardziej się męczę. Biust urósł i boli. Pojawiły się zaparcia, ale już okiełznany temat. Mdłości brak, ale coś na wzór zgagi.
wiktoria708
planujemy dopiero po powrocie z wakacji jakoś w połowie maja jak wszystko będzie w porządku póki co trzymamy dla siebie.Jak po świętach dziewczyny? Czy przy okazji powiadomiłyście kogoś? Czy czekacie do pierwszej wizyty?
reklama
Uszek
Ja jestem KP. W dzień spoko bo tylko 3 karmienia ale noce juz mnie mecza bo mala sobie zrobila z piersi uspokajacz i szybki sposób na zasypianie gdy się w nocy przebudzi. To, że mala przyzwyczaiłam do zasypiania przy piersi to mój błąd bo od samego początku potrafiła zasypiać sama ...zjadła odkładałam ją do łóżeczka i tam sobie zasypiała. Ten piękny czas trwał jakoś do 5/6 miesiąca.Cześć, są tutaj mamy kp?
Chce ja tego oduczyć i wiem, że nie będzie łatwo ale jak sobie pomyślę, że już z wielkim brzuchem a później noworodkiem dalej będą takie problemy ze spaniem u starszej to mam gęsią skórkę.
Obecna ciaza póki co nie wpłynęła na piersi/pokarm .... no może piersi znowu są trochę bardziej nabrzmiałe ale nie bolą.
Ostatnia edycja: