reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamy 2023 🎅

reklama
Miałaś już usg?
tak, w 4+5 ze względu na wcześniejsze CC. Musiałam sprawdzić czy pęcherzyk jest w dobrym miejscu.
Uświadomcie mnie pliz co to znaczy 6+0 🙉🙈🙊
To znaczy, że skończyłam 6 tydzień ciąży i rozpoczęłam 7. Ciążę ogólnie oznacza się tygodniami bo jest łatwiej i wiele rzeczy dzieje w odpowiednim etapie. Oznaczasz skończony tydzień i rozpoczęte dni kolejnego tygodnia.

Ogromny ból piersi (zaczęłam spać w topie) i kłucie w podbrzuszu. Dziś 6+0.
Oj ja też już poznałam ten patent spania w topie 🙈 podbrzusze też jeszcze chwilami czuje, ale chyba trochę mniej niż na początku. Zaczynam też czuć delikatne mdlosci, ale to chwilami. Z jednej strony bym coś jadła cały czas, z drugiej strony na malo rzeczy mam ochotę 🙈 w piątek mam usg i jestem ciekawa, czy będzie coś widać 😊 u mnie 5+4 :)

Oj ja też już poznałam ten patent spania w topie 🙈 podbrzusze też jeszcze chwilami czuje, ale chyba trochę mniej niż na początku. Zaczynam też czuć delikatne mdlosci, ale to chwilami. Z jednej strony bym coś jadła cały czas, z drugiej strony na malo rzeczy mam ochotę 🙈 w piątek mam usg i jestem ciekawa, czy będzie coś widać 😊 u mnie 5+4 :)
Trzymam kciuki ! I czekam na dobrą nowinę

Dziewczyny jak tam samopoczucie? Jakieś dolegliwości?:)
Ja mam wszystkie chyba możliwe 🙈 od zmęczenia przez bolesne piersi po mdłości niestety zajmujące coraz większe ilości dnia 🙈 udało mi się upolować na jutro termin do ginekologa zobaczymy co tam się dzieje bo drugi dzień już plamie... Niby kawa z mlekiem mało obfite ale jednak przy poprzedniej ciąży nie miałam plamień a tu początek i już jakieś kwiatki zwłaszcza że krótko po CC to aż strach się bać 🙄

U mnie pieczenie i ból piersi, mam wrażenie że stały się cięższe. To moja 4 ciąża i pierwszy raz tak silnie odczuwam ten ból 🤣 mam nadzieję że nie będę mieć mdłości bo w żadnej z poprzednich ciąż nie miałam. Dziś 4+6. 14 kwietnia wizyta i zobaczymy co się dzieje

Ja mam wszystkie chyba możliwe 🙈 od zmęczenia przez bolesne piersi po mdłości niestety zajmujące coraz większe ilości dnia 🙈 udało mi się upolować na jutro termin do ginekologa zobaczymy co tam się dzieje bo drugi dzień już plamie... Niby kawa z mlekiem mało obfite ale jednak przy poprzedniej ciąży nie miałam plamień a tu początek i już jakieś kwiatki zwłaszcza że krótko po CC to aż strach się bać 🙄
lepiej pójść i sprawdzić. Jednak pół roku po CC to nie przelewki a trzeba mieć teraz pod kontrolą i dziecko i bliznę.

reklama
W którym tygodniu ciąży wybieracie się na pierwszą wizytę do lekarza? Ja mam wizytę zaplanowana za 1.5 tyg, będzie to prawie 7 tydzień a Wy?