Mi też tylko na jednej zależy... W poniedziałek mam wizytę to na pewno zapytam.piję normalnie nie przesadzam z ilością ale jedną rano piję
reklama
Jovi
Fanka BB :)
Z tego co wiem jak dzwonisz na nfz z podejrzeniem ciąży to muszą Cie umówić do 10tcTen termin 15 maj to jest prywatna wizyta. Mieszkam w małej miejscowości. U mnie w mieście nawet ginekologa nie ma. Najbliższy lekarz, który przyjmuje na NFZ ma jeszcze "ciekawsze" terminy.
w sumie każda ciąża jest inna ale w każdej z moich poprzednich ciąż piłam i wszystko było okej. DopytajMi też tylko na jednej zależy... W poniedziałek mam wizytę to na pewno zapytam.
Nel331
Jedna filiżanka czy kubek kawy nie zaszkodzi, możesz spokojnie pic ja nie pije od grudnia bo podnosiła mi homocysteinęMi też tylko na jednej zależy... W poniedziałek mam wizytę to na pewno zapytam.
Uszek
Dobrze wiedzieć, dziękiZ tego co wiem jak dzwonisz na nfz z podejrzeniem ciąży to muszą Cie umówić do 10tc
Jovi
Nie jestem pewna ale poprzednio też nie mieli terminów. Ale powiedziałam że prawdopodobnie jestem w ciąży i znaleźli z rękawaDobrze wiedzieć, dzięki
o to to jak ja się umawiałam to terminy na sierpień, jak powiedziałam że w ciąży to prawie że na następny dzień była możliwośćNie jestem pewna ale poprzednio też nie mieli terminów. Ale powiedziałam że prawdopodobnie jestem w ciąży i znaleźli z rękawa
Mademoiselle_Nika
Moderator
Nie tyle chodzi o kawę co o kofeinę. Kawę możesz pić. Byle byś nie przekraczała dawki 200-300mg KOFEINY na dzień. 200-300mg kofeiny to 2-3 filiżanki kawy.Mam pytanie nieco z innej kategorii czy pijecie kawę? Bo są tak różne opinie, a ja bym chciała tylko jedną filiżankę kawy rano do śniadania, ale nie wiem czy mogę. Od kilku dnie nie piję kawy ale jest ciężko..
Pamiętaj, że kofeina jest nie tylko w kawie. To także herbata, herbata zielona, yerbamate, cocacola, energetyki.
Espresso ma około 200 mg kofeiny; kawa parzona – ok. 50 mg; kawa z ekspresu przelewowego ok. 70 mg. Dla porównania, w 100 ml czarnej herbaty znajduje się 28 mg kofeiny, a w coca-coli – 10 mg. (źródło Google)
VERONICA89
też pijęMam pytanie nieco z innej kategorii czy pijecie kawę? Bo są tak różne opinie, a ja bym chciała tylko jedną filiżankę kawy rano do śniadania, ale nie wiem czy mogę. Od kilku dnie nie piję kawy ale jest ciężko..
reklama
VERONICA89
ooo proszę, nie wiedziałamZ tego co wiem jak dzwonisz na nfz z podejrzeniem ciąży to muszą Cie umówić do 10tc